Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (181)

Terzeus 

všechny recenze uživatele

Po opätovnom dozretí dojmov po videní tohto skvostu od Cuaróna opäť zvyšujem hodnotenie na 5*. Podotknem však, že som nevidel ani pôvodný film a ani som nečítal Dickensovu knihu. A na 90% som si istý, že ani jedno z toho by už dojem nezmenilo. Pretože... Cuarón má vynikajúci cit pre obrazovú harmóniu, vynikajúce snímanie exteriérov i interiérov a najmä, každý záber mi prišiel okúzľujúci a magický, nepochybne z veľkej časti nielen kvôli kamere ale aj výprave. Ak si k tomu pridám výborné výkony predovšetkým Hawkeho a Paltrowovej, silný príbeh s výbornou myšlienkou, dostávam dielo, ku ktorému sa odteraz vždy rád vrátim. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Já Leanův film z roku 1946 bohužel neznám, ale přístup, který zvolil Cuarón je podle mě vynikající. Výborná kamera a nádherná hudba společně s režií jakou jsem dlouho neviděl, mi daly prožít opravdový filmařský zážitek. Dokonce to bylo silnější, než krásná Gwyneth Paltrow :-) Já si myslím, že režisér ani nechtěl původní verzi trumfnout, ale pokud ten námět cítil jinak, tak to i jinak natočil. Nejde o originál a kopii, ale o dva různé pohledy. A tenhle se mi fakt moc líbil. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Úchvatný film.... Nevýstižný popis, zkusme to jinak. Jenže i když bych použil odlišný výraz, pořád by to směřovalo k té samé rovině - ten film chytí a nepustí. Cuarón si s předlohou velmi dobře poradil, i když se kajícně přiznávám, že původní verzi jsem neviděl. Výběr rolí byl přesný. I Ethan Hawke, i Gwyneth Paltrow nemuseli dokazovat, že jejich postava má dané cíle - oni byly těmi postavamy. Děj i hudba balancují na tenké hraně kýče, ale tak obratně, že odpustíte vše a budete chtít další dávku. Prostě od dětských představitelů po nervní konec parádní koktejl vážné zábavy. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Více než práci Alfonsa Cuaróna, mi adaptace Velkých nadějí připomínala některé kusy Baze Luhrmanna. Ta častá přítomnost romantických magických momentů, odvyprávěných v působivých střihových montážích a zabalených do skvělého hudebního podkresu, mi dávala pořád najevo, že se dívám na něco výjimečného. Problém však vidím v tom, že Cuarón tyhle stylizované momenty střídá s těmi čistě realistickými a nijak skvěle to nefunguje. Velké naděje se tak pro mě staly rytmicky nevyváženým zážitkem, kdy jsem střídavě podléhal magii Lubezkiho obrazu a o pár chvil později se nudil. Problém ale nevidím ani tak ve filmovém řemesle či špatné střihové skladbě, jako spíš v dramaturgii scénáře. Neznám dobře Dickensovu předlohu, i tak ale cítím, že některé momenty jsou příliš kostrbaté, a že existují jen proto, protože vzhledem k předloze existovat prostě musí. Větší nezávislost na původním díle by tak podle mě mohla zážitku pomoct. I tak se ale jedná o ten druh filmu, který svojí atmosférou zanechává originální a trvající zážitek. 6/10 ()

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Tak ani nevím, jsem z tohoto filmu trochu rozpolcený, měl jsem asi Velká očekávání (pod tímto názvem dříve film běžel v tv). Obsazení velmi slibné, hlavně, no jo … správně, De Niro. Jenže film je takový rozplizlý a nijaký. Nejprve dětství ve velkém domě a seznámení s životní láskou, pak kariéra, nic z toho mě ale neoslovilo a nezajímalo. Vše je jen jakoby vysvětleno a divákovi předáno a to je vše. Je to jak když vám někdo převypráví nějaký příběh, a není moc dobrý vypravěč. Pokud bych ale měl říct něco, co je vyloženě špatné, tak konec. Ten je vyloženě tragický, s De Nirem budiž, ale ten s Paltrow je příšerný, vůbec se sem nehodí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Maľby, ktoré sa objavili vo filme, poskytol súčasný talianský umelec Francesco Clemente. Clemente sa predtým objavil aj na filmovom plátne, a to v snímke Dobrý Will Hunting (1997), kde si strihol rolu hypnoterapeuta. (ZOUi)

Reklama

Reklama