Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed pustiny je ukryta Cela - skleněná komora, v níž sadistický vrah Carl Stargher pomalu a důmyslně topí své dívčí oběti. Krátce po dalším únosu je vrah zadržen agenty FBI, při zatýkání je těžce zraněn a upadne do kómatu. Zatímco se agenti marně snaží najít místo, kde postavil své šílené mučící zařízení, v Cele jeho poslední oběť zoufale pozoruje, jak voda pomalu stoupá. Na záchranu zbývá 40 hodin a poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deane, která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí. Catherine se pokouší projít krvavým bludištěm mozku šíleného vraha a najít stopy, které umožní Celu najít dříve, než bude pozdě. Tuší však, že na tak děsivou a nebezpečnou cestu se ještě nikdy nevydala... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V kriminálním žánru už zřejmě nelze vymyslet nic nového a tak záleží už jenom na tvůrcovské fantazii a ochotě si se všemi zavedenými klišé pohrávat. Mladý režisérský debutant, plný dravé indické krve, Tarsem Singh, pojal snímek z větší části jako strhující snovou eskapádu, v níž je možné téměř vše. Většina tvůrců dává do svých filmů obtisk své duše a upřímně, pokud jsou snové výlety obtiskem té Singhovi, nechtěl bych být jeho psychiatrem. Obskurní obludárium, kombinující dětskou fascinaci v prostých hračkách (panenky) s kýčovitě přemrštěnou výpravou ve stylu Bollywoodu (výtvarné dekorace, kostýmy), vykreslené pomocí několika brilantně provedených kamerových výkrutů a podpořené fascinujícím a maximálně „mimo“ soundtrackem Howarda Shorea, se jen tak nevidí. Možná i díky tomu je pak možné pozapomenout na scénáristickou impotenci a do poslední kapky si vychutnat formu, která protentokráte drtivě vítězí a projednou to vlastně není na škodu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Jennifer dokázala, že když se chce, všechno jde, takže ani hraní pro ni není problém :-) Vincent jen potvrdil, že umí být psychouš, jako když vyšije. V žánru krimi celkem příjemné osvěžení. Ten film mohl být klidně delší s více "výlety" do Vincentova mozku, pak bych mohl i dát vyšší hodnocení. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lopez zjevně umí hrát, když nastane příznivá konstelace planet:) Ale Vincek D'Onofrio podává coby schizoidní od dětství týraná psychopatická troska daleko lepší výkon. A myslím si, že kamera a hlavně výtvarníci by měli dostat Oscara. Nádhera...a hnus, podle toho ve kterém místě filmu se zrovna nacházíte. A ještě je tu něco.....Howard Shore zabodoval, ať si kdo chce co chce říká. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Neskutečně plytká kriminálka s nudným jádrem, ale zajímavým obalem. "Komplikovanost" případu, charaktery, dialogy - skutečně slabota, Film však se svou bezdějovostí nákládá ještě vcelku obstojně, neboť to hlavní se odehrává ve fantazijním zvráceném světě - vrahově mysli. Zde už režisér neselhává tolik, jako při výstavbě kriminálního dramatu, ba naopak jeho vizuální choutky, práce s kamerou a barvami dokáží skutečně oslovit a připoutat pozornost. K prvotřídnímu hororu má sice atmosféra stále daleko, ovšem není to vůbec zlé psycho... 6/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si tento thriller zopakoval a musím hvězdu přidat s tím, že se jedná o celkem zajímavý thriller, který standardní téma "honu na vraha" ozvláštňuje psychidelickými výlety do vrahovi mysli, které jsou nápadité, výtvarně neskutečně stylizované a hrdinové se v nich prohánějí v neuvěřitelně působivých kostýmech, které nemají obdoby. I tak tomu ale něco chybělo, kvůli čemu utekla ta 4 hvězda. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Nositel Pulitzerovy ceny a filmový kritik Roger Ebert zařadil snímek mezi 10 nejlepších filmů roku 2000. (Terva)
  • Rozhovor Jennifer Lopez a Vincenta D'Onofria, když čistí první oběť, je odkazem na slavný videoklip R.E.M "Losing My Religion", který taktéž natočil Tarsem Singh. (Ai.ma)
  • Během natáčení se ukázalo, že představitelka unesené dívky Tara Subkoff se neumí potápět pod vodou, aniž by si při tom držela nos (ačkoli předtím režisérovi tvrdila, že dřív byla plavčicí). Tarsema Singha to tak rozčílilo, že ji chtěl nahradit, ale už nebyl čas na přetáčky. (Ai.ma)

Reklama

Reklama