Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vlivný sloupkař si najme agenta, který má za úkol rozbít vztah jeho sestry s jazzovým hudebníkem.  Oni ho znají - a třesou se - velká jména Broadwaye, Hollywoodu a Capitol Hill. Znají J.J - světoznámý publicista, jehož psaní je božím slovem pro 60 milionů čtenářů! Znají ten jed, který plápolá v těch očích za sklíčky brýlí - a podlézají - jako SId Falco, chlapec, který chtěl tolik, že by prodal vlastní dívku, jen aby se postavil s J.J., a nasával sladkou vůni úspěchu! Tohle je příběh J.J. - ale ne takový jako by si ho on přál převyprávěný. (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Burt Lancaster jako bezcharakterní zvíře (jehož podlost symbolicky i doslova vystihují ošklivé brýle hyzdící jeho tvář) s incestním vztahem ke své mladičké sestře v absolutně prohnilém noirovém světě. Je zajímavé sledovat, jak se jeho postava ve filmu poprvé objeví - nejdřív jej vidíme na fotografii, poté slyšíme jeho hlas v telefonu a až nakonec jej vidíme v celé jeho "kráse". Velká jména ve štábu (kamera, hudba) jsou zárukou kvality. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Výborný a myšlienkovo bohužiaľ veľmi nadčasový film. Duo Lancaster - Curtis je úplne super, rovnako ako vizuálna stránka. Skvelé ústredné postavy, ktoré v skutočnosti nechcem v osobnom živote poznať ale fascinovalo ma ich sledovať. Škoda, že príbeh a zápletka okolo nich nebola trochu zaujímavejšia. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavá "noirovka", která však až příliš často střídá tempo na to, aby udržela diváka na hodinu a půl v pozoru. Hned na úvod tu máme příšerně velký chaos. Divák se se ještě neseznámí s postavami a je ihned vržen do dalšího dění, díky čemuž je vyloučen nějaký velký zážitek. Klady tu však jsou. Lancaster a Curtis tu hrají možná nejzápornější postavy ve své kariéře a atmosféra nočního New Yorku je (i přesto, že má díry) fantastická. Vynikající závěr je možná trochu natahován, ale s přibývajícími minutami přibývá na napětí a kompenzuje tak ty chaotické pasáže. Lepší průměr. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Slizký, úlisný fešáčik s úsmevom na tvári, každého schopný potopiť a využiť v záujme vlastného rastu sa nachádza všade, nielen v šoubiznize. Sladká vôňa úspechu na základe príbehu nadháňača tém pre bulvárne úvodníky a ich pisateľa, presne charakterizuje a ukazuje tieto typy bezcharakterných karieristov, manipulujúcich druhými aj vlastnou rodinou. Aké- také ponaučenie v závere dostávajú, no v realite zároveň bezpochyby zostávajú. Podobné typy je preto najlepšie na sto honov obísť. Dajú sa totiž intuitívne vycítiť. Smrdia mazľavou podlízavosťou. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prilis dlho trvalo, kym som zistil dovod, preco Hunsecker chcel za kazdu cenu pomocou roznych intrig rozist jeho sestru s gitaristom. Nudnych dialogov je tu viac nez dost, ale film sa udrzal hlavne vdaka hereckemu koncertu Lancastera a Curtisa. Stacilo na jedno pozretie... 16.05.2009 ___ Burt Lancaster - (J.J. Hunsecker) +++ Tony Curtis - (Sidney Falco) +++ Susan Harrison - (Susan Hunsecker) +++ Martin Milner - (Steve Dallas) +++ Jeff Donnell - (Sally) +++ Sam Levene - (Frank D´ Angelo) +++ Joe Frisco - (Herbie Temple) +++ Produkcia: Tony Curtis, Burt Lancaster +++ Hudba: Elmer Bernstein +++ ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • David White v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Roli Steva Dallase měl hrát původně Robert Vaughn, ale místo toho narukoval do armády. (Kulmon)

Reklama

Reklama