Reklama

Reklama

Ve stínu upíra

  • Velká Británie Shadow of the Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1921 natáčí F.W.Murnau (JOHN MALKOVICH) první filmovou verzi románu Dracula, ale protože nedostává povolení ke zfilmování od vdovy po Bramu Stokerovi, autorovi díla. Pozmění jména postav, dějiště příběhu a natáčí snímek pod názvem UPÍR NOSFERATU. Do titulní role obsadí herce Maxe Schrecka (WILLEM DAFOE), jehož chování se zdá ostatním členům štábu velice prapodivné. Murnau Schrecka hájí tím, že údajně používá hereckých postupů metodika Stanislawského, které jsou založeny na intenzivním se vcítění do role. Záhy však všichni zjišťují, co se skrývá za hrůzným Schreckovým herectvím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak trochu dokumentární dílo sledující natáčení slavného Upíra Nosferatu. Tvůrci díky některým faktům a pověrám přivedli na svět svou vlastní teorii, jak to tehdy mohlo možná být. Kultovní snímek si zaslouží jen to nejlepší připomenutí (aniž by z toho vzniknul remake), takže tu září dvě hollywoodské hvězdy. John Malkovich coby režisér Murnau, jenž je tu zobrazen trochu jako feťák, teplouš i šílenec, a démonický Willem Dafoe jako Max Schreck, který tu podává pod maskou opravdu excelentní výkon, vlastně si ani neumím představit v jeho roli někoho jiného. Nejlepší zážitek ze snímku je, když si nejprve pustíte starého Nosferatu a hned po něm tento. Zábava zaručena. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Krátce po zhlédnutí Kinskiho verze (což byla chyba) na mě tenhle film působil mnohem rozvlekleji a nezáživněji. Bohužel dabing zabil co mohl, což ale taky není žádný překvapení. Herci hráli slušně, nikoliv výtečně a nejvýraznější sice byl Dafoe, ale rozhodně nevyčníval tak, jak by si jeden mohl myslet. Dafoe totiž paradoxně vypadá hrozivěji, když není nalíčenej a maskéři se nemuseli tak namáhat a dělat jeho obličej strašidelnej a měnit ho k nepoznání. Kdyby ho bejvali nechali bejt, vypadal by mnohem děsivěji. Hudba se mi ale líbila hodně. Jinak ani vlastně moc nechápu smysl tohohle filmu, když je to prakticky ten stejnej příběh potřetí - počtvrtý počítáme-li Draculu -, akorát v rádoby dokumentární formě. Pořád je ale z těch lepších filmů o upírech. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

No, musím přiznat že mě trochu překvapilo, že se nejedná o rekonsrukci Murnauova natáčení filmu Upír Nosferatu, ale vytváří jiný, nereálný příběh, ve kterém tvůrci prezentovali své vlastní nápady a pravděpodobně i demonstrovali nadšení dílem Murnaa. Ovšem, musím konstatovat, že tento film je kromě herectví Willema Dafoea ve všech ohledech průměrný. Snaha o navození dobové atmosféry a ztvárnění Maxe Schrecka mě nutí být o trochu shovívavější. [5,5/10] ()

fmash 

všechny recenze uživatele

„Mezi námi není příliš velký rozdíl, herr doktor,“ říká děsivý Dafoeův Orlock Malkovichově postavě, která beze zbytku podléhá svým posedlostem a vášním, jimž kromě vlastní duše neváhá obětovat ani životy a duše svých bližních. Což činí vlastně dobrovolně a o to je svým způsobem děsivější než upír. To vše se odehrává v pohledných kulisách, opatřeno vtipnou zápletkou a provedeno dobrými herci. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do alternativní historie vzniku slavného Nosferatu v dobách němé černobílé éry filmu. Co kdyby upíři existovali a jeden si opravdu zahrál v začátcích kinematografie? Tento film na tuto otázku dává odpověď. Výborné herecké výkony kralují tomuto komornímu hororovému dramatu po němž mám hned chuť se opět podívat na původní snímek z roku 1922. Pro hororové fanoušky povinností. A Wilem Dafoe jako Max Schreck kraluje. Škoda jen, že jde tu a tam znát lacinost tohoto snímku. 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Má se točit závěrečná scéna a Greta Schröder (Catherine McCormack) vykřikuje, že Max Schreck (Willem Dafoe) není v zrcadle vidět. Avšak když se kolem seběhne štáb, už v zrcadle vidět je. (Barrymore)
  • Poté co producenti snímku Spider-Man viděli Dafoeho výkon ve filmu Ve stínu upíra, obsadili jej do role Green Goblina. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama