Reklama

Reklama

Na seznamu smrti

(seriál)
  • USA The Terminal List
Trailer 1
USA, (2022–2023), 15 h 42 min (Minutáž: 51–65 min)

Tvůrci:

David DiGilio

Předloha:

Jack Carr (kniha)

Hudba:

Ruth Barrett

Hrají:

Chris Pratt, Constance Wu, Taylor Kitsch, Riley Keough, Arlo Mertz, Jeanne Tripplehorn, Patrick Schwarzenegger, LaMonica Garrett, Christina Vidal (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál Na seznamu smrti sleduje Jamese Reece (Chris Pratt) potom, co jeho četa Navy SEALs během riskantní tajné mise padne do léčky. Reece se vrátí domů k rodině s rozpornými vzpomínkami na tuto událost a vyrovnává se s pocity viny. Když však vyjdou najevo nové skutečnosti, Reece zjistí, že po něm jdou temné síly a ohrožují nejen jeho život, ale i životy těch, které miluje. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Verbal to popsal skvěle - ale já to tedy musel vypnout někdy u pátého dílu, protože na víc už jsem fakt neměl. První tři díly mě příjemně naladily, ale pak to vzalo spád do temnot totální scénáristické impotence a klasické zápletky, kterou jsme už viděli tolikrát. Mrzí mě, že to Chrisovi nevyšlo, protože bylo vidět, že si dal práci. No, co naplat. Jdu si udělat menší lobotomii a snad na tuhle strašlivou megahovadinu zapomenu. A přitom Amazon jinak umí, když chtějí… 40 % ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

A houby, já tomu tu pátou hvězdu navíc dám. Jako bejt asi nějakej rádoby kritik, tak asi tu pátou určitě nedám, ale já jsem jen blbá lopata, která se živí šlapáním zelí, takže si můžu dovolit neverbalní (pun intended) postřehy: Na přelomu milénia jsme měli Čtyřiadvacítku. Seriál, kterej by dokázal plně popsat to, čemu se někde v Americe říká "show for dads". Čili seriál pro fotříky. V takovým seriálu je vždycky hlavní postava s nějakým vojenským nebo policejním pozadím, vždycky jsou ochotný překročit hranici nějakýho zákona, aby udělali to, co je správný, a vždycky musej rozplést nějakou konspiraci. Navíc se to okoření akčníma scénama, ve kterých hlavní geroj, taťka, umí vystřílet barák a ještě odejít po svejch. Takovýhle seriály tak nějak trochu zmizely, a vrátily se až s Amazonem. Jack Ryan, Reacher, a teď James Reece, kterej je prostě takovým Bauerem pro rok 2022. A Chris Pratt je přesně takovým tím fotříkem, kterýmu se to dá věřit. Vyrostl v herce, kterej umí přeskočit svoji komediální image, umí investovat čas do toho, aby s tou puškou vypadal, že ji zvládne, a umí uronit slzu pro svoji dceru. _____ The Terminal List je pro fotříky. Nechce získávat, podobně jako Reacher, nějaký ocenění. Jeho cílem je pobavit. A třeba donutit si fotříka jako já koupit tu knihu. A bavit umí náramně, podle mýho ještě o kousek líp než Reacher, protože Reece se tak trochu s ničím nesere po svém, když nemůže rozeznat realitu od vzpomínek nebo představ, vytáhne tomahawk a přišpendlí někomu střeva. Nedá se mu nefandit, ale zároveň se mu nedá tleskat. Není to žádnej hrdina, nemá překvapivej plot, využívá klišé, který žánr vyžaduje. A když se k tomu přidá trochu tý řemeslný zručnosti a hezkejch nápadů, jak se vypořádat s operátorem za sebou ("Sorry buddy, I haven't seen you there."), dá se seriál prostě sežrat během pár dní a díky svižnýmu tempu a absencí zbytečných scén v mnohaminutových stopážích, odsejpá to tak, jak to fotřík večer po práci potřebuje. ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Pratt s patkou a zachmuřeným výrazem nebyla ideální castingová volba, protože veškeré jeho starlordovské a dinosauří charisma je jednoduše pryč a pozornost na sebe zaslouženě strhává spíše Kitsch... Nepomáhá ani plytký a zároveň překombinovaný scénář, nevyrovnané tempo epizod či otravné flashbacky...Šestý "Rambo: First Blood" díl dá pak sbohem i jakékoliv realističnosti a logice... ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem od toho podle hodnocení čekala víc. Chris Pratt patří k mým oblíbeným, ale tady ta jeho postava, která zažila takový trauma byla tak nějak citově plochá a nepřesvědčivá. Děj celkem nuda a rozhodně jsem neměla ten pocit, jako mívám u dobrých seriálů, že se nemůžu dočkat co bude v dalším díle. V podstatě jsem se do každého dalšího dílu musela trochu nutit. Trochu promarněnej potenciál. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nadmíru povedený military thriller ve stylu clancyovek s tunou parádně natočené akce (často se mi vybavovalo Sicario), krásně nečernobílými postavami (finále jak z Pár správných chlapů) a akorát tak dlouhou stopáží, aby se to celé vyřešilo dřív, než se tvůrci začnou opakovat. Jasně, kdo v tom bude hledat right-wing agitku, najde plno důvodů, proč by ho to mohlo srát, zároveň se to ale dá úplně v klidu číst i jako odstrašující příklad domácího terorismu, nebo minimálně vigilantismu à la Punisher, který už si divák může interpretovat po svém. James Reece není kladný hrdina, zároveň žije v natolik špinavém světě, že by v něm jakýkoli kladný hrdina působil nepatřičně, takže možná dobře, že jsme dostali jeho. Pár problémů s tím mám, tak předně Chris Pratt na tuhle roli má až moc milý ksicht, Riley Keough byla brutálně nevyužitá, a ta postava Jaie Courtneyho se svým nástupem taky slibovala víc, než co nakonec dodala. Jinak ale v zásadě spokojenost, ideální na binge, a další trefa od Amazonu. Teď už by mě ale vážně zajímalo, kde je sakra ta třetí řada Ryana. 8/10 ()

Galerie (210)

Zajímavosti (7)

  • Reece (Chris Pratt) před vyzrazením své pozice odvede pozornost SEAL týmu nahrávkou „Let's do this, Leeroy Jenkins!“, což je meme ze hry „World of Warcraft“. (HellFire)
  • Reece (Chris Pratt) se bytné představí jako Roy Boehm. Jedná se o odkaz na veterána námořnictva Spojených států, který byl pověřen vytvořením prvních týmů Navy SEALs neboli Námořního, vzdušného a pozemního týmu Námořnictva Spojených států amerických. (HellFire)

Související novinky

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

17.07.2022

Nahradí někdy někdo Harrisona Forda (Star Wars: Nová naděje, Blade Runner) v roli legendárního Indiana Jonese? Na tuto otázku se možná dozvíme odpověď již v pátém připravovaném filmu, mezitím ale za… (více)

Reklama

Reklama