Reklama

Reklama

Sahara

  • Velká Británie Sahara (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po legendárním pokladu touží všichni, kdo mu jsou na stopě... Pátrání v mořských hlubinách uvnitř starých vraků naložených poklady je pro Dirka Pitta (Matthew McConaughey), potápěče a dobrodruha milujícího vzrušení, a jeho legračního parťáka Alla (Steve Zahn), práce jako každá jiná. Když se ale tihle dva střetnou s krásnou doktorkou Evou Rojas (Penelope Cruz), zdá se, že je konečně čeká ten pravý lov. Všichni tři se brzy vydávají na svou životní cestu. Když překonávají žhavou výheň pouští severní Afriky, využívají všechny své schopnosti, aby se ubránili krutým nepřátelům ničících svět. V závodě s časem musí tahle neobvyklá trojice hrdinů rozluštit všechny indicie, přijít na kloub tajemné záhadě a zachránit svět v tomto úžasném zábavném filmu, který si užije celá rodina. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sahara je případ filmu tak nesmírně blboučkého, že je k popukání a funguje jako nechtěná crazy komedie. Dát takové ptákovině jedinou hvězdičku je sice neuctivé, když skvěle pobaví - jenže poněkud jinak, než tvůrci zamýšleli. Takovou kupu nesmyslů nacpat do scénáře si zaslouží obdiv už jen za odvahu. Na chvíli jsem zavřel oči a poslouchal dialogy stejně jako ozvučení filmu v podobě střelby a rachotu motorů. Už jen to stačilo, abych se dusil smíchy... Celkový dojem: 20%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od první vteřiny strašně průhledný film směřující k jasnému konci. Matthew McConaughey trochu potěší, ale jako novodobá variace na indiana jonese je prostě k smíchu. Penélope Cruz umí hrát nejlépe mimo americu a zde je pouze jako ozdoba co určitě dostala slušný balík. Potěší oblíbený mistr vedlejších rolí William H. Macy. Celkově vzato jde o další film, který těží z Indiana Jonese a jenž nedokáže udržet pořádnou kvalitu celých 124 minut. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Výborná oddechovka, u které stačí vypnout mozek, naladit uši (vynikající hudební doprovod mistra Clinta Mansella), upražit pár mís popcornu a do vany s ledem naházet karton Coca-Coly. To kdyby náhodou jedna projekce nestačila. Matthew McConaughey v pohodě film utáhne, tentokrát se však může opřít i o výkon Steve Zahna, který je na celém filmu to nejlepší (spolu s honičkou na člunech). Závěr je sice až moc okatě počítačový, to se ale dá od letní popcornovky očekávat. Po skončení zavládla spokojenost a nevylučuji další a další projekce. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ne vyloženě špatný, bohžel ale neuvěřtelně nekonzistentní film, který nabízí půdu pro dva plnohodnotné příběhy, které se snaží oba odvyprávět na ploše dvou hodin. Matthew není špatný, Steve Zahn je k sežrání, Penélope jsem nikdy nemusel. K tomu fajn hudba a několik opravdu vtipných momentů, škoda jen toho děje. Příště by to nemuselo být špatné. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Americkým tvůrcům doporučuji návštěvu odborníka, pít hodně tekutin a netrávit tolik času prudkém slunci (z jedné recenze:-). Při sledování jsem opravdu zíral, co všechno se dá splácat dokupy!!! Herecké výkony jsou ubohoučké, téma filmu imbecilní (koho tohle napadlo!?!?!). Americký tupý slátanec, který si zaslouží zcela adektvátní odpad. To stálé zachraňování světa už začíná být opravdu neefektní, spíš jsem si při sledování tohodle "..." přál, aby ten svět nezachránili (když jsem u toho zrovna nespal, nehoupal se na židli, neodcházel z důvodu neúnosnosti křečí ze smíchu, nepil čaj v bezpečné vzdálenosti od repráků, abych je nepoprskal,......). McConaughey je navíc tak nehorázně odpornej namistrovanej floutek, že se mi do mysli hodně často vkrádala památná věta Kelišové: "Tak, velebnosti, jdu blejt." ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Film měl být první díl dlouhé série, ale jeho neúspěch tuto sérii předčasně ukončil. (cariada)

Související novinky

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

11.09.2012

Nedávno dokončil třetího Riddicka a právě v Londýně maká na Fast Six. Jedním z dalších projektů by mohl být The Last Witch Hunter. Alespoň by si to přáli ve studiu Lionsgate, které před dvěma lety… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

03.01.2010

Celosvětové tržby Avatara se během tohoto víkendu lehkou nohou přehoupnou přes 800-miliónovou laťku, což znamená tři věci: 1, hlavouni studia Fox budou střílet šampusy i dlouho po Silvestru; 2, šíří… (více)

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

20.05.2009

Původně plánovaných dalších dílů Jumpera se zřejmě nedočkáme (slzy neroníme), a tak se Hayden Christensen pokusí o hit hlavní rolí v adaptaci klasického komiksového stripu Mandrake. Hlavním hrdinou… (více)

Reklama

Reklama