Reklama

Reklama

Nech svět světem

  • USA Leave the World Behind (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

V apokalyptickém thrilleru si Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) pronajmou na víkend luxusní dům i se svými dětmi Archiem (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie). Jejich dovolenou však naruší dva cizinci G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří se zničehonic objeví uprostřed noci a hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá. Film je natočený podle románu Rumaana Alama nominovaného na Národní knižní cenu. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (506)

Mazarini 

všechny recenze uživatele

Delsi nez to melo byt, mysteriozni slepy ulicky v podobe jelenu napr. beru jako cheap podraz. Dokud netusis o co jde je to parada ale pak uz z toho neslo vymotat nic kloudneho co by. Z 5 hvezd se v poslednich 30minutach s prichodem rozuzleni, ktere po 2 hodinove gradaci zklamalo musim dat na 3* Overpromised, underdelivered ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek musím říci, že jsem snad u žádného snímku z roku 2023 neviděl tak krásně zvládnutou audiovizuální práci. Kamera je naprosto super, přechody jsou kreativní a krásně plynulý a korekce barev je úžasně stylizovaná. Nic není náhodné a vše mi připadá, včetně architektury samotného domu, naprosto skvěle vypointované. Celá kompozice i s příběhem jsou vážně vtahující a korunu tomu nasazují herecká esa, kdy skoro nikdo netahá za slabší konec a každá postava má své místo v příběhu a kvalitní dialogy. Skutečně tu funguje skvěle gradace a napětí, kterému úžasně pomáhá dunící hudba. Film odvedl naprosto dokonalou práci se zvukem, takhle kvalitní ozvučení jsem naposledy zažil snad v "Once Upon a Time in Hollywood". Ale jinak žánrově a zaměřením bych film přirovnal spíš k "Don't Look Up", který ve mě vyvolal stejný pocit aha momentu až na úplném konci filmu. Můj největší problém a zřejmě i většiny uživatelů je právě konec. Já teda čekal asi trochu lepší, a ne až tak zbrklé ukončení. Tvůrci pravděpodobně nechali prostor pro pokračování, protože jinak si to nedovedu vysvětlit. A ano, máme tu i CGI zvířata, která z blízka nevypadají nejlépe, ale myslím, že se to dá jednoduše přejít a stejně působí lépe než většina věcí z posledních filmů od MCU. Celkově mě to moc bavilo, mám rád filmy, o kterých potom mohu ještě dlouho přemýšlet a klidně si je dát znovu. /80%/ ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý koncept držal v neistote a napätí do ubytovania AfroLongIslanďákov. Naraz ten koncept šiel z kopca a v tej komplikovanosti nakoniec príde veľmi jednoduchý záver. USA sú stále v boji s nejakým vonkajším zlým nepriateľom, zavše je to Rusko, niekedy sa pridruží aj Čína, Iran, či deelektrifikovaná Korea, ale stávka na Rusko, to je na istotu. A hoci má film svoje mysteriózne polohy a dokonca existuje nádej, že jelene chcú niečo povedať, nakoniec tie jelene síce povedia viac, než hlavné postavy samotné, ale v súhrne nedostanete viac emócií než pri zbieraní húb. No a z tých pozitív sa dá vypichnúť len to, že v budúcich nebezpečenstvách už nebudú musieť otcovia svojim synom prácne vybíjať zuby, už budú našťastie k dispozícii všelijaké silné mikrovlnky, čo zvládnu tu prácu za vás. Tak díky, technologický vývoj! Zvyšok je len reklama na Priateľov. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se náramně. Jistě, snímek není nějak zvlášť originální a občas je poznat, z jakých inspirací čerpá (já našel třeba Proroctví), ale znepokojivé je to dost a herecké výkony byly taky perfektní (na malém prostoru dokáže hodně třeba Kevin Bacon). Další tvorbu Sama Esmaila se myslím sledovat vyplatí. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Pěkný čistič palety nebo jak se to řekne česky, prostě jako bych si čichla k rozemletým kávovým zrnům a pocítila zase trošku lásky ke kinematografii. Mnoho loňských filmů mi tento pocit nedalo. Jediné, co bych změnila, by byl Georgův proslov na konci. Chápu, proč byl tak doslovný, ale osobně bych byla raději, kdyby nebyl tak doslovný. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Scény ve filmu, při kterých se objevují jeleni, jsou odkazem na řeckou mytologii, kde je zvíře spojováno se smrtí kvůli řecké bohyni Artemis. (NumeranS)
  • Scéna s hrou „Jenga“ chytře předznamenává společenský kolaps, k němuž ve filmu směřuje. (NumeranS)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama