Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oceňované herecké hvězdy Johnny Depp, Kate Winsletová, Dustin Hoffman a Julie Christieová excelují v tomhle kouzelném příběhu o jednom z největších vypravěčů všech dob a o lidech, kteří ho inspirovali k vytvoření jeho mistrovského příběhu o Peteru Panovi! Kariéra slavného dramatika jménem James M. Barrie (Depp) se ocitne na křižovatce, když se z jeho nejnovější hry stane propadák a skeptici začnou zpochybňovat jeho budoucnost. Pak se ale náhodou seznámí s vdovou (Winsletová) a jejími čtyřmi dobrodružnými chlapci. Zrodí se mezi nimi přátelství, které podnítí představivost potřebnou k vytvoření Barrieho největšího díla! Snímek Hledání Země Nezemě s hvězdným hereckým obsazením skýtá okouzlující zážitek! (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (742)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je až moc mustrový a sázkou na jistotu na to, aby mě dokázal opravdu zasáhnout. V ničem nezachází příliš daleko, v ničem netlačí na pilu. Je to vlastně docela chladný film ze svojí podstaty. Přesto má ale plno silných momentů, které z něj nějak tak dělají dostatečný zážitek, na který se nejde zlobit. Zkrátka dobrá filmařina bez přídavků. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Okouzlující drama o vytvoření klasiky pro děti Petr Pan. Životní příběh Jamese Matthewa Barrieho, kterého bravurně ztvárnil Johnny Depp a byl za svůj výkon nominován na Oscara, je vykreslen tak citlivým a laskavým dojmem, že si ho hned po pár minutách zamilujete. Kate Winslet samozřejmě též nezklamala. Marc Forster natočil po Plesu příšer další zdařilý kousek, kterým předčil svoji režijní prvotinu. Hledání země nezemě bych neoznačil jen za film pro děti, ale naopak pro všechny věkové kategorie, protože způsob vyprávění a natočení se musí zalíbit každému. Čtyři a půl hvězdičky..... ()

Reklama

venus 

všechny recenze uživatele

Okouzlující film! Kdykoli kamera vstoupila do Země Nezemě, tak se mi tajil dech a připadala jsem si, jako bych nikdy nevyrostla. Málem jsem začala věřit i na víly! Johnny byl jako vždy neodolatelný, ale za pozornost určitě stojí i výkon Freddieho Highmore (Petr)... je to velký talent a jsem si jistá, že o něm ještě uslyšíme. Skvělou práci odvedl také Marc Forset... životní příběh spisovatele většinou nebývá moc zajímavá látka, ale Forset všemu vdechl zvláštní kouzlo a udělal (dalo by se říct) opravdu čistý, téměř dokonalý film! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak v půlce snímku jsem si říkal: "Jo, dobrý na lepší 4".... ale pak přišlo SPOILER! závěrečné vystoupení pro umírající matku a to mě dostalo... nemám slov.. jinak Depp jako vždy báječný, ale více se mi líbila Kate... takže rozhodně tento film doporučuju, určitě se nudit nebudete... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Prvoplánově krásné, ovšem i přesto ve výsledku OPRAVDU krásné. Režisér Marc Forster sice celou dobu sází na jistotu, jeho nekonečné prolínání dvou různých světů (ať už Nezemě s realitou, Deppových vizí se skutečností, či prostého střetu dvou pohledů na jednu událost) však takřka dokonale naplňuje veškeré požadavky na jímavé drama o lidské velikosti. A když se zaposloucháte do úžasné hudby Jana Kaczmarka, velmi snadno zapomenete na to, že tenhle film je v podstatě jen další roztomilou variací na standard "dojemné biografie o výstředním umělci". 90% P.S. U filmu jsem nikdy v životě nebrečel, ale Neverland byl jedním z těch čtyř pěti, u nichž jsem měl co dělat. Notoričtí plakálkové si při nádherném finále asi vybrečí oči z ďůlků. Čímž se mimochodem podepisuji pod několikrát zmíněnou emocionální nářezovost inkriminované "neverlandovské" věty :-) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Ačkoli Barrie (Johnny Depp) požaduje pro sirotky 25 míst ve svém publiku, v obsazení filmu je uvedeno pouze 15 sirotků. (Kulmon)
  • Pri natáčaní scény, v ktorej Sylvia (Kate Winslet) s rodinou večeria u Barriovcov, nainštalovali pod stôl prdiace zariadenia. Spustili ich vždy, keď to uznali za vhodné, aby tým uvoľnili napätú atmosféru. Deti potom nemuseli hrať predstieranú veselosť, ale pôsobili prirodzene. Tento nápad navrhol Johnny Depp (James M. Barrie). (skrecok1581)
  • Natáčelo se v Richmondském divadle v Londýnské čtvrti Richmond na Temži, v Hyde Parku nebo na Bromptonském hřbitově. (Terva)

Související novinky

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Besson sa vracia

Besson sa vracia

20.05.2005

V roku 1999 Príbeh Johanky z Arku s Millou Jovovich pomerne nečakane prepadol a jeho režisér - slávny Luc Besson (na obr.), tvorca takých kultov ako Leon alebo Brutálna Nikita - sa odvtedy venoval už… (více)

Reklama

Reklama