Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Na to, že to není od Disney, tak klobouk dolů, je vidět velký rozpočet na plátně a určitě se vyplatil. Příběh pěkný sice malinko někdy táhnoucí, ale z grafické stránky je se na co dívat. Není to úplně nejlepší 4*, ale zasloužené hodnocení. A český dabing není zrovna ta nejlepší volba, protože postavy mluví a zpívá rozdílná osoba, což trochu dává jiný dojem. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krásný a barevný animák, kterému zejména dominuje libozvučná a nádherná hudební stránka (hlavně písničky "Journey To The Past" a "Once Upon A December"). Občasné vtipné dialogy a zajímavé charaktery. Nejlepší scény - s vlakem, imaginární taneční scéna (doprovázená Once Upon A December) a závěrečná scéna - lepší nadprůměr 75%. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem milovala už od dětství a pro mě je to prostě srdcová záležitost. Vždycky jsem si tak nějak představovala, že Anastázie přežila a když jsem viděla tuhle pohádku, byla jsem s touhle "teorií" spokojená. Spousta krásných písní, velice chytlavých a někdy i vtipných. Krásně udělaná pohádka. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběh krásné romantické pohádky s povedenou animací vyznívá vlastně docela dospěle, nejmenším dětem ho tak zpřístupňují hlavně komické zvířecí postavičky. Titulní Aňu si jako živoucí lidskou bytost, půvabnou a ráznou dospívající dívku bez minulosti, nelze nezamilovat, vypíchnout pak musím ještě nádherné písničky ve fantastickém muzikálovém provedení. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

První, co musíte udělat je vypnout mozek, vymazat veškeré vědomosti o Romanovcích, Rasputinovi, Rusku a netopýrech a pak si to můžete docela užít. Pokud to neuděláte, tak vás čeká několik podařených momentů a jinak se hodně zasmějete. Jen si nebudete tak úplně jistí, zda to není smích skrz slzy či pro zahnání pocitu trapnosti. Jediné, čemu tohle zpracování historických událostí a mystifikací může pomoct je to, že se to dětem bude lépe učit. Jenže pak si zas nikdy neužijí tuhle pohádku, pokud nevypnou mozek a nevymažou veškeré vědomosti ... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Skutočná Anastasia nosila na sebe tie isté šaty, ktoré môžeme vidieť v posledných scénach filmu. Rovnaké šaty môžeme vidieť i vo filme Anastasia (1956). (Carol Pifková)
  • V reálnom živote Olga naozaj povedala na kresbu Anastasie, že vyzerá ako prasa, ktoré jazdí na koni. Bolo tak napísané v liste otcovi Anastasie. Obraz použitý vo filme je skutočnou reprodukciu pôvodného obrázku. (Carol Pifková)
  • Baletné predstavenie, na ktoré sa prišli pozrieť postavy, sa volá "Cinderella", čiže u nás "Popoluška". (Carol Pifková)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama