Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, ani ne tolik o indiánské tématice jako o vztazích mezi bratry a cestě k sebe poznání. Animace je příjemná - zejména doporučuji pasáže, kde světelné efekty prýštící z nebe jdou v doprovodu vynikajícího soundtracku Marka Mancina. Postavy nikterak barvité, ale pro hloubku příběhu a pochopení u dětských diváků dostačující. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Z počátku, když jsem to viděl jen tak na půl očka se mi tento animák moc nelíbil. Ale když jsem si našel čas a pořádně si to užil, hned jsem musel změnit názor. Animace je hodně dobrá, i když jsem už viděl lepší. Ale důležité pro mě je, aby nezkreslovala realitu. Zvířata mám rád a tento příběh je opravdu moc dobré okénko do jejich života. Celý příběh je jedna obrovská nádhera! Upřímně jsem se na konce marně bránil slzičkám, protože skloubit tak nádherný příběh, z tak parádní hudbou a originálním pojetí dospívání mladého chlapce, jsem ještě neviděl. Nádhera. Druhý díl už neměl tu sílu. ()

Reklama

Meev 

všechny recenze uživatele

Pro děti? Kdeže, nééé. Sice jsem to jako malý přímo miloval (a miloval je slabé slovo), ale teď, když jsem se na to koukl znovu, mě sklapla pusa a kápla slza. Malé děti to mají rádi, protože tam jsou medvědi, ale prosím, podívejte se na to znovu, až do konce, všimněte si nejrůznějších detailů (třeba orel- Sitka- v hodně scénách, který na ně dohlíží) a poznáte, co je film zač, nemluvě o doookonalé hudbě a ani jedenomu nudnému okamžiku. Ale co je hlavní, ten film něco sděluje, ten film má myšlenku a... Já si nemůžu pomoct, ale já se zamiloval :D. Ten emocionální konec je nejlepší, ten děj, hudba, animace, děj, děj a znovu děj, všechno tam dávalo smysl a ono to prostě nejde vyjádřit slovy... ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po více než 10ti letech dal opáčko a musím tedy říct, že je to slabší než si pamatuji. Hlavním důvodem je ta krátká stopáž, která je podstatě v každém starším animáku. A největší roli v zamilování se do postav a toho příběhu tu hraje spíše nostalgie. Co mě však vůbec nezklamalo, byla hudba. Za mě jeden z nejlepších soundtracků k animáku co jsem kdy slyšel a ta hudba absolutně perfektně vystihuje každý okamžik, pocity i ta místa. Jak tedy řikám sám o sobě by ten film zas tak dobrý nebyl, ale nostalgie v tom zahrála svoje a já se prostě z toho příběhu naprosto roztavil. 9/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Srovnávání s Lvím Králem by mohlo být kvůli tématům zvířátek, dospívání a nezdravému množství moralizování na místě, ale příběhově mu sahá leda tak po kolena, což je škoda. Na cestě sebepoznávání a uvědomování rozhodně mohlo přibýt víc kliček, klidně i víc napětí. Losí dvojka na Pumbu s Timonem (či i mnoho jiných vtipných dvojiček) zdaleka nemá a vůbec mi přijde, že gagům chybí více invence. Ať tak či onak, ve výsledku se nejedná o žádné zklamání; Medvědí bratři svůj účel plní. Doporučuju sledovat ve společnosti. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)
  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)

Reklama

Reklama