Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Konecne vhodny nastupca Levieho krala. Colinsa by mali u Disney zamestnat na plny uvazok, hudba skvele doplnuje pribeh .Samozrejmostou su krasne farbami hyriace animacie.Film je pomerne kratky o to viac vsak preplneny putavym dejom. Odporucam kazdemu pozriet si tento film so surodencami...(tak ako ja) ;-) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Po pár blbostech zase výborná Disneyovka. Medvědí bratři mají hlavně silný příběh o nepřátelství mezi lidmi a medvědy a jehom člověkovi který se promění na medvěda a vše najednou vidí z té druhé strany. Nechybí ani fajn zvrat a skvělý finále. Srandičky a vtípky jsou povedené (hlavně ti dva losi) smutné scény fungují, hudba jeden z mých oblíbenců Phil Collins. Fajn filmík. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená pohádka s opravdu silným příběhem, která je plná humoru, vtipných scén, krásných písní, ale také dramatických a velmi emotivních scén. Nádherně vykreslená příroda, úchvatné čarovné momentky, filmařům se povedla navodit velmi příjemná atmosféra. Velmi sympatické obsazení jak lidí, tak i zvířat. Jednoznačně jedna z nejkrásnějších a zároveň mých nejoblíbenějších pohádek od studia Walta Disney. 10/10. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

U těhle nezapomenutelných filmů je těžké začít něco hodnotit, protože legendy se jen tak neokoukají, a můžete je sledovat pořád dokolečka. To je taky ten důvod, proč mám hlavního hrdinu jako jméno profilovky. S tímhle jménem mám chuť se vždycky vrátit do dětství a poslouchat nostalgické písničky. A přesně Medvědí bratři tomu dávají to srdíčko. V tomhle filmu je vše, po čem srdíčko sáhne. Pláč, přátelství, bolest, ztráta, poznání sama sebe a smích včetně nezapomenutelných písniček. Jasně, každý Disney film to má úplně to samé, ale z medvědů mi připadá, že když si vzpomenu na píseň On my way, vždy mi to přinese naději žít, zkoumat nové věci a ačkoliv se něco stane, něco, co člověka mrzí, je dobré mít u sebe někoho, kdo ho podpoří a odpustí mu i tu nejbolavější událost. A to je silné přátelství. Přesně o tomhle ten film je! ()

Anduril 

všechny recenze uživatele

Mne sa to feeeeest páčilo. Pekná veselá aj dojemná hudba, taktiež jednoduchý ale prirodzený humor, super animácia postáv aj prostredia, pekné posolstvo a myšlienka. Normálne mi až lúto prišlo v zlomových okamihoch, asi som už moc starý na rozprávky. Pán Disney, klobúk dole pred takýmto dielkom. Odporúčam sa na ňu mrknúť. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)
  • Na konci titulků se nachází ještě jedna scéna, kde medvídě Koda říká, že během natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. (TwoFace)
  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)

Reklama

Reklama