Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

avril4234 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemala v úmysle pozrieť si túto rozprávku (keď som ešte nevedela o čom je). Ale keď som sa nakoniec len tak pre zaujímavosť (keďže som vášnivá milovníčka disneyoviek) odhodlala pozrieť si ju, ostala som veľmi prekvapená a trochu aj na seba naštvaná, že som túto úžasnú rozprávku tak podcenila. Osobne ma to dojalo ešte o kúsoček viac, než legendárny Leví kráľ. Film Medvedie srdce ma zaujal úplne všetkým -animáciou, príbehom aj piesňami. Ale predovšetkým príbehom, ktorý je skutočne veľmi dojímavý a aj prekvapivý, hlavne v závere. Je to jedna z mála rozprávok, ktorých záver ma tak prekvapí a dojme. Jednoznačne sa radí medzi moje naj rozprávky. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Na animák to má dosti nevzvyklou atmosféru... Člověk, který je od Pixaru zvyklý na jakousi rozvernost téměř za jakékoli situace tu bude alespoň zpočátku vyveden z míry průběhem, který by nečekal... Avšak děj samotný je vcelku klišoidní a dalo by se říci i předvídatelný... Což ovšem nic nemění na tom, že jde o trošku vážnější pohádku pro děti a pokud se na to člověk dívá z tohoto úhlu, je to věc dobře koukatelná... ()

Reklama

Koda 

všechny recenze uživatele

U těhle nezapomenutelných filmů je těžké začít něco hodnotit, protože legendy se jen tak neokoukají, a můžete je sledovat pořád dokolečka. To je taky ten důvod, proč mám hlavního hrdinu jako jméno profilovky. S tímhle jménem mám chuť se vždycky vrátit do dětství a poslouchat nostalgické písničky. A přesně Medvědí bratři tomu dávají to srdíčko. V tomhle filmu je vše, po čem srdíčko sáhne. Pláč, přátelství, bolest, ztráta, poznání sama sebe a smích včetně nezapomenutelných písniček. Jasně, každý Disney film to má úplně to samé, ale z medvědů mi připadá, že když si vzpomenu na píseň On my way, vždy mi to přinese naději žít, zkoumat nové věci a ačkoliv se něco stane, něco, co člověka mrzí, je dobré mít u sebe někoho, kdo ho podpoří a odpustí mu i tu nejbolavější událost. A to je silné přátelství. Přesně o tomhle ten film je! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V konečném důsledku tohle není nic jiného než jen další snímek od studia Disney, snímek, který je líbivý, který má celkem jasnou kostru a jediné, co ho trochu dostává nad ten průměr, jsou písně Phila Collinse, který mě prostě baví a jehož hudbu můžu. Jinak si ale snímek "Medvědí bratři" nebudu pamatovat. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého jsem měl celou dobu pocit, že vzniknul jedině proto, že Disney potřeboval další povinný zářez za nějaký ten mravoučný příběh pro děti. Nudné zpracování, nijaká animace, v konstatování, že zvířátka i lidé mohou být přece kamarádi, byla snad i taková "Doba ledová" přesvědčivější, neskutečně otřesná hudba, připitomělí trapní losi... Před 30. lety bych tohleto možná bral, ale, když si vezmu, kde jsou animáky dnes, a kterým všem jsem dal o stupeň lepší hodnocení, nemůžu jinak. A vůbec, viděli jste Annaudovi "Mědvědy"? ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)
  • Na konci titulků se nachází ještě jedna scéna, kde medvídě Koda říká, že během natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. (TwoFace)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)

Reklama

Reklama