Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Moje úplně první detektivka, kterou jsem v životě viděl. S mojí babičkou, v malém maloměstském biografu, ca desetiletý. Je snad jasné, že pro malého špunta to bylo velké dobrodružství. To zklamání, když film začal černobíle... A o to větší nadšení, když po chvíli zbarevněl! (mch. skvělý nápad, s tím filmem ve filmu na úvod). A jak hrozně moc se mi líbila Kim Novak... (a není divu, líbí se mi pořád). A moje zděšení při scéně s Geraldinou Chaplinovou a inhalátorem! (i dneska ve mně trochu hrklo). Prostě silný a nezapomenutelný zážitek. Myslím, že kdybych film viděl poprvé nyní, rozuzlení mi bude brzy jasné, zdá se mi totiž docela okaté. Tenkrát jsem ovšem zíral a nestačil se divit, jak jsem byl doběhnutý. A to se mi moc líbilo a zaujalo mě to natolik, že tím okamžikem vzplála moje vášeň pro detektivky, kterých jsem pak v následujících několika letech přečetl tucty. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem viděla ten film, ve kterém má Elizabeth Taylor na hlavě tu "čepici" z fialových květin :) Tak 10 let jsem četla různé knihy, časopisy atd a vídávala jsem ji tam...a teď je to konečně za mnou...Nejsem fanynkou paní Marplové ani obdobných "detektivů", ale tohle se mi moc líbilo - pokud jsem se odprostila od vlezlé paní Marplové. Zápletka je skvělá a vlastně jsem vůbec do poslední chvíle nevěděla, jak to bylo :) Co mě ale na film lákalo mimo již zmíněné hlavy Taylor? Obsazení. Tolik skvělý hereckých jmen na jednom místě - to je prostě potřeba vidět :) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dělat slečna Marpleová v Miami u CSI, zavřou všechny ty zbytečné laboratoře a Horatio jde krmit racky k molu.. Klasicky vystavěný detektivní příběh, kdy všichni jsou podezřelí, všichni mají nějaký motiv a vám je jasné, že vrahem bude ten, od kterého to nejméně čekáte a že k jeho odhalení povede rozklíčování zdánlivě nedůležitých náznaků. Hamilton si k úspěchu pomáhá konverzační lehkostí i královským obsazením. Jen si vezměte, K.Novak jako americká moviestar mdlého rozumu, R.Hudson s trefným srovnáním práce režiséra a producenta či třeba decentně okoralá E.Taylor. Ku prospěchu věci bylo i to, že policejní šakalík E.Fox dostal více prostoru, než obludně zmalovaná Jessica Fletcher. Ta si naštěstí v úvodu zranila nohu a tak mohla doma jen štrikovat, zahradničit či mít vlhké sny o vikáři a pak tam na konci vkráčet s odhalením, že by z něj i Columbo spolkl doutník.. „Zkurvenej Scotland Yard!“ ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Angela Lansbury mi prostě do role slečny Marplové neseděla. Hodila by se spíše do role kouzelné babičky, která sedící ve velkém starém ušáku předčítá dětem pohádky.Tipovala jsem jako vraha někoho jiného. Nakonec to všechno do sebe zapadlo jako skládačka. Vrah měl dostatečně silnou motivaci, i když za to vlastně mohla náhoda, která všechno rozpoutala. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velké díky České televizi, že oprášila původní dabing. Filmové studio Barrandov dabing 1982 - Alena Kreuzmannová - Libuše Švormová - Bohumil Švarc - Stanislav Fišer - Eduard Cupák - Alena Vránová - Věra Galatíková. Ke komentáři kolegy PetrPan2 jen poznámka: sežeň si s Angelou nějaký její starý film z šedesátých let, kdy často hrála krásné a charakterem zkažené ženy, doporučuji zejména Svět Henryho Orienta. Jako detektivka poněkud omšelé, nezábavné a bez napětí. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama