Reklama

Reklama

Sahara

  • Velká Británie Sahara (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po legendárním pokladu touží všichni, kdo mu jsou na stopě... Pátrání v mořských hlubinách uvnitř starých vraků naložených poklady je pro Dirka Pitta (Matthew McConaughey), potápěče a dobrodruha milujícího vzrušení, a jeho legračního parťáka Alla (Steve Zahn), práce jako každá jiná. Když se ale tihle dva střetnou s krásnou doktorkou Evou Rojas (Penelope Cruz), zdá se, že je konečně čeká ten pravý lov. Všichni tři se brzy vydávají na svou životní cestu. Když překonávají žhavou výheň pouští severní Afriky, využívají všechny své schopnosti, aby se ubránili krutým nepřátelům ničících svět. V závodě s časem musí tahle neobvyklá trojice hrdinů rozluštit všechny indicie, přijít na kloub tajemné záhadě a zachránit svět v tomto úžasném zábavném filmu, který si užije celá rodina. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vaše smrt by v novinách vypadala velice špatně. - Stejně jako slovo MOR." Tato nezávažná blbinka se sice tváří jako novácký velkofilm se závažným poselstvím, ale skutečně jde jen o hledání dávno potopené lodičky a svižně kmitajícího virečku na pozadí občanské válčičky. Jednání postav přitom sice občas postrádá jakoukoli logiku, ale tím vzniká původně neplánované veselí, které je schopné poskytnout zlomyslným jedincům mého typu celkem slušnou zábavu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jednoho krásného dne se setkal Indiana Jones s Jamesem Bondem, a z jejich homosexuálního svazku vznikl Dirk Pitt. Hustější brácha Brada Pitta. Všude byl, všechno zachránil, a pořád při tom byl největší hezoun široko daleko. - tak ho alespoň popsal ve své absurdně nekonečné sérii spisovatel Clive Cussler, a vzhledem k množství jeho příběhů a jejich popularitě je dost s podivem že na jejich adaptaci došlo až teď. Zásadní je že Matthew McConaughey dělá z hlavní postavy vcelku snesitelného chlapa kterého scénář i okolní postavy čas od času dokáží tak akorát shodit, takže přiblblé stavění na piedestal a otravná heroizace nedostávají moc prostoru. Krom úvodních detailních záběrů jeho břišáků. Zbytek je jako z příručky pro filmaře letních blockbusterů - je tu dost akce, odlehčené zábavy, hezká holka, evil záporáci, sluníčko, špičkující se hlavní postavy, a úplně všechno to velice hladce funguje. Prototyp filmu který nenabízí absolutně nic nového, baví tak že není třeba litovat času u něj stráveného, a hodinu po skončení už si nikdo nepamatuje o čem to vlastně bylo. No vzhledem k tomu že jsem nějakou tu knihu od Cusslera také četl, tak z toho všeho mám pocit že Sahara je tím pádem absolutně dokonalá adaptace - působí úplně stejným dojmem jako předloha. Jen je hlasitější. 7/10 ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Výborná oddechovka, u které stačí vypnout mozek, naladit uši (vynikající hudební doprovod mistra Clinta Mansella), upražit pár mís popcornu a do vany s ledem naházet karton Coca-Coly. To kdyby náhodou jedna projekce nestačila. Matthew McConaughey v pohodě film utáhne, tentokrát se však může opřít i o výkon Steve Zahna, který je na celém filmu to nejlepší (spolu s honičkou na člunech). Závěr je sice až moc okatě počítačový, to se ale dá od letní popcornovky očekávat. Po skončení zavládla spokojenost a nevylučuji další a další projekce. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Než sa nazdáte, stojí pred vami nejnabušenejší eko-thriller všetkých čias, s prehľadom likvidujúci Aljašku v plameňoch (nie že by to bolo tak ťažké). Finále potom pripomína to najlepšie z Indiana Jonesa, takže s kľudom odpustíte nadbytočnú Penelope, bielenú zápletku so znečistením vody a koniec koncov aj tú mierne béčkovú fasádu. Eisner je macher a ponúka zábavu, v ktorú mnohí len dúfali. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Sahara" je klasický americký akční film. Naprosto ničím nevybočuje, snaží se pobavit, jak humorem, tak akčními skopičinami. Daří se obojí, i když se v žádném případě nejedná o nějaké velké umění. Co si budeme povídat, ani v daném žánru to není nic ojedinělého. Zajímavé exteriéry, svalnatí hrdinové, krásné hrdinky, většinou s přednostmi, které mužskému oku lahodí, do toho nějaký nekňuba, který přijde se špatným vtipem a sem tam se blýskne i dobrým humorem, aby nakonec něco zachránil, protože tam přece jen nebyl zbytečně. Nutno říct, že některé béčkové koncepty jsou v "Sahaře" potlačeny, ale pořád to zůstává v mezích všední podívané, která pro vás nemá žádnou přidanou hodnotu, snad jedině tu, že si s rodinou zase jednou vyjdete na společný výlet. Sice do kina, ale aspoň něco. Matthew McConaughey podává obvyklý výkon, pro ženy příjemný, chlapy většinou moc štvát nebude. Steve Zahn si zase hraje jednoho ze svých nekňubů. Nemá moc prostoru, neurazí, sem tam pobaví a vždycky je to skvělý parťák, na něhož je možné se spolehnout. Penélope Cruz toho nemá co říct, naštěstí není využívána jako sex symbol, jak tomu bylo ve filmu "Sexy Pistols", její role je trochu hlubší a navíc není kladen důraz ani na romantickou rovinu. Kdybych si tedy měl vybrat mezi Saharou a podobně laděným snímkem "Bláznovo zlato", vyberu si raději "Saharu". Hlavně i proto, že Penélope můžu a Kate Hudson opravdu těžko snáším. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/11/sahara-stormbreaker-syriana-andelsky.html ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Film měl být první díl dlouhé série, ale jeho neúspěch tuto sérii předčasně ukončil. (cariada)

Související novinky

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

11.09.2012

Nedávno dokončil třetího Riddicka a právě v Londýně maká na Fast Six. Jedním z dalších projektů by mohl být The Last Witch Hunter. Alespoň by si to přáli ve studiu Lionsgate, které před dvěma lety… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

03.01.2010

Celosvětové tržby Avatara se během tohoto víkendu lehkou nohou přehoupnou přes 800-miliónovou laťku, což znamená tři věci: 1, hlavouni studia Fox budou střílet šampusy i dlouho po Silvestru; 2, šíří… (více)

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

20.05.2009

Původně plánovaných dalších dílů Jumpera se zřejmě nedočkáme (slzy neroníme), a tak se Hayden Christensen pokusí o hit hlavní rolí v adaptaci klasického komiksového stripu Mandrake. Hlavním hrdinou… (více)

Reklama

Reklama