Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Jestrab 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý námět, který je tady zpohádkovněn tak, jak je v pohádkách zvykem. Netušil jsem, že to někdy řeknu, ale hudební doprovod zde poráží velkou konkurenci z Disney. Bohužel někdy jsou scény napsané tak líně a bez nápadu, že mam nutkání vlézt do DeLoreanu, odjet do minulosti s mojí poličkou s kořením a hodit jí přímo na první verzi scénáře. Těžko říct, jestli to bylo brzkou uzávěrkou nebo nízkým rozpočtem, ale film má tak moc prázdného místa. Jestli by si nějaký animák z devadesátek zasloužil remake, tak je to tento. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Moje velká láska z dětství stráveného u videa. Skvělé písně, dabing, animace. Ani to nemusel být Pixar. Nebýt otravného Bartoka, jednalo by se vlastně spíš o animák pro dospělé. Po letech oceňuji i snahu o vykreslení jak ruských, tak částečně francouzských reálií. A na mapě zobrazující putování našich hrdinů uvidíme i Československo! :) ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie jsem se při sledování celou dobu usmíval. (a zpíval) Však to taky byl jeden z nejoblíbenějších animáků mého dětství. A ne, asi nikdy nevyrostu. :3 Mimochodem, až teď jsem si všiml, že film je protikomunistický - Aby zlý Rasputin zničil rod Romanovců, zaprodá duši ďáblu a za pomocí pekelných sil vyvolá bolševickou revoluci. Průměrné 4* ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem milovala už od dětství a pro mě je to prostě srdcová záležitost. Vždycky jsem si tak nějak představovala, že Anastázie přežila a když jsem viděla tuhle pohádku, byla jsem s touhle "teorií" spokojená. Spousta krásných písní, velice chytlavých a někdy i vtipných. Krásně udělaná pohádka. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem tuhle "disneovku" fakt žrala. Teď s odstupem (a hlavně když jsem měla možnost viděl starší klasiku) už tak nadšená nejsem. Přesto jde ale o milej film, při kterým se desetiletý holčiny budou rozplývat a hrát si na ztracenou princeznu. ("Once upon a december" je jeden z nejkrááásnějších valčíků:) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Portrét v tanečnom sále zahŕňa celú rodinu vrátane psa. Pes existoval i v reálnom živote. Tento pes sa volal Joy a patril bratovi Anastasie, Alexejovi, a bol nájdený živý v dome, kde bola rodina zabitá. Pes Anastasie, Jimmy, však neprežil. (Carol Pifková)
  • Baletné predstavenie, na ktoré sa prišli pozrieť postavy, sa volá "Cinderella", čiže u nás "Popoluška". (Carol Pifková)
  • V reálnom živote Olga naozaj povedala na kresbu Anastasie, že vyzerá ako prasa, ktoré jazdí na koni. Bolo tak napísané v liste otcovi Anastasie. Obraz použitý vo filme je skutočnou reprodukciu pôvodného obrázku. (Carol Pifková)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama