Reklama

Reklama

Sahara

  • Velká Británie Sahara (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po legendárním pokladu touží všichni, kdo mu jsou na stopě... Pátrání v mořských hlubinách uvnitř starých vraků naložených poklady je pro Dirka Pitta (Matthew McConaughey), potápěče a dobrodruha milujícího vzrušení, a jeho legračního parťáka Alla (Steve Zahn), práce jako každá jiná. Když se ale tihle dva střetnou s krásnou doktorkou Evou Rojas (Penelope Cruz), zdá se, že je konečně čeká ten pravý lov. Všichni tři se brzy vydávají na svou životní cestu. Když překonávají žhavou výheň pouští severní Afriky, využívají všechny své schopnosti, aby se ubránili krutým nepřátelům ničících svět. V závodě s časem musí tahle neobvyklá trojice hrdinů rozluštit všechny indicie, přijít na kloub tajemné záhadě a zachránit svět v tomto úžasném zábavném filmu, který si užije celá rodina. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dirk Pitt je knižním druhořadým mixem doktora Jonese a sebevědomého Bonda, Jamese Bonda. Filmový Dirk Pitt by takový také chtěl být, jenže ho představuje Matthew McConaughey a postrádá tedy jakékoli charisma nad ráme "zpocené břišáky". Stejným problémem trpí i (ne)vtipný poskok v podání Stevea Zahna. A až na tuto podstatnou výtku to vlastně není nijak špatné. Zpočátku. Úvodní titulky totiž rozhodně navnadí a začátek tento dojem nevyvrací. Sahara nabízí dostatek exotických lokací, zaujme solidní a častou akcí a místy i tím správným dobrodružným "oparem". Dojmy pak kazí přepísklá stopáž, změna žánru v polovině stopáže i divná hudba jak ze špatné romantické komedie. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// To byl zase jednou porod a tentokrát sakra dlouhej. Jak jsem od filmu očekával hodně, tak mě zchladili již prvotní reakce okolí a i přesto film dopadl ještě hůř. K hercům: McConaughey (to nedokážu ani vyslovit), toho jsem teď viděl snad v 5 filmech za poslední měsíc a rovněž ani v tomto filmu mě neoslovil. Penélope Cruz rozhodně není sexy a tak mě nějak napadá, proč tady vlastně je? Ostatní herci (Macy, Lindo) jsou v poho. Hudba nevýrazná. Děj a scénář strašně nudný, a jako poznámku mohu uvést, že na film jsem se díval po částech 5 dní a sem rád, že je to za mnou. Nebýt tedy snad kvality DVD a posledních cca 10 min, uvažoval bych i o 1*/// Celkem 46%/// PS: Lovci pokladů jsou o hodně lepší a rovněž se ztotožňuji s Monologem a jeho komentářem. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Thomas Dean Donnelly, John C. Richards, Joshua Oppenheimer, James V. Hart | Hudba: Clint Mansell | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Bristol Bay Productions, Baldwin Entertainment Group, Kanzaman | Rozpočet: 160 miliónov $ | Tržby: 119,269,486 $ || Určitým zábavným potenciálom Sahara určite disponuje, boli sekvencie, ktoré ma vyslovene bavili, hlavne tá s naháňačkou na motorových člnoch. Sem tam sa človek aj pousmeje, ale od veľkého projektu tohoto typu čaká človek predsa len o niečo viac. Nebyť McConaugheyho a Cruz tak je to totálne fiasko. Môže za to staromódnosť scenára i spracovania, podobných, ale lepších dobrodružstiev sme tu už mali niekoľko desiatok. 50% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Auu, to to bolelo! Sahara je typ filmu pro zhlédnutí v telce, když přijdete domů, unaveni po celodenní šichtě, vaše mysl pracuje zhruba tak na pětinový výkon a potřebujete u něčeho nutně zaspat. Pokud spát nechcete a naopak si chcete užít příjemné dvě hoďky no brain zábavy, čeká vás tuhý boj. Když překousnete skutečnost, že pancéřový lodní kolos z doby občanské války Severu proti Jihu se nachází uprostřed africké pouště, fakt, že jedna toxická fabrika dokáže způsobit totální globální ekologickou apokalypsu a kupu dalších blbostí, pak ještě nemáte vyhráno. Ještě je třeba strávit tu kupu klišé ve scenáři, který mi připomínal mé dětské výtvory zhruba kolem desátého roku života, kdy jsem se pokoušel o dobrodružné romanopisectví. Ale to pořád ještě není všechno. Pak je třeba se ještě vypořádat s Penelope Cruz a jejím monotónním herectvím (ani vizuálně mně tato dáma nikdy neupoutala) a upocenými fórky Steva Zahna ve své obvyklé poloze blbečka. Ještěže McConaughey svým charismatem činí tento paskvil aspoň trochu koukatelným a William H.Macy potěší uměřeným hereckým výkonem, který je tak na hony vzdálen jeho typickým slabošským smolařům. Což je ale chabá náplast. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Jako zábava ušlo, i když to byla sprostá kompilace, která si vypůjčila krom vyprávění stylu Indyho a zápletky stylu několika bondovek tu a tam scénu či motiv snad z další desítky filmů... prostě nic nebylo neprovařené... Penenope mi přišla celou dobu vyděšená, v čem že má hrát (moc se jí nedařilo), ale asi za ty prachy... Kdyby její linku úplně vyškrtli a bylo by to jen hledání pokladu, mohl být dojem lepší. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • I když jsou romány Cliva Cusslera o Dirku Pittovi celosvětově známými bestsellery, prodalo se jich okolo 100 milionů výtisků, doteď se jeho hrdina objevil na filmovém plátně pouze jednou. Konkrétně to bylo Vyzvednutí Titaniku z roku 1980. (imro)
  • Sahara vyšla původně v roce 1992 a je v pořadí 11. knihou o Dirku Pittovi. (imro)

Související novinky

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

11.09.2012

Nedávno dokončil třetího Riddicka a právě v Londýně maká na Fast Six. Jedním z dalších projektů by mohl být The Last Witch Hunter. Alespoň by si to přáli ve studiu Lionsgate, které před dvěma lety… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

03.01.2010

Celosvětové tržby Avatara se během tohoto víkendu lehkou nohou přehoupnou přes 800-miliónovou laťku, což znamená tři věci: 1, hlavouni studia Fox budou střílet šampusy i dlouho po Silvestru; 2, šíří… (více)

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

20.05.2009

Původně plánovaných dalších dílů Jumpera se zřejmě nedočkáme (slzy neroníme), a tak se Hayden Christensen pokusí o hit hlavní rolí v adaptaci klasického komiksového stripu Mandrake. Hlavním hrdinou… (více)

Reklama

Reklama