Reklama

Reklama

Silent Night

  • Kanada Silent Night (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Trápící se otec (Joel Kinnaman) je svědkem smrti svého malého synka, který se na Štědrý den ocitne v přestřelce mezi gangy. Zatímco se zotavuje ze zranění, které ho připravilo o hlas, stane se odplata jeho životním posláním. (mikki089)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (70)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ideálka na posilvestrovskou kocovinu. Žádné dialogy, jenom pro Johna Woo typicky efektní obrazové vyprávění příběhu jak v devadesátkové vandammovce. Se slušnými akčními scénami a s coby “akčním hrdinou z lidu” přijatelným Joelem Kinnamanem. Takový scenáristicky línější Nobody, bez humoru. S trochou kýče, např. když se truchlícímu tátovi zjeví tvář jeho mrtvého synka ještě i ve vánoční kouli. A bílé holubice ve filmu nebyly, nebo jsem si je nevšiml? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dnešní filmový svět je plný nejistot. Kvalitu nezaručují velké hvězdy ani zavedené série, přesto, když se objeví nový kousek, dříve geniálního tvůrce, očekávání se divák neubrání. Stejně tak to bylo u nového, čistokrevného akčňáku od Johna Woo, který sliboval nenáročnou "devadesátkou" zábavu. A přestože je Silent night, pocitově filmem 30 let starým, není to tentokrát k dobru. Je to spíše zastaralý, než staromódní film a jeho největší ojedinělost je, že nemá žádné dialogy. Tím, končí vše, čím je jiný. Zbytek je klasická cesta za pomstou, obyčejného muže, který rok trénuje, aby se na Vánoce mohl pomstít za smrt syna. Bohužel tento progres není nijak zajímavý a absence dialogů spíše kazí výsledný, už tak chladný dojem. Vše by mohlo zachránit závěrečné inferno ale zde Woo až překvapivě zklamává. Akce je líná, laciná a až zbytečně se snaží o moderní pojetí po vzoru Johna Wicka. To v čem Woo vždy exceloval, zde působí jako debut někoho, kdo nakoukal starší akčňáky a snažil se je trochu modernizovat. Vznikl tak podivný patvar, který nejdříve nudí a později neuspokojí tím, co sliboval a co fanda Johna Woo očekával. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Když si jdu pustit revenge akci, chci revenge akci. Tady jsem musel doslova 50 minut čekat (ne, nekecám, opravdu je to polovina filmu), než se dají věci do pohybu a než se tady hlavní postava vyfňuká ze ztráty syna, načež jsme dostali akci ve stylu Johna Wicka z aliexpressu. Páč co z toho, že technicky a vizuálně je film na úrovni, když celý scénář, tempo filmu i přestřelky, kde jim každý chodí na mušku jak prase na porážku, jsou jak z béčkového filmu a nebaví. Pár highlight scén v zabitích se zde našlo, ne že ne, jen jako celek je to prostě strašně nezábavné, na prdel mě to neposadilo a do žánru film nic nového nepřinese, takže když k tomu připočítám extrémně nudný rozjezd, vychází mi to na neoslnivou dvojhvězdu. Asi jsme holt rozmazleni Wickem a Nobody, abychom byli nadále nadšeni z takových patlanin. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

První třetinu můžete snad rovnou přeskočit, protože se soustředí jen na jednoho sebelítostivého sebestředného chlápka, který svým utrpením musí obtěžovat všechny okolo, hlavně svou hezkou hodnou ženu, jako kdyby snad ona ztrátou děcka netrpěla taky. Ve druhé třetině se chlápek cvičí a vyzbrojuje a připravuje se na krvavou vendettu. No a v té třetí se už konečně něco akčního děje. A protože je to Woo, je akce samozřejmě přehnaně nabubřelá, se zkarikovanými postavami, občas zpomalenými záběry i nervním střihem, ale taky se spoustou střelby i nožby i krvavých cákanců a krvavě čvachtavých zvuků. Na třičtvrtěstoletí starýho dědulu je to senzační práce. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Už tam u Johna Woo chybí ambice vládnout akčnímu žánru, ale dělá si to po svém a snaží se až zajímavým způsobem obcházet svou vlastní tvorbu. Díky realističnosti snímku působí filmy z 80.tek jako komiksové filmy. Sám si teď pokládám otázku, co je špatně a co dobře, ale hodnocení mi může jen napovědět. Myslím, že snímku tohoto tónu, chybí právě lepší hudební doprovod, který avšak ke konceptu snímku a samotnému nazvu by dělal překážel. 7/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Čierno-modrý vták zobrazený na vonkajšej parapete Brianovej nemocničnej izby je Agapornis pestrý. V USA sa nevyskytuje vo voľnej prírode. (m.a.t.o.)
  • V rozhovore s Jimmym Fallonom Joel Kinnaman prezradil, že sa plánoval vžiť do jeho nemej úlohy a nerozprávať celé dva mesiace, počas ktorých sa bude film natáčať. Toto rozhodnutie však opustil v priebehu prvého dňa natáčania. (drake31)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama