Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při pokusu žánrově zařadit tento snímek dospějeme k něčemu mezi teenagerskou komedií a hlubším příběhem o dospívaní a vyzrávání. Film Třída začíná scénami se dvěma nejlepšími kamarády - šprtem Jonathanem a bezstarostným frajírkem Skipem - promenádujícími se ve spodním prádle. Tito dva experti se rovněž zvládnou pozvracet na dvojitém rande, vtrhnout na tichou schůzku na dívčí škole a celkově se chovají jako nevyzrálí puberťáci. Když ale v jednom Chicagském baru Jonathana sbalí Skipova matka Ellen, tón celého filmu se úplně změní. Románek mezi studentem a starší ženou je plný vášně až do jejich schůzky v New Yorku. Ellen se s Jonathanem rozejde, protože zjistí, že není doktorandem na Northwestern University. Mezitím Jonathan vůbec netuší, kdo Ellen doopravdy je, dokud ho Skip nevezme na Vánoce domů k rodičům, kde se dva utajovaní bývalí milenci setkají tváří v tvář. Dalším problémem je, kolik z jejich společné minulosti by měli přiznat. Celkově je snímek humorným zpracováním konfliktu mezi dětským a dospělým chováním, mezi nerozvážností mládí a odpovědností dospělosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavá komedie o přátelství a poměru s matkou svého nejlepšího kamaráda. Rob Lowe na vrcholu popularity, Jacqueline Bisset hraje milfku. Škoda jen, že se autoři vyhnuli dopadům té nevěry na snobské manželství Cliffa Robertsona a Bissetky. V tomto filmu debutoval mladý Andrew McCarthy, ze kterého se na pár let stala hvězdička, následně však zhasnul společně s osmdesátými léty stejně jako řada dalších teen herců té doby (např. Rob Lowe, Molly Ringwald, Anthony Michael Hall, Phoebe Cates nebo Corey Feldman). Shlédnuto na AMC. 3* ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Táto parta roztopašných mladíkov ma velice dobre pobavila. Boli tak milí, nevinní a hraví. Ukázali naplno svoje vzrušenie a radosť. Najviac sa mi páčila scénka vo výťahu, v ktorej bol Jonathan tak krásne plachý a bezbranný. No proste na zahryznutie. A za povšimnutie stoja aj Johnove šikovné ústa - ten trik s cigaretou mám moc rada. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako taková obyčejná komedie z prostředí střední školy, ale potom začne Jacqueline Bisset souložit s jakymsi uhrovitym blbečkem, což je shodou okolností spolužák jejího syna. Když se tato skutečnost provalí, záčínaj se řešit vztahy syn-matka-motherfucker a k smíchu jsou leda tak debílkovský účesy a oblečení hlavních hrdinů. Jestli chcete vidět nějakou oldskool teen-komedii, tak zkuste radši třeba Animal house nebo Fast times at Ridgemont high. Tady je humoru dost málo. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle musím ohodnotit a okomentovat ihned po zhlédnutí, protože jsem nadšený! Jedná se o úžasný a z jistého úhlu pohledu pohodový film, který stojí za to vidět. Začíná to jako teenage komedie, pokračuje to jako romantické drama prokládané prvky teenage komedie, pak se to zvrhává v opravdové drama, aby to skončilo symbolicky vzájemným zasmáním obou hlavních hrdinů, tedy opět jako náznak komedie. Tenhle film tedy evidentně není filmem, který se dá zařadit do jednoho žánru, a právě jeho mnohoznačnost je to, co ho dělá zajímavým a co ho odlišuje od běžných komedií pro mladé publikum. A navíc je to točeno v první polovině 80. let, takže žádné fekálie ani jiné tělesné tekutiny zde nenajdete, ale na druhou stranu musím říci, že scéna, ve které se všichni studenti zbavují hromadně alkoholu a marihuany a jiných věcí, které by neměl žádný dospělý objevit, je dost vtipná. Prostě tohle je super film, který mě naprosto dostal, zaujal a pobavil. Ale už se dostávám k tomu, proč jsem se na tohle vůbec díval. Je to kvůli mému nejoblíbenějšímu herci Johnu Cusackovi. Prostě jsem si nemohl nechat ujít příležitost vidět ho jako sedmnáctiletého v jednom z jeho prvních filmů. A nutno říct, že on byl sympaťák už od teenagerovských let, a i když zde má jen menší roli, přesto se objevuje ve více scénách a já si ho v každé té scéně užíval. Ale pokud bych měl zhodnotit hlavní herce, tak ti své role zvládli perfektně a já nemám jedinou výhradu. Z mého pohledu je to jasných a neoddiskutovatelných pět hvězdiček. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně banální příběh pobytu ve škole. Dva kámoši, spolubydlící, snaží se užít si života a zakázaného ovoce. Do toho ovšem vstoupí Mrs. Robinson neboli MILF Jacqueline Bissett. A rozvrátí mlaďasovi studentský život. Silné momenty však střídá taky spousta nudy. Závěr je smířlivý, takže dávám s klidem 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Mnoho dialogů je improvizací. (Elisebah)

Reklama

Reklama