Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Týden Elvise Presleyho" je v plném proudu a ulice Las Vegas jsou zaplaveny dvojníky krále rokenrolu. Pět Elvisů, má ovšem v pouzdrech místo kytar zbraně. Michael (Kurt Russell) se svým někdejším spoluvězněm Murphym (Kevin Costner) dokonale naplánovali vyloupení casina, ale když nakonec se 3 miliony dolarů opouštějí v helikoptéře město, zůstává za nimi zničený hotel a hromada mrtvol. Díky Murphyho brutalitě se chytrá loupež změnila ve zběsilou přestřelku. Navíc se Murphy rozhodne zradit své komplice a veškerý zisk shrábnou pro sebe. Michael se však zabít nenechá, zmocní se lupu a společně se svou náhodnou společnicí Cybil (Courteney Cox) i jejím desetiletým synem se vydává napříč Spojenými státy, aby u překupníka ukradené miliony vypral. V jeho stopách se vydává nejen policie, ale i Murphy toužící po svých penězích a hlavně po pomstě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Příběh je dost pestrý a zajímavý a vůbec bych film netipoval na rok 2001. Svou stylizací a obsazením zapadá spíše do raných devadesátých let. Takováto nostalgická návratka se mi dost líbila, škoda jen toho místy stupidního chování postav a některých divných kamerových nájezdů. V každém případě jsem se moc dobře bavil a za celé dvě hodiny vůbec nenudil. 3000 mil na útěku je dost zajímavý a netradiční akční film, který by si možná zasloužil trochu víc uznání. Závěrečná přestřelka je skvělá. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Špatně hodnocený film, který získal i bídné nominace. Vzhledem k tomu, že jsem vůbec neočekávat vážně míněný thriller, mám také jiný pohled. Jedná se především o směs uvedených žánrů akční thriller, komedie, krimi. A právě s lehkým nadhledem a očekáváním bavit se to splnilo svůj účel. Russel a Costner měli celkem osobité role, a dokonce i Courteney Cox si za svou "práci" tyčinku Snickers zasloužila. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktoré amorálne postavy neberú vážne, držia si od nich odstup a prípadne ich stavajú do pozície smiešnych trubirohov. A sú filmy, ktoré to akosi nedokážu a ich postavy sú iba obyčajní zvrhlíci, stavaní do pozície filmových hrdinov. V 3000 míľ na úteku si neobľúbite jedinú postavu. A jeho najväčšia hviezda Kevin Costner, ktorý je exponovaný ako poloboh s Elvisovým odevom, v ňom hrá vraždiaceho psychopata. Psychopata, ktorého kult na konci jeden policajt obdivne komentuje slovami: ”Som rád že sa nevzdal. Tiež by som to nespravil.” Nezvyknem moralizovať, ale 3000 míľ na úteku je skazený a navyše nazábavný film. Evidentne to mala byť oddychová krimi komédia v štýle Pravdivej romance - svižná, zábavná gangsterka plná zvučných mien, tvrdých chlapov a ostrého humoru. Film sa ale nevie ani len rozhodnúť, či chce byť komédiou alebo thrillerom. A nepravdepodobnosť a logické diery v jeho scenári v ňom zažívajú hotový krst. Aký zmysel má v deji blodína, ktorá sadne Costnerovmu psychopatovi do auta a o pár kilometrov neskôr prestúpi na motorku jeho starého kamaráta (ktorý vo filme takisto nezohráva vôbec žiadnu rolu)? Spočíva jej zasadenie do scenára  len v tom, aby predniesla jednu „coolovú“ hlášku? Ak áno, nie je to trochu smutné, že si scenárista musí vypomáhať takýmito barličkami? ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpoctivejsich becek (obsazeni naopak luxusni), co kdy bylo natoceny! Plnej pocet z nostalgie. Kevin Costner by mohl charisma prodavat po nakladacich. Scena, kdy jede autem pousti a chlasta pritom Jacka, je v tyhle dobe, kdy jsou na platne samy zzenstily bukvice a jiny hnoje, prijemnym navratem do starych dobrych casu. Takovy filmy uz se tocit zrejme nikdy nebudou. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Když po neschodě o peníze uklízí jednoho z kompliců, tak ten, co ho nese, poznamená: „Ten je ale těžkej, asi snědl moc sendvičů s máslem a banánama,“ čímž odkazuje na Elvisovo nejoblíbenější jídlo z dětsví. (cmenda)
  • Murphy (Kevin Costner) v závere strieľa z guľometu Daewoo K3, ktorý je upravený tak, aby vyzeral ako guľomet M 249 SAW. (Jello Biafra)
  • Kelly Carlson v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Související novinky

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Kanibalové ve 3D

Kanibalové ve 3D

02.05.2008

Demian Lichtenstein, režisér právem zapomenutého elvisovského krváku 3000 mil na útěku, strávil nějaký čas na placu Cameronova Avataru a cvičil se tam v zacházení s nejmodernějšími 3D technologiemi.… (více)

Reklama

Reklama