Reklama

Reklama

Propad do temnot

Trailer

VOD (1)

Pomstychtivý duch ženy, která byla v roce 1800 lynčována v malém americkém městě, se vrací. Když byl Kyle (Chaney Kley) ještě chlapec, pokusil se ho duch zabít. Teď je z chlapce dospělý muž a celé městečko si o něm myslí, že je blázen. Jedině jeho kamarádka z dětství Caitlin a její mladší bráška vědí svoje. A jsou to právě oni, kterým hrozí největší nebezpečí. Přízrak mrtvé ženy v porcelánové masce je zpátky a Kyle musí čelit své minulosti. Americko-australský film natočil Jonathan Liebesman. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

fishki 

všechny recenze uživatele

Musim prehlásiť, že nuda to nebola, aspoň z mojho pohladu určite. A nebola to ani klasická teenage vyvražďvačka typu jeepers, či halloween, ktorých je v poslednej dobe neúrekom. Bol to veľmi zaujímavý nápad, ale plytký a deravý scénar, ktorý zrovna nevyžaruje logikou. Na moderný horor, kde by sa mohlo strašidelných scén naplácať za sebou tisíc, som objavil možno takých päť. Asi to bude tým, že už som tých vyvražďovačiek videl niekoľko. Skoro celý film (až na úvodných asi-15 minút) sa vlečie do takého známeho scénara, až je z toho človeku zle. Milión scén, ktoré sú omielané dokola v každom horore za posledných 10 rokov (česť výnimkám), známe fráze robia tento film podpriemerným. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Kvalitná hororová atmosféra od začiatku rozbieha veľmi dobre vyzerajúci film, v podstate nekrvák, čo je v dnešných časoch už viac-menej rarita. Po prvej polhodine však už začíname tušiť ako sa to celé skončí, a presne tak to aj začne odrapotávať klasickú osnovu moderných hororov, ktorá miesto toho, aby naháňala strach, už pôsobí až príliš akčne a občas aj zábavne. Najmä záverečný firepunch do ksichtu oblude, oh yeah. Sklamalo ma, že aj keď to celé nebolo v žiadnom prípade zlé, filmu chýbalo viacej atmosféry, ktorá by pocity nyktofóbie prenášala na diváka. A navyše, pri záverečnej scéne som mal pocit že v strižni si chceli pravdepodobne ožratí tvorcovia z diváka vystreliť. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Asi chápu všechny ty námitky a výhrady proti tomuhle filmu, jenže jak se dívám okolo, jsem jeden z mála, co se u něj vážně bavil. Darkness Falls má slušný spád, hodně krátkou stopáž a místy funkční napětí (začátek je dokonce výborný a rozhodně navnadí). A i přesto, že zoubková víla je plně digitální, její ksicht se rozhodně povedl (hold Stan Winston no...). Kašlete na scénář, serte na kameru - tohle je prostě "fun without brain" a jako jednohubka funguje zcela sebejistě. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

-Všetkých nás to zabije?, -Zrejme, -Dofrasa! A to všetko kvôli jednému zubu! ...Hehe. Tak v hororoch sme už mohli vidieť všelijaké vraždiace kreatúry, ale Zúbková víla tu ešte nebola. To je však asi jediný originálny prvok, ktorý tento horor prináša. Efekty sú dosť tuctové, niektoré scény spoľahlivo zabité strihom a tupým scenárom. K dobru pričítam réžiu, zásluhou ktorej som sa nenudil a celkom v pohode mi táto blbinka odsypala. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Začátek opravdu stylový. Párkrát jsem se i lekl a to solidním způsobem. Celý snímek je velice slušně propracovaný. Vynikající děj a hlavně napětí doprovází velký kus filmu. Zvuk je asi nejsilnější stránka (např.: Skřeky obludy), které nahánějí strach a mráz po zádech. I kamera není žádná tragédie. Výhodu vidím také v tom, že není zbytečně dlouho natahován jako jiné horory. Můžu říct pro ty, kteří nejsou tak nároční, tak by je měl tento snímek zaujmout... 6/10 = 65% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Keith R. A. DeCandido napsal podle filmu stejnojmennou novelu. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 20. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Darkness Falls: The Tragic Life of Matilda Dixon" Joa Harrise. (Terva)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama