Reklama

Reklama

Nech svět světem

  • USA Leave the World Behind (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

V apokalyptickém thrilleru si Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) pronajmou na víkend luxusní dům i se svými dětmi Archiem (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie). Jejich dovolenou však naruší dva cizinci G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří se zničehonic objeví uprostřed noci a hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá. Film je natočený podle románu Rumaana Alama nominovaného na Národní knižní cenu. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (501)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádný Bruce vrtající v asteroidu, Aaron vrtající se k jádru a Roland zvrtající všemožná kataklysma. Tahle doba relativně šťastných konců je pryč, nastupuje osobnější přístup přípravy na neodvratné, vyrovnávání se s temnými vyhlídkami a odchod do podzemí kolem obrazu s nápisem Hope begins in the dark (mimochodem, bunkry s reklamou Andora Šándora mají co dohánět). Má mě zaujmout kamera, která prochází podlahami, zdí i dírami v plechové střeše lesního domku, nebo snad neurotická hudba, co přiživuje strach z nebezpečí, jehož původ je nám skryt? Kdepak. Nejvíc mě dostalo uvědomění, že až přijde krize, Apple Pay a sójové latte budou mít proti brokovnici v rukou vidláka s ošuntělou kšiltovkou nulovou hodnotu a my, vzhlížející shůry, budeme muset z toho koně rychle sesednout.. S dějovou linkou ohledně Friends souzním. Taky bych se chtěl cítit dobře a vrátit se do časů, které jako by neexistovaly.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celovečerák Sama Esmaila nemohl uniknout moji pozornosti a řekl bych, že dokonce předčil má očekávání. Relativně nízké celkové hodnocení nasvědčuje smutnému faktu, že značná část diváctva je již nadobro zničená stereotypním mainstreamem. Tohle byl vskutku velice svěží závan větříku z konce světa. Nadupané obsazení a skvěle napsané dialogy zapříčinily, že jsem se ani v takhle úzkém kruhu na takhle stísněném prostoru nikterak nenudil. Děj je velmi uvěřitelný a atmosféra neuvěřitelně skličující a postupně houstnoucí. Fanoušci seriálu Přátelé si přihodí automaticky jednu hvězdu. Více takových filmů! [86 %] ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Tvorca seriálu Mr. Robot Sam Esmail sa na sklonku roka 2023 postaral o moje najväčšie (netflixové) prekvapenie roka. Intenzívna hudobná zložka, efektné hrátky s kamerou, výborné herecké výkony a dialógy, ktoré treba vnímať a občas aj čítať medzi riadkami. Cez provokáciu, informačnú izoláciu a nepríjemne hutnú atmosféru budujúcu od začiatku do konca (a to prevažne za bieleho dňa), sa vyhráva s fantáziou diváka, ktorý si počas sledovania spomenie na filmy od Peeleho, Shyamalana alebo na ťaživú atmošku z Funny Games. Pri scénach so zvieratami už len čaká na žabí dážď, no keď sa začne rituál odháňania jeleňov, cíti za ním dotyk gréckej divnej vlny. Krásny mix, ktorý mi veľmi ulahodil. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Pěkný čistič palety nebo jak se to řekne česky, prostě jako bych si čichla k rozemletým kávovým zrnům a pocítila zase trošku lásky ke kinematografii. Mnoho loňských filmů mi tento pocit nedalo. Jediné, co bych změnila, by byl Georgův proslov na konci. Chápu, proč byl tak doslovný, ale osobně bych byla raději, kdyby nebyl tak doslovný. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Netflix někdy umí i překvapit. A tento film vlastně ani nemá moc daleko od pravdy, protože by se to klidně mohlo stát. Sledujeme tu rodinu, která se rozhodne strávit víkend místo New Yorku na Long Islandu. Ze začátku vše vypadá v pohodě. To se změní, když u nich uprostřed noci zazvoní muž se svou dcerou a tvrdí jim, že je majitel domu a že by tam chtěli přespat. Rodině se to sice moc nezdá, ale nakonec s tím souhlasí. Postupně ale přestane jít televize, internet i mobily a vše začne být čím dál divnější. Země prý čelí kybernetickému útoku a nikdo neví, co se děje. Nemohou ani nikoho potkat, koho by se mohli zeptat na pár informací. Jak dopadne toto soužití dvou rodin v jednom domě a podaří se jím vůbec tento výpadek přežít ve zdraví? Byl pro mě docela nezvyk vidět Julii Roberts v této roli, protože už jsem s ní dlouho nic neviděl. "Pomozte nám!" ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Priezvisko suseda GH je Huxley, čo je pocta Aldousovi Huxleymu, ktorý napísal "Brave New World" a ďalšie romány, ktoré stvárnili obrazy dystopickej budúcnosti, kde sa technológia stala vecou, ​​ktorá kazí ľudstvo a používa sa ako spôsob ubližovania ľuďom. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama