Reklama

Reklama

Venuše

  • Španělsko Venus
Trailer 1

Lucia je tanečnice na útěku před mafií poté, co ukradla pytlík extáze. Se svou sestrou a neteří se ukrývá ve starém činžovním domě zvaném Venuše. Tam však narazí na zlovolné nadpřirozené síly. (HBO Max)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (76)

maddy 

všechny recenze uživatele

Hodina nudnej, podpriemernej gangsterky, ktorá nemá s hororom nič spoločné, pol hodina priemerného bosoráckeho hororu a stupidný záver aký sa aj v hororovom žánri vidí málokedy, ktorý to celé zhodí ešte o úroveň/hviezdičku nižšie. Jaume Balagueró by sa nabudúce mal rozhodnúť aký žáner chce vlastne točiť, pretože na to miešať ich dohromady jednoducho nemá schopnosti. Ale to asi nie je prekvapivé, keďže dobrý film nenatočil od [Rec], resp. jeho pokračovania, no to už bolo pred štrnástimi rokmi, takže ja som nadobro prestal dúfať, žeby ešte niekedy mohol natočiť aspoň ako-tak solídny horor. CELKOVO: 3/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Balagueruv návrat k hororu nedopadl úplně špatně, ale úplně dobře také ne. Jako kdyby režisérovi chyběla odvaha přijít s něčím víc klidně i na úkor divácké vděčnosti. Poslední půlhodinka je totiž celkem fajn a disponuje jistou dávkou Lovecraftovské poetiky, jenže přichází až potom co se tady skoro hodinu nic moc zásadního neděje. Úplný závěr je trochu WTF ale po tom všem čím si divák prošel předtím to na finální dojem nemá až takový vliv...60% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na béčko velmi dobrý, koukatelný, hravý a zábavný výsledek. Spojení okultismu, gangsterské naháněčky a duchařiny překvapivě vyšlo a ačkoliv tahle kombinace na papíře zní hloupě, film se povedl. Těžko řict, jestli je pozitivní pocit spokojenosti zásluhou neuvěřitelně krásné hlavní herečky nebo celkovým dílem, no každopádně výsledkem je fajn originální a rychle odsýpající zábava. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Španělé, čarodějnice a démoni, to bývávalo zárukou hororové kvality, ale časy se mění. Né že by ten film byl úplně špatný, ale nevyužitý potenciál čarodějnic hodně zamrzí. Být to alespoň o dvacet minut kratší, jdu s hodnocením výše. Nevadí mi pomalé filmy, vadí mi, když nudí. Poslední čtvrtina má šťávu, spousty krve, akci a ďábelské očekávání, což však zcela nenahradí vše předchozí. Slušné jsou noční můry, brouci lezoucí z nohy i služebnice v koupelně. Rozprsklá hlava rozhodně pobavila. Závěr byl více fantastický, než je zdrávo - možné spoilery - protože s rozpáraným břichem, byť spíchnutým, zkrátka nikam nedolezete, natož abyste si vyskakovali. Popravdě jsem držel palce během rituálu a těšil se na příchod ženského démona. Zajímavé je, že polovina postarších španělských hereček vypadá jako čarodějnice....nechci ani spekulovat proč. 3,5* ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne. Režisér skvělého RECu si tentokráte bere na paškál temný barák, kde se dějí nekalé věci. Je škoda, že první polovina se nese v ryze thrillerové vlně a na druhou, temnější a krvavější půlku zbyde tak méně času. Kdyby se víc příběh zaměřil na hrůzné výjevy, tlustého drtiče hlav a udělal by z finále spíš krvavou vybíjenou (Možnost tam byla), tak bych byl malinko spokojenější. Ve výsledku je to totiž malinko zmatené a až satirický konec je možná trošku zbytečný. I tak jsem ale ochotný dát tu 4. hvězdu za to, že jsem se nenudil, hlavní hrdinka byla sympatická, i když jsem se díval níž, než na její obličej (mrk, mrk) a dostal jsem i trochu té krve. Jedna gore scéna vyloženě boží, pár nepříjemných scén je zde taky, takže za pokus to určitě stojí. Příště ale víc té temnoty a méně gangsterky. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Madride (Španielsko) od 11. apríla do 16. júla 2022. (Arsenal83)
  • Film je voľne inšpirovaný hororovou poviedkou amerického spisovateľa H. P. Lovecrafta „The Dreams in the Witch House“ napísanou ešte v roku 1932. (Arsenal83)

Reklama

Reklama