Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner je lékař, stejně jako byla jeho nedávno tragicky zahynuvší manželka. Ta navzdory svému těhotenství odjela plnit misi Červeného kříže do divokých pralesů ve Venezuele a stala se jednou z obětí nehody autobusu vysoko v horách. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, protože autobus se zřítil do hlubokého koryta divoké řeky. Hrdina se stále nedokáže se smrtí milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům, bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena cosi naléhavě sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt. Kolegové už začínají pochybovat o jeho duševním zdraví, když vyjdou najevo šokující skutečnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kevinu Costnerovi tragicky zahynula těhotná manželka, která odjela do Venezuely na misi Červeného kříže. Její tělo nebylo nikdy nalezeno. Nemůže se z toho vzpomatovat a tak se věnuje práci,ta se stane jeho posedlostí. Začnou ho pronásledovat zvlaštní představy, že mu chce jeho zesnulá žena něco sdělit. To, co mu chtěla sdělit je, že má kdesi v pralese u indiánu dítě, které se jim podařilo zachránit. Costnerovi tahle role sedí. Film zaujme svou atmosférou. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem nic nečekal a nakonec mě vcelku mile překvapil. Po většinu své délky si totiž držel docela napínavou, mysteriózní atmosféru, místy dokonce mrazivou a s pár slušnými lekačkami. Od uvěznění v potápějícím se autobusu to už ale byla taková naivní a ještě k tomu trapná pohádka, symbolicky ukončená neméně hloupým záběrem na hrátky v listí. Viděl bych to na lepší průměr. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Mě ten film překvapil. Zajímavé téma posmrtného života je citlivě natočeno. Kdyby si film odpustil do absurdna hozený konec, dal bych klidně plný počet. Od Toma Shadyaca bych takový přemýšlivý film nikdy nečekal. Nemusím jen drsné horory, tenhle byl obohacený o mnoho vzácných ingrediencí, které se v hororech téměř nevyskytují. A možná to ani nebyl horor, nebo na fikci založený mysteriozní thriller. Třeba to smrtí nekončí... 70% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Melodrama s naprosto úžasným scénářem – je tak nelogický, až je nepředvídatelný, ale přitom mě nikdy nedokázal něčím překvapit. Díky tomu jsem se celkem bavil a v rádoby dramatických pasážích jsem se i usmíval a nevěřícně kroutil hlavou. Tom Shadyac je opravdu režisér komedií, ale tohle tuším měla být výjimka. Pozitiva: Kathy Bates a John Debney. ()

Ondriss 

všechny recenze uživatele

Dobré ingredience, ale nějak to k sobě nepasuje. Chvílema jsem se nudil, když jsem se už začal ponořovat do napínavých scén skočilo tam drama a romantika, potom trocha akce, žádná sympatická vedlejší postava... Costner se sice tváří jako kdyby byl schopný to všechno poslepovat a udržet pohromadě ale Shadyac mu to trochu kazí -) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co je Joe (Kevin Costner) vytažen z autobusu a jeho zachránce říká, že už tam hodinu leží, rozběhne se do vesnice a před domorodci ho zachrání fotografie manželky, kterou vytáhne přeloženou z kalhot. Pokud by fotka byla tak dlouho v mokru, asi by byla slepená a možná by se už nedala bez poškození ani rozevřít. (Tonula)
  • Film je věnován Katherine Ann Courtiss, manželce Alana B. Courtisse, který se na filmu podílel jako asistent producenta. Katherine zemřela 18. května 2001 ve věku 44 let. (korndaddy)
  • V čase 49:17 přijíždí Joe (Kevin Costner) ke škole, aby si promluvil se sestrou Madeline (Linda Hunt), a zaparkuje auto tak, že trčí zadkem do silnice. Když se vrací v doprovodu policie, je už auto úhledně zaparkováno rovnoběžně s chodníkem. (Tonula)

Reklama

Reklama