Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Připomělo mi to dobu kdy jsem jako malá seděla v kině na Pocahontas:o)Zdá se, že Disney opravdu probouzí ve všech jakousi nostalgii a vyvolává vzpomínky na dětství, což je nakonec docela fajn. Medvědí bratři jsou příběhem přesně podle Disneyho šablony, trochu naivní,ale přesto roztomilý. Za tu trochu sentimentu...4 ****. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Konecne vhodny nastupca Levieho krala. Colinsa by mali u Disney zamestnat na plny uvazok, hudba skvele doplnuje pribeh .Samozrejmostou su krasne farbami hyriace animacie.Film je pomerne kratky o to viac vsak preplneny putavym dejom. Odporucam kazdemu pozriet si tento film so surodencami...(tak ako ja) ;-) ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Medvědí bratři mne neuvěřitelně dachli. Zejména tedy svým příběhem. Příběh, příběh, příběh!!! To je právě to co bohužel většině pokusů o film chybí... typický úkaz absolutního propadáku co se týče příběhu (ono když se to tak vezme tak kamera, scénář, herci a vůbec všechno je propadák) je "Zamilovaný smolař" (a více již se o tom raději nebavme). Spousta lidí říká jak je to všechno "profláklý", starý, divný atd.. ale mně se to prostě líbí... :) ..humor tomu také rozhodně nechybí... haha že nechybí, je ho tam vážně dost (prostě tak akorát). Myslím si že toto je jeden z mála snímků, kterými se Disnay může porovnávat třeba s Nemem a nebo ostatními pixarovinami... Rozhodně stojí za vidění, jo a čím víc vás u toho bude, tím lépe... hlavně děti :) ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka o bratoch, z ktorých sa jeden stane medvedom a ten druhý ho chce zabiť. Na môj vkus bola ale trošku nudná a pripadalo mi to omnoho dlhšie ako 85 minút, z čoho vyplýva, že som sa až tak dobre nebavil. Ale ide určite o kvalitnú rozprávku, ktorej sa nedá moc čo vytknúť, chyba je skôr vo mne. VIDENÉ 2x ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po více než 10ti letech dal opáčko a musím tedy říct, že je to slabší než si pamatuji. Hlavním důvodem je ta krátká stopáž, která je podstatě v každém starším animáku. A největší roli v zamilování se do postav a toho příběhu tu hraje spíše nostalgie. Co mě však vůbec nezklamalo, byla hudba. Za mě jeden z nejlepších soundtracků k animáku co jsem kdy slyšel a ta hudba absolutně perfektně vystihuje každý okamžik, pocity i ta místa. Jak tedy řikám sám o sobě by ten film zas tak dobrý nebyl, ale nostalgie v tom zahrála svoje a já se prostě z toho příběhu naprosto roztavil. 9/10 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Na konci titulků se nachází ještě jedna scéna, kde medvídě Koda říká, že během natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. (TwoFace)
  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno