Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

topi 

všechny recenze uživatele

Jsem zvyklý na dabing Hany Talpové, která v seriálu "To je vražda napsala" namluvila Angelu Lansbury, v tomhle případě ji ale rozválcovala Alena Kreuzmannová. Původní dabing je opět lepší, než cokoliv jiného na tomto snímku. Každá postava žije naším hercem/herečkou. Libuše Švormová, Eduard Cupák, Bohumil Švarc, Věra Galatíková, Stanislav Fišer, Gabriela Osvaldová, Jana Drbohlavová, Čestmír Řanda a mnoho dalších. Když Kim Novak hlasem Aleny Vránové zaječí "zkurvenej Skotlentyárd", tak jsem se rozesmál na celé kolo a okamžitě si vybavil Alenu Vránovou, jak ve filmu "Já už budu hodný dědečku" podobně vystřelí na Miloše Kopeckého, aby navštívil lékaře, psychiatra! Ona celkově je tato detektivka perfektně nahláškovaná : "Lolo, jen jediná drobnůstka se mi na tobě nelíbí." "Vážně, jaká?" "Tvůj ksicht!" :D ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velké díky České televizi, že oprášila původní dabing. Filmové studio Barrandov dabing 1982 - Alena Kreuzmannová - Libuše Švormová - Bohumil Švarc - Stanislav Fišer - Eduard Cupák - Alena Vránová - Věra Galatíková. Ke komentáři kolegy PetrPan2 jen poznámka: sežeň si s Angelou nějaký její starý film z šedesátých let, kdy často hrála krásné a charakterem zkažené ženy, doporučuji zejména Svět Henryho Orienta. Jako detektivka poněkud omšelé, nezábavné a bez napětí. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Jaj, tak tohle mě úplně minulo. Možná za to můžou přehnaná očekávání, ale tu třetí hvězdu dávám hlavně z úcty k hereckým hvězdám. Taky by bezpochyby bylo lepší, kdybych film viděla v originále a vyhnula se dabingu, ale nebylo na výběr. Strašně mě rušila hudba, zvlášť ten saxofon mi dral nervy, vůbec mi tam neseděl. Zápletka mi přišla přitažená za vlasy, ale budiž. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Povznášející sentiment, polétavý zlatavý prach i nalezený klid. Poklona zlaté éře Hollywoodu. Ještě není odzvoněno starým dobrým časům. Hvězdné seskupení v čele s "gigantickými manželi," „hérečkou s móresy, sarkasticky protřelým, horkokrevně lišáckým producentem s "kartelem." Báječná stará dáma s neúnavným pozorovacím talentem, slečna Marplová, sbírá střípky kolem, v zastoupení, prostřednictvím svého synovce – t. č. zasvěceného znalce třpytivého světa filmové iluze, detektiva E. Foxe. K rozluštění schází poslední, ten nejdůležitější, v němž se odráží motiv, který osvětluje historka, prve tak nezáživná, banální. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Moje úplně první detektivka, kterou jsem v životě viděl. S mojí babičkou, v malém maloměstském biografu, ca desetiletý. Je snad jasné, že pro malého špunta to bylo velké dobrodružství. To zklamání, když film začal černobíle... A o to větší nadšení, když po chvíli zbarevněl! (mch. skvělý nápad, s tím filmem ve filmu na úvod). A jak hrozně moc se mi líbila Kim Novak... (a není divu, líbí se mi pořád). A moje zděšení při scéně s Geraldinou Chaplinovou a inhalátorem! (i dneska ve mně trochu hrklo). Prostě silný a nezapomenutelný zážitek. Myslím, že kdybych film viděl poprvé nyní, rozuzlení mi bude brzy jasné, zdá se mi totiž docela okaté. Tenkrát jsem ovšem zíral a nestačil se divit, jak jsem byl doběhnutý. A to se mi moc líbilo a zaujalo mě to natolik, že tím okamžikem vzplála moje vášeň pro detektivky, kterých jsem pak v následujících několika letech přečetl tucty. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama