Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je předvánoční nákupní období. Jonathan nakupuje v obchodním domě dárek pro svoji přítelkyni – rukavice. Stejný dárek si v tu samou chvíli jedna mladá dívka vyhlédne pro svého přítele a Jonathan jí ho zdvořile přenechává. Zapovídají se a jdou spolu do restaurace Serendipity – „Šťastná náhoda“. Dívka věří, že je vše otázkou náhod. Nakonec se s Janathanem rozloučí a odjíždí taxíkem. Jemu bylo s krásnou neznámou moc dobře. Vzápětí se však znovu setkají. Oba si totiž v restauraci něco zapomněli. Prožijí spolu i zbytek večera; dívka – Sara chce však jejich další setkání ponechat náhodě. Slíbí, že vpíše svoje telefonní číslo do knihy a prodá ji. Pokud to má vyjít, Jonathan si knihu koupí. On zase své číslo píše na pětidolarovku. Nakonec jdou do hotelu a každý jede svým výtahem. Pokud se sejdou na stejném patře, patří k sobě. Jonathanovi vše ale pokazí spolucestující. Saru už nenajde... O pár let později má Jonathan před svatbou s Halley. Stále si ještě občas vzpomene na Saru. Ta zatím pracuje jako terapeutka a také ji její přítel hudebník žádá o ruku. Jonathan ji zrovna znovu, ale zatím bezvýsledně, začne hledat. Náhodně ale objeví účet od dárku, který tenkrát chtěl přenechat Saře. Je na něm číslo jejího účtu. Jonathanovi se nepodaří získat její příjmení, ale starou adresu ano. Sara se též zaměstnává myšlenkami na Jonathana. Rozhodne se odjet se svou kamarádkou do New Yorku, kde ho tenkrát potkala. Začíná jejich vzájemné hledání a téměř střetávání se... Sara s kamarádkou potkávají Halley. Sary kamarádka ji zná a odchází s ní na zkoušku svatby. Za Sarou zatím přijíždí její snoubenec. Mezitím zve Halley Sařinou kamarádku na svatbu a Sara má jít s ní. Halley dává Jonathanovi malý dárek – knihu. Je to právě ta, do které kdysi Sara napsala své telefonní číslo. Jonathan konečně zjistí její současnou adresu a s přítelem Deanem odlétá za ní. Sara je však stále v jeho městě – New Yorku.. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Hees 

všechny recenze uživatele

Taký milý oddychový romantický film so slušne hrajúcou dvojicou hlavných hrdinov (John Cusack a Kate Beckinsale). Tento film Serendipity je samozrejme trocha sladučký, ako dve zlepené lízatká lebo neukazuje až tak skutočný život, ale tak film predsa má zabaviť a niečo divákovi dať a mne tento film dal príjemný pocit a to je dôležité. Sladučký je preto, lebo takto v skutočnosti osud nefunguje ten Vám dá väčšinou jednu šancu a nie viac. Ako som už spomenul výkon hlavných hrdinov je mierne nadpriemerný, ale ostatní herci vo filme ma nezaujali svojimi výkonmi, okrem pána Eugena Levyho (tento herec je známy so série American Pie). Ďalej sa film príjemne hrá s náhodami a osudom, človek by darmo čakal iný koniec ako sme dostali pretože asi by nás iný koniec sklamal. Takže tento film je veľmi pekný, príjemný a tí čo čakajú klasickú romantiku ju aj dostanú. (Hodnotenie 3,5) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jeden jediný večer stačí na to, aby se do sebe dva cizinci zamilovali. Svede je osud zase k sobě? On napsal své jméno a číslo na bankovku, se kterou následně zaplatili v obchodě - a ona do knihy, kterou prodala v antikvariátu. Jestliže jsou opravdu spřízněné duše, tak si k nim nějak najdou cestu.. Nemám ráda slabochy, kteří všechno svádí na osud, takže s počínáním hlavní hrdinky jsem měla zpočátku trochu problém. Nicméně jsem si Serendipity pustila v období, kdy se snadno nechám dojmout, obzvlášť pokud je tam alespoň trochu té vánoční atmosféry. A možná i proto se mi příběh zalíbil - především lehkost, s jakou byl vyprávěný. Přestože námět zní jako obrovské kýčovité klišé, je to v rámci možností podáno snesitelně a se sympatickou dávkou příjemného humoru. Palec nahoru také za to, že jsem překousla i Cusacka. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Film začínající a končící o Vánocích, film, kde nejsou zažitá klišé, ale to, jak film dopadne závisí na osudu a hlavně film, kde hraje jeden z mých nej herců John Cusack. Film jsem poprvé viděl na první svátek vánoční v roce 2004. Od té doby jsem marně čekal, až tenhle film znovu uvidím. Celé dva roky se v TV neobjevil.. A tak jsem se naštval a začal film shánět na DVD, ale dozvěděl jsem se, že byl stažen z prodeje. Až díky jednomu zdejšímu uživateli, kterému jsem velmi vděčný, se mi povedlo originálku získat. Takhle vehementně jsem opravdu mnoho filmů nesháněl. Takže už to značí, že tuhle romantickou komedii s Johnem Cusackem považuji za jednu z nejlepších romantických komedií filmové historie a bez váhání dávám pět hvězdiček, protože mne dokázala zaujmout, pobavit, dostat do kolen a napnout, jak to všechno dopadne. Geniální film, kterému jsem podlehl a který mne naprosto omráčil. Proto to nejvyšší možné hodnocení. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Správné načasování pro mě osobně právě teď! ;-) Ale celkově je romantika na vysoké tvůrčí úrovni, protože plyne s naprostou lehkostí, s příjemným hudebním doprovodem a moc dobře vybraným castingem. Moc jsem si přála, aby se ti dva osudoví neminuli, tak hodně jsem se nechala nenásilně vtáhnout dějem, což je nejlepší zpětnou vazbou pro autory a tak to má ve filmovém světě být. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tolik náhod pohromadě v jednom filmu, to už by nevymyslel ani podělanej ježíš. To bylo to jediný a hlavní trapná věc! Jinak to samožrejmě okupovala romantika. Vtipu tam mo nebylo, Kate Beckinsale tam byla a má štěstí, že je docela hezká, protože kdyby byla jenom o trochu míň hezká, dal bych odpad a Hitler by dal určitě taky... PS: no ale přiznávám, že vtipnej byl Eugene Levy, kterej je všude jinde dycky jenom trapnej a s hustým obočím, ale tady byl fakt docela vtipnej (a s hustým obočím).. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (13)

  • Během natáčení v New York City někdo ze štábu okomentoval film těmito slovy: "Ano, natáčíme film. Jmenuje se Lásce na stopě. Hraje tam John Cusack a jedna holka z Británie, kterou nebudete znát, ani když vám řeknu její jméno. Budeme natáčet dnes večer až do zítřejšího dopoledne. Prosím, neptejte se štábu na žádné otázky. I když nevypadají, že zrovna něco dělají, tak přemýšlí." (HappySmile)
  • Natáčalo sa v letných v mesiacoch, ale film zobrazuje vianočné obdobie. (Karush)
  • Jonathan (John Cusack) řekne Sáře o souhvězdí Kasiopea. Ve filmu The Sure Thing (1985) Cusackova postava také vypráví objektu svého zájmu (Alison) o tomto souhvězdí. (HappySmile)

Reklama

Reklama