Reklama

Reklama

Zatô Ichi Senryô Kubi

  • Japonsko Zató Iči Senrjó Kubi (více)

Recenze (14)

Flego 

všechny recenze uživatele

Šiesta časť je kompozične ladená do čiernej ( tmavej ) farby, zväčša sa odohráva v noci, v pološere alebo počas hmly. V duchu svojho hesla: tma je moja výhoda, sa slepý šermiar dostáva z jedného boja do druhého a sily sú vyrovnané - aj keď je protivníkov oveľa viac. :) Záver je poriadne nadupaný, ale to je pri tejto sérii zvykom. Tu je predchádzajúca časť a nasledujúca časť. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vynikající titulková sekvence Zatoichiho soubojů v potemělé divadelní scéně a po celou dobu hodně vysoká visuální kvalita. Zěvěrečná scéna souboje, ze kterého Zatoichi vyvázne se zbičovaným obličejem a pomalu se plouží polem do neznáma, mě ujistila, že mě čeká ještě hodně excelentních Zatoichiho příběhů. Úroveň stoupá. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Šestý film ze série o Zatoichim. Zatoichi je nespravedlivě obviněn z krádeže peněz, aby očistil své jméno, musí najít pravé viníky. První film v němž se při soubojích objeví krev. Druhý film v němž hraje jeho skutečný bratr Tomisaburo Wakayama postavu samuraje Jushiro, je to jiná postava než ve snímku Zoku Zatoichi monogatari. ()

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

Okumura brothers podruhé v sérii spolu. Starší a tlustší brácha v roli Jushira je proslulý sekáč a již zde předvede několik zdařilých kombinací nejen s mečem. Během následujících let své umění vypiluje k naprosté dokonalosti. Tady má ale navrch Ichi a samozřejmě válí jako obvykle. Závěrečný duel je ale i pro něj tvrdý oříšek. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Šestý a opět špičkový díl Zatoichiho ... Tentokrát mi přišel v podstatě hlavně akční, Zatoichi se zde nesetká téměř vůbec s normálními postavami, jen se kolem něj motá jeden parchant vedle druhého. Všichni mají enormní zájem o truhlu plnou zlata, na kterou si Zatoichi v jednu chvíli filmu v lese jen tak sedne a na svých cestách odpočívá. Je napaden gangstery, které samozřejmě ve vteřině rozseká a pokračuje v cestě. Co se stane s truhlou pak neví nikdo, ani jednotlivé bandy zločinců, ani chudák Zatoichi, který nedokáže nikomu vysvětlit, že si chtěl jen odpočinout na cestě, tak si na něco sedl a že nevěděl, co to ve skutečnosti je ... ani divák netuší. Zatoichi klasicky porazí ... spíš by se dalo o tomto díle říct, že doslova vyhladí, veškeré nepřátele a gangy. Jedinný, s kým má opravdové problémy je krutý bojovník se samurajským mečem a bičem, skutečný bratr Shintarô Katsua ... skutečný mistr meče - Tomisaburo Wakayama (objevil se již v druhém díle jako jiná postava, bratr Zatoichiho), který je znám zejména z šestidílné ságy Lone wolf and cub (1972 - 1974)) a TV seriálu Oshii Samurai (1973). Zatoichi s ním svede tradičně ve finále souboj a má opravdové problémy, každopádně film dopadne klasicky ... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (1)

  • V závěru snímku se střetne Zatoichi (Shintarô Katsu) a Jūshiro Senba (Tomisaburo Wakayama), kteří jsou ve skutečnosti bratři. Druhý jmenovaný je však v titulcích uveden jako Kenzaburo Jo. (Rominator)

Reklama

Reklama