Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner je lékař, stejně jako byla jeho nedávno tragicky zahynuvší manželka. Ta navzdory svému těhotenství odjela plnit misi Červeného kříže do divokých pralesů ve Venezuele a stala se jednou z obětí nehody autobusu vysoko v horách. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, protože autobus se zřítil do hlubokého koryta divoké řeky. Hrdina se stále nedokáže se smrtí milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům, bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena cosi naléhavě sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt. Kolegové už začínají pochybovat o jeho duševním zdraví, když vyjdou najevo šokující skutečnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

No to mi řekněte, jak je tohle možný. Kevin je super, příběh má sílu, ale je to celý jak když maluju obraz štětcem zaraženým v prdeli. Hrozně hezky se na to kouká, je to i moc mocinky příjemný, ale výsledkem je takový zvláštní výtvor. Hodně silnej konec, ten je sic trochu přitaženej za pačesy, ale setkání s miminkem vytaženým z mrtvý maminky partou špinavejch křováků je fakt neotřelej nápad. Takže až budete někdo chtít vidět zas něco tak zvláštního, kupte mi pořádnej štětec.. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Melodrama s naprosto úžasným scénářem – je tak nelogický, až je nepředvídatelný, ale přitom mě nikdy nedokázal něčím překvapit. Díky tomu jsem se celkem bavil a v rádoby dramatických pasážích jsem se i usmíval a nevěřícně kroutil hlavou. Tom Shadyac je opravdu režisér komedií, ale tohle tuším měla být výjimka. Pozitiva: Kathy Bates a John Debney. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na kvázi prekvapivú pointu som síce vopred neprišiel, ale nebolo to spôsobené jej šokantnosťou, skôr sa mi nad filmom nechcelo príliš premýšlať, pretože ma nedokázal do seba vtiahnuť. Costner je po Správe vo flaši zase unudený trúchliaci vdovec. Nechápem ľakačky, keď sa nakoniec ukážu ako nezmyselné. Prečo ho preboha strašila? Chela snáď , aby zomrel na infarkt a boli spolu? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Snaha vydojit z mystických témat, jež v Hollywoodu znovuobjevil film Šestý smysl, se projevila až devalvačně. Jedním z těch, kdo se rozhodli si napravit image, je i Kevin Costner, jemuž dává vzkazy manželka ze záhrobí a on nakonec objeví – řekněme její duši, abychom vám nezkazili požitek ze sledování filmu. DVD: V bonusech najdeme dva trailery na úplně jiné filmy, a bez české podpory osm vystřižených scén, rozhovor s autorkou námětu Betty Eadie a průvodce místy, kde se natáčelo. JL: Film 2/4, Bonusy 2/4, Zvuk 3/4, Obraz 3/4 ()

Lenii 

všechny recenze uživatele

Popis tohoto film mne zaujal a snažila jsem se najít si chvíli, abych si ho v klidu vychutnala a pochopila. Musím říct, že souhlasím s komentáři od: Tosim a Radyo. Ale zároveň mám i výtky, a proto se s nimi neshodnu v celkovém hodnocení. Hlavní věc, která mi nejde v celém příběhu na rozum je to, že zde buď není dostatečně ukázáno, jak na začátku Joe svou ženu hledá a nebo to prostě jen nechá na úřadech a spokojí se s tím, že mu řeknou, že končí s hledáním a on to vezme? Člověk by dělala maximum a o to víc, když se tělo stále nenašlo. Ta snaha v hledání a až pak následný pokus se s tím smířit mi na začátku celého příběhu moc chybí. Je to tedy potom vyváženo tím usilovným hledáním ve třetí třetině filmu, ale to mi pak přišlo spíš jako pokus o záchranu ne zcela dobře začatého filmu. Film to není vůnec špatný, ale chtělo by to trochu jiné lepší zpracování příběhu. 2 hvězdy 50%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Film je věnován Katherine Ann Courtiss, manželce Alana B. Courtisse, který se na filmu podílel jako asistent producenta. Katherine zemřela 18. května 2001 ve věku 44 let. (korndaddy)
  • Film nebyl dobře přijat kritiky, většina z nich ho hodnotila jako nudný a v průměru dostal 3,7 bodu z 10. Diváci film hodnotili výrazně lépe, v USA obdržel 62 % ze 100. (Tonula)
  • V čase 49:17 přijíždí Joe (Kevin Costner) ke škole, aby si promluvil se sestrou Madeline (Linda Hunt), a zaparkuje auto tak, že trčí zadkem do silnice. Když se vrací v doprovodu policie, je už auto úhledně zaparkováno rovnoběžně s chodníkem. (Tonula)

Reklama

Reklama