Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (88)

poet 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemný seriál zo školského prostredia, ktorý nenaštve ale ani nič nove neprináša. Má to ozaj dobrý začiatok ktorý je pomerne emotívny aj je trochu na škodu že sa ústredná dvojica dá "dokopy" pomerne rýchlo. Škoda že jednotlivé epizódy majú pomerne zostupnú tendenciu  a proste vás  tieto teenage boliestky prestanú baviť. Napriek tomu že Charlie aj Nick sú skvelí herci ktorí si vás získajú ten scenár dosť kríva.  Seversky seriál Mladá modrá krv mal podstatne vyspelejší príbeh... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přirovnávat tuhle klasickou queer romanci k Euforii je hodně nefér – to už je spíš výstižnější ji přirovnat k Sex Education. Jenže zatímco oba seriály jsou nejen v rámci teenage subžánru o několik levelů výš už jen kvůli tomu, že generaci Z reflektují autenticky a bez příkras, 'Heartstopper' je pravý opak, který hledí doslova na vše přes hodně tlustý růžový brýle...... Zatímco příběhové či tematické motivy v jiných coming-of-age filmech či seriálech působí relativně přirozeně, zde jsou až tak moc prvoplánové a extrémně tlačené na sílu, až mi ta optimistická feel-good nálada lezla konečníkem. Nadšené ohlasy slibovaly nadstandardní queer záležitost, ale vyklubala se z toho až přehnaně melodramatická cukrkandlová slaďárna/nesnesitelně naivní gay pohádka, která svou cílovku (tedy převážně diváky z LGBTQ+ komunity) nadchne, mě však svým pojetím extrémně nesedla (a ten cheesy soundtrack tomu taky moc nepomáhá)...... ()

Reklama

Danqo 

všechny recenze uživatele

tl;dr: napriek stereotypným postavám i prostrediu sa mi to páčilo, lebo na rozdiel od iných teen seriálov som sa s týmto vedel stotožniť. // Videl som Sex Education, Genera+ion, We are who we are a ďalšie teen seriály s queer tematikou, a toto mal byť len ďalší z nich. Taký feel good seriál. Ale pri Heartstopperovi som reval po takmer každom diele, pretože to vyzeralo ako defilé môjho života a vedel som sa stotožniť s každou z postáv. Môj bývalý boyfriend, ktorý sa bál pridať si ma i na instagrame, ten seriál vraj pozrel za noc. Mne to trvalo dva týždne, lebo som to rýchlejšie nedokázal spracovávať – a to som ten boyfriend so sebavedomím. Očividne voči emotional damage spôsobenej utajovaním vzťahu nie je odolný ani taký pašák ako som ja. Homofóbia je zločin, ale ešte väčší je tajiť lásku. To nepochopíte, kým to nezažijete. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Srdcerváči jsou seriál, z kterého se to srdce občas zastaví. Každá epizoda má minimálně jeden takový moment. Moment, který vyvolává pocit, jakoby tvůrci svého diváka pevně obejmuli a říkali „všechno bude dřív nebo později v pohodě“. Úplný opak Euphorie, žádný sex, drogy, lidská temnota, ale roztomilá, pastelově barevná ukázka toho, jak může vypadat společně budovaný bezpečný prostor v lidských vztazích. "Tendenční kravina" to asi bude pro lidi, co svoje myšlenky zavřely do tunelu. Pro začátek by mohlo stačit načíst Isaacův reading list. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Drobná vsuvka na začátek: Psal se rok 2018 a já čirou náhodou na YouTube narazil na přenos jakési mně neznámé kapely zvané Chvrches. Tu jsem si rychle oblíbil, ale chtěl bych vypíchnout jeden moment z onoho koncertu CHVRCHES: Live at House of Vans a to konkrétně právě "drop" v Clearest Blue, kde evidentně NĚKDO přidal na hlasitosti (je to znát i v tom, že po pár vteřinách hlasitost mírně klesá). A právě podobně umocněný zážitek poskytuje i Heartstopper. Napsal bych, že to je dle mého nejlepší použití Chvrches písně v něčem, co jsem viděl, ale vzhledem k tomu, že kromě Heartstoppera jsem slyšel pouze Warning Call v Mirror's Edge a Science/Visions v The 100, tak to moc na váze nepřidá. Co by mohlo přidat na váze je roztomilá romance hlavní dvojice. To bohužel stále není samozřejmostí, takže to v někom vyvolává reakce smutku a závisti. Ve mně to vyvolává reakce radosti, neboť bych z celého svého srdce přál lidem (těm, co to chtějí - myslím na vás, aroace-coded Isaacu a Tori) mít to, co mají Charlie a Nick a myslím si, že tento seriál je správný krok - krok, který ukazuje kvalitní a širokou LGBTQ+ reprezentaci jako normální součást života, aniž by z ní byla cítit pachuť panderingu nebo marketingu, neomezuje se na délku celovečerního filmu a je (v poměru s jinými počiny) celkem drama-free, přesto však drama v ní není odfláknuté. Už jsem zmínil Charlieho, Nicka a Isaaca, za zmínku, ale stojí celý ansámbl - páry Tao/Elle a Tara/Darcy, sestra Charlieho Tori, ale i dospělé osazenstvo (velké plus za krásnou reakci od Olivie Colman na coming out). Třešničkou na dortu pak pro mě byly příjemné "komiksové" kreslené efekty a edit, takže to ve výsledku nebylo jen o kameře a hercích. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy jedou Charlie (Joe Locke) a Nick (Kit Connor) na rande vlakem a Charlie říká, že tímto směrem ještě nikdy vlakem nejel, sedí přes uličku vedle nich dívka s kudrnatými zrzavými vlasy v pruhovaném tričku a zelených kalhotách s kšandami a něco píše – je to samotná autorka komiksu i seriálu Alice Oseman. (vade_mecum)
  • V 11. minutě, během rozmluvy s Taem (William Gao) u oběda, čte Isaac (Tobie Donovan) thriller „Návod na vraždu pro hodné holky“ od autorky Holly Jackson. (veverrka11)

Reklama

Reklama