Reklama

Reklama

Jednorožci vs. medvídci

Trailer
Španělsko, 2022, 91 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Už odedávna zuří válka mezi jednorožci a medvědy. Když se dva medvědí bratři odlišní jako den a noc vydávají na misi, jejímž cílem je lovit úhlavní nepřátele, vymkne se situace z rukou. Uprostřed Magického lesa projde jejich pochroumaný vztah zkouškou a výsledek může rozhodnout osud celého světa. Psychedelický animák pro dospělé se nebojí brutality ani temnoty. Režisér Alberto Vázquez v hyperbarevných kulisách zkoumá náboženský fanatismus i odkaz fašismu a přiznal se, že se nechal inspirovat Bambim a Coppolovou Apokalypsou. Zkušený filmový fanoušek ale vypozoruje i podobnost se seriálem Čas na dobrodružství. (Future Gate)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl že nejlepší válečný film posledních let bude španělskej animák o válce mezi medvídky a jednorožci.... aneb mazlení je stvořeno z oceli, krve a bolesti. Geniální šílenost, která je ve skutečnosti neskutečně brutální a přesto výstižnou alegorií o militarismu a válečném fanatismu. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Není to příjemná podívaná, není to vůbec příjemná podívaná, co hůř, není to ani nijak extra vtipné nebo zábavné, ale některé myšlenky, způsob jejich prezentace, jsou poměrně zajímavé... Chtěl bych to vidět někdy znova? Ne, díky! Lituji, že jsem se na film podíval? Ne, nemyslím si! 5,5/10 ()

Reklama

OLAFtrueLOVE 

všechny recenze uživatele

OMG yes. Tahle krvavě duhová Mononoke je něco, co by měl vidět ne jen každý Španěl. Řeknete si "Hmm to vypadá, jako zajímavá, kreativní sranda." A ona je, ale hlavně je překvapivě chytrá a dospělá. Přiznávám, možná bych si přeci jen víc užil vymletou, retardovanou řežbu mezi symboly něhy, ale občas se člověk musí trochu zamyslet ne? Tak si to pusťte a ideálně to neodkládejte rok jako já, ta španělština se dá. <3 ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Měl jsem za to, že jdu na vtipně ulítlý střet jednorožců s medvídky, kde si dva nejroztomilejší druhy dětských postaviček o sobě navzájem myslí, jak jsou ti druzí krutí. A ono tak vlastně i bylo (a nejen, že si to o sobě myslely, občas tam fakt tekla krev proudem!). Postupně se ale ten animák začal ubírat serióznějším směrem... k tématům, jako jsou fanatismus a propaganda. To, nicméně, vůbec nebylo na škodu: film gradoval až do samotného konce takovým způsobem, že ho musím hodnotit jako jeden z nejpůsobivějších animáků, co jsem kdy viděl (i když podruhé si ho asi jen tak nedám :)). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Forma animácie napodiv nevadila. Čo ma však mierne prekvapilo, bola tá takmer nulová zábava. Očakával som niečo na spôsob “Buchty a klobásy”, alebo "Vocasy na tripu" no toto ani z ďaleka nie je zas tak čierna komédia pre dospelých, ako by si jeden prial. Priemer, a možno ešte aj slabší .. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama