Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Tenhle kráčející maník mne nezklamal. Čekal jsem oddechovou bezmyšlenkovitou zábavu a to mi pan Rock stoprocentně splnil. Naprostá bezduchá mlátička, která má koule a pěkně odsýpá. Místy jsou tu sice zbytečná místa, ale naštěstí netrvají dlouho, i když akce by mohlo být o trochu více, protože jak celý konflikt ve filmu začne, tak rychle i skončí a já jako srávný chlap nestihnu dožehlit prádlo. (7/10) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nabušený Rock v podvyživeném akčňáku, který má bez závěrečných titulků hodinu a čtvrt. Zatímco původní film zapadl do tehdejší linie vigilantských snímků, tahle verze je osmdesátkově přímočarou akční oddechovkou vystavěnou na klasickém westernovém schématu "hrdina  se vrací do rodného města a čistí ho od padouchů" a la třeba Keoma. Rock ji táhne dobře, ale chtělo by to nápaditější a stylovější provedení. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto je taký silácky film so šťastným koncom. Možno v praveku by to bolo považované za rozumné, no doba sa zmenila a aj napriek tomu, že je to podľa skutočného príbehu, to bolo v mnohých momentoch až k neuvereniu. Svojho času som hrával Wrestling na Playstatione a ani by ma vtedy nenapadlo, že raz bude ten svalnáč The Rock hercom Dwayneom Johnsonom, ktorý bude svoju muskulatúru využívať na akčné filmy, plné zbraní a bojového umenia. Tu sa na to hodil, aj keď film je celkom krátky a funguje vlastne na sentimente a túžbe po spravodlivosti. Z hľadiska kriminalistiky to je rarita, ktorá však tým pádom nemá nejaký jasný odkaz. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zatímco původní verze z roku 1973 je celkem solidní drama, jeho o 31 let starší bratříček má Knoxvilla, který pohřbívá jakýkoliv pokus o dramatičnost šest stop pod zem. Nakonec je z toho pouze průměrný a zapomenutelný výplach, který mohl být o dost horší při pohledu na pět! scénáristů. Zajímalo by mě, jaký nádech měla první verze scénáře. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Film byl krátkej ,místy dost přehnanej, ale já se prostě bavil. The Rock je tu fakt hustej a obecně v tomhle kousku si nebere ohledy s nikým a ničím a hlavně díky tomu neuvidíme (narozdíl od Kráčející skály2) desítky minut nudnejch dialogů o hovnech, nýbrž jen spoustu přestřelek a bitkek v casinu. Asi jsem dost nenáročnej divák, ale pro mě tenle film fakt ůčel splnil. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Ve sceně, kdy Chris Vaughn (The Rock) a Ray Templeton (Johnny Knoxville) rozebírají auto, Ray rozbije narázníkem jeho přední sklo, ale v následující scéně je vidět, že sklo je nepoškozené. (Guilemot)
  • Dwayne Johnson (Chris Vaughn) túto úlohu prijal, pretože cítil, že je to „správna vec“. (Zeker)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama