Reklama

Reklama

Moje velká indická svatba

  • Velká Británie Bride and Prejudice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gurindera Chadha, uznávaná režisérka filmu Blafuj jako Beckham, se při natáčení zdokonalené společenské komedie Jane Austenové spojila s naprosto neočekávaným partnerem: hudební a taneční podívanou Bollywoodu. Výsledkem je nový pohled na nadčasový příběh o hledání lásky - převyprávěný tak jako nikdy před tím - s drzým humorem, okázalými tanečními scénami a svéráznou romancí bombajských kasovních trháků. Stejně jako v literární předloze i Moje velká indická svatba svede dohromady dva lidi s naprosto odlišnými názory, ale tentokrát jsou také z jiného konce světa. Doslova se v komedii plné barev, humoru a emocí střetává Východ se Západem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

dwarf 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byla skvělá zábava. Můj první bollywoodský film v hnusném deštivém dni. Navíc celkem svěže pojatý příběh Jane Austenové, který můžu vidět vždycky. Zvedlo mi to náladu. Navíc vůně Indie. Muzikálově to bylo milé. Hlavně první polovina, která se točila kolem svatebních oslav byla povedená. Některé scény pro Evropana trochu přeslazené, ale když se to bere jako žánr, tak fajn. ()

Vilhelmína 

všechny recenze uživatele

Když jsem dvd s tímhle kouskem strkala do přehrávače měla jsem za to (tedy, přinejmenším jsem doufala), že se budu bavit stejně dobře, jako u filmu Moje tlustá řecká svatba. Bohužel, samotný název byl velice zavádějící. Po prvních minutách, stále doufajíc, že ty bláboly, klišé, barevné a taneční kreace, co se řítily z obrazovky jsou jenom nějakým VELKÝM nedorozumněním, jsem zatínala zuby a děkovala Prozřetelnosti, že u toho se mnou nesedí můj manžel a já se nemusím dívat ještě i na jeho výraz tváře a oči obrácené v sloup – co že si to jeho filmově vyšinutá žena zase pouští. Rozumějte mi – jsem romantik! Mám ráda filmy, u kterých můžu snít o lásce. Že dokáže překonat hranice, předsudky, nezměrnou bolest a dokonce i čas! Ale co je moc, to je moc. Proti tomuhle bollywoodskému nesmyslu mi přišly i romance Rosamundy Pilcherové jako slabý čajík, podávaný ve velmi, VELMI malých dávkách… Jedna hvězdička za modré oči "pana Darcyho". ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Bollywoodská adaptace románu Jane Austenové Pýcha a předsudek? No nevím, co by na to autorka říkala a docela se při té představě usmívám. Celé je to hrozně kýčovité, barevné, rozjásané nebo zas uslzené, prostě bollywoodské, a tak je to také nutno brát. Jako vzorek tohoto druhu kinematografie mi to stačilo, opravdu 100% film z Bollywoodu bych asi nedal. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Doporučuji všem, kdo s bolywoodským filmem teprve začínají! Kvalitativně stejně dobré jako poslední Pýcha a předsudek, jen podstatně modernější a uletěnější. Než si zvyknete na barevnost a "kýčovitost", chvíli to trvá, ale pak je to super! Některé postavičky jsou "k sežrání", indický pohled na Ameriku je úžasný! Oblíbený film u nás doma, na který se můžeme dívat znova a znova. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (21)

Reklama

Reklama