Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oceňované herecké hvězdy Johnny Depp, Kate Winsletová, Dustin Hoffman a Julie Christieová excelují v tomhle kouzelném příběhu o jednom z největších vypravěčů všech dob a o lidech, kteří ho inspirovali k vytvoření jeho mistrovského příběhu o Peteru Panovi! Kariéra slavného dramatika jménem James M. Barrie (Depp) se ocitne na křižovatce, když se z jeho nejnovější hry stane propadák a skeptici začnou zpochybňovat jeho budoucnost. Pak se ale náhodou seznámí s vdovou (Winsletová) a jejími čtyřmi dobrodružnými chlapci. Zrodí se mezi nimi přátelství, které podnítí představivost potřebnou k vytvoření Barrieho největšího díla! Snímek Hledání Země Nezemě s hvězdným hereckým obsazením skýtá okouzlující zážitek! (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (742)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se moje hodnocení liší od naprosté většiny. U tohodle filmu musím říct bohužel. Co naplat, že postava Johnny Deppa je jedno velké dítě, které má fantazii, že by ji mohl krájet a každému dítěti ve světě, které tolik fantazie nemá, by mohl kus ze sebe dát. Jenže kdyby to bylo vyprávěno trošku jinak, než tak nudnou formou, jakou to ve skutečnosti vyprávěno bylo. Když skvěle hrající Johnny nebyl se "svými" dětmi ve své fantazii, tak mě to totiž hrozně nudilo a říkal jsem si, jak nekonečnej ten film je. Mrzí mě to o to víc, protože postava Jamese Barrieho mi byla šíleně sympatická. Vždyť fantazie je to nejúžasnější, co naše hlava má, nejen v dětství, ale i v dospělosti. Jenom jí musíme umět pustit uzdu, jako to James Barrie dokázal. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

K přísnějšímu hodnocení mám své důvody Za prvé, jistá odtažitost příběhu Petra Pana. Za druhé, odtažitost způsobu, jakým je tento příběh o stále "dětské duši" zpracován. Tohle je totiž přesně ten druh dospělácké představivosti, který nemá s tou dětskou absolutně nic společného. Projekce dospělých snů do dětí, které tak svým uvažováním, vyjadřováním a chápáním působí neskutečně uměle. Stejně jako samotný fantazijní svět. Tahle umělost vynikne zejména v postavě malého Petera a scény s ním, které mají dojímat (včetně té závěrečné), na mě působí přesně opačně. Jako historické drama by mi film sám o sobě stačil, bohužel, režisér vstoupil i do míst, o kterých nemá ani potuchy. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Už nikdy nebudu brát vážně ( i přesto, že jsem ji vážně nikdy nebral) kritiku Forresta Gumpa ohledně prvoplánové přeslazenosti. Ten, kdo ji ve Forrestovi kritizoval a zde je okouzlen, nemůže být nepokrytecký. Film se mi líbil. Na to, že Johnyho Deppa nemám moc rád až překvapivě hodně. Probíraná látka mě však neměla šanci oslovit. Psychiku dětí opravdu nemám rád, a proto, spíše než okouzlen, jsem byl z celého projektu mírně roztrpčen. Hudba má své výborné momenty, i když ani ta z celého konceptu "krásnoty" nijak nevybočuje. Abych to zbytečně neprodlužoval; pro mě je to kvalitní snímek s klasickým příběhem, který ale nesplnil zcela mé nevyzpytatelné požadavky. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Opět zkusím (i když možná ne úplně se smyslem) porovnat s dalšími Oscarovými filmy, které jsem dosud viděl. Titulní postavou připomíná Letce; známý autor divadelních her, který utíká od skutečného světa do snového a vymyšleného. S MDB to má společné poměrně jasný a odhadnutelný děj, který nepřekvapí. Ale dost nesmyslného srovnávání :) HZM je přesně ten typ filmu, co si pustíte, když máte chuť na něco příjemného, milého, s emocionálním závěrem. A daří se to velmi dobře; od zřetelně čitelného děje, přes sympatické postavy a herce, krásnou hudbu Jana A. P. Kaczmarka, k zručné a hravé režii. Hledání Země Nezemě sice nemůže něčím výrazně překvapit, ale myslím, že to není to hlavní – o to se totiž ani nesnaží, jeho hlavním úkolem je potěšit a to se mu opravdu daří. 90% ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Celkem zkalamání. Krásný film s mými dvěma oblíbenými herci, ale nějak mne to nedojalo jako ostatní a podruhé se ani na to nemám chuť podívat, a to je u mne docela zvláštní. Třeba takové CRASH nebo HLASY NEVINNOSTI mne rozbrečeli, tomu říkám geniálně emotivní dojáky, ale tenhle film bych k nim neřadil. Přesto je to moc krásný snímek, který stojí za vidění ! Vynikající herecké výkony ! Doporučuji ! ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v Richmondském divadle v Londýnské čtvrti Richmond na Temži, v Hyde Parku nebo na Bromptonském hřbitově. (Terva)
  • Je tradicí, že v divadle hraje Petra Pana vždy dívka. (Kulmon)

Související novinky

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Besson sa vracia

Besson sa vracia

20.05.2005

V roku 1999 Príbeh Johanky z Arku s Millou Jovovich pomerne nečakane prepadol a jeho režisér - slávny Luc Besson (na obr.), tvorca takých kultov ako Leon alebo Brutálna Nikita - sa odvtedy venoval už… (více)

Reklama

Reklama