Reklama

Reklama

Zatôichi umi o wataru

  • Japonsko 座頭市海を渡る (více)

Recenze (9)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ichi se rozhodl, že se podrobí pouti a navštíví celkem 8 chrámů, čímž učiní pokání a také se pokusí odčinit to, kolik už stačil zabít lidí. A že by to na armádu vydalo bez problémů. Jenže ani řádné odčinění mu není dopřáno, a tak se musí aspoň smířit s tím, že si prožije jednu docela pěknou romanci. Asi ale tušíte, jak to dopadne. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Sedm samurajů, V pravé poledne a Je třeba zabít Sekala v osmdesátiminutovém Zatoichim. Charismatu slepého maséra navíc propadne už kdovíkolikátá krasavice, rodící se vztah však skončí u společného koupání. Chtěl jsem dát "jen" čtyřku, ale finále nemá chybu...Ichi vypadá psychicky unaveně a má téměř namále. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Čtrnáctý film ze série o Zatoichim. Ichi podniká životní pouť, při které chce navštívit 88 chrámů a a přemítá o tom, že nikdy nezabil, protože by chtěl a neví proč zabil a co s ním bude po smrti. V průběhu cesty je Zatoichi přepaden a brání svůj život. Dojde do vesnice, ve které jsou farmáři ovládáni bosem Tohachi. Dostává se k sestře mladíka, kterého zabil a postupem času se rozhodne farmářům pomoci. Oproti předchozím snímkům jsou zde pouze dvě menší bitvy a delší závěrečné finále. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je yakuza karikaturou, pomalu až parodií na yakuzu. Na druhou stranu, je zde cca 12. žena, co Zatoičiho bezhlavě uhání, a poprvé je tam cítit silná chemie, a co mě dostalo, dokonce oboustranná... Film má přes menší intenzitu masakru a slabý děj velmi příjemnou atmosféru a docela nápaditou kameru... Katsu začíná být opravdu skvělý herec. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další z těch hodně vydařených filmů o Zatoichim. Ani ne tak kvůli akci, ale kvůli silnému scénáři. Oproti jiným dílům zde není tolik prostoru věnováno vedlejším postavám a o to více je pracováno s tou hlavní. A to je dobře, protože Shintaro Katsu to herecky ustojí. Dějově je film jedním z nejponuřejších a nejsmutnějších. Zatoichi je na všechno sám a když vysvětluje, proč si nikoho nemůže pustit k tělu, je to jedna z nejdojemnějších scén celé série. K tomu se nakonec rozhodne pomoci lidem, kteří ho jej zneužívají, jsou zbabělí a neocení ho, prostě protože je jediný kdo může. Klasický komiksový motiv osamělého hrdiny v samurajském podání. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama