Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (181)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

..."Znala mě. Znal jsem ji. Vždycky jsem ji znal. Od prvního okamžiku. A na ostatním nezáleželo. To byla minulost. Bylo to, jako kdyby ta nebyla. Byla pouze moje vzpomínka na ni"...Krásně zrežírovaný a nádherně zahraný příběh s úžasným Doyelovým hudebním doprovodem. Zmodernizovaná Dickensova předloha v rukou zručného Cuaróna je nádherným zážitkem k pokoukání. ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Netroufnu si to tvrdit najisto, ale umím si představit, že by se mohl chudák klasik, a autor předlohy, v tomto případě trapností obracet v hrobě. Ano, Dickensův nápad je na něj typický, ale celkem dobrý, To, co se s ním stalo v tomhle filmu, je nesledovatelné. Film vhodný snad akorát pro Chrise Martina, protože se tu akorát slovně a vizuálně obdivuje "krása" Paltrowové, která podle mne za to nestojí. Ona se mi nelíbí, on je mi nesympatický, jeho obrazy jsou šeredné jak noc, a celý je to předvídatelný, sentimentální, a blbý. Měla bych dát jednu hvězdičku za Roberta De Nira, který je dobrý, ale nedám. Vůbec se mi to nelíbilo. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že minulý týden jsem viděl Great Expectations Mika Newella a nijak moc mne nenadchly. Tyto jsou ale o mnoho horší. Tady opravdu není co hrát, navíc tím, že tvůrci děj přesunuli do 20. století, ztratil námět zcela své kouzlo. Ethan Hawke je neherec a Alfonso nerežisér. Konec a zvonec. 50% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Občas se mi přihodí, že mi nějaký film tak vytrvale uvízne v paměti, že ho z hlavy nedostanu už zřejmě nikdy. Některé scény, nebo nádech atmosféry se mi zkrátka stále vrací a já denně zažívám stejné pocity, jako jsem měl při jeho sledování. A právě Velké naděje jsou tohoto jevu nejzářnějším příkladem, protože ač jsem je za život viděl třikrát, připadá mi jako bych znal každou scénu nazpaměť, v uších mi stále zní geniální hudna Patricka Doyla a před očima se mi stále zjevuje přenádherná Gwyneth a ten úžasný polibek v dešti. Alfonso Cuarón natočil velmi svéráznou adaptaci slavné předlohy, kterou v mých očích překonal! Láska postavy Hawkea k Paltrow je absolutní, dechberoucí a tak strašně živoucí, že vždy když dosáhla naplnění, slzel jsem! Herecké výkony jsou famózní, Ethan Hawk je nedoceněný mladý herec a jeho zamilovaný snílek nemohl být zahrán lépe. Bože, jak já jsem mu rozuměl! A Gwyneth? To se těžko popisuje, předvedla něco božského. Do své postavy vtěsnala přeně tolik neodolatelného šarmu, dívčí bezbrannosti, bezohledného chladnokrevnosti a vnitřní nerozhodnosti, že její postava je přesně ta osudová žena, kterou nemůžeme mít, láme nám srdce a zničí nám život, přesto ji bezhlavě milujeme a když mávne prstem, rádi pro ni uděláme cokoliv a za jedinou chvilku s ní jsme ochotni obětovat vše! My totiž víme, že ona nás taky miluje, jen o tom neví! Ženský totiž mnohdy ani netuší, jak s chlapem dokáže láska zamávat! Bohužel i naštěstí! Díky neodolatelné Gwyneth, geniální hudbě a té absolutní LÁSCE mají Velké naděje navždy místo v mé soukromé síni slávy a ať to zní jakkoli pateticky, i v mém srdci! ()

Napp 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem si pamatoval víc jak 6 let, a i když jsem nevěděl jeho název, ani herce, co v něm hrají, musel jsem ho najít.. A to už něco dokazuje. Po několika letech jsem se na něj tedy podíval znovu a ani nedokážu popsat, jaký emocionální zážitek to byl. Dokonalá kamera, chladná Gwyneth Paltraw, úžasná hudba a skvělá předloha rozhodně splnily má "velká očekávání". A je jen doopravdy málo filmů, co to tak dokáží. Hodnocení jsou tu různá, ale za mě je to za plný počet. Už teď se těším, až si film pustím znovu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Maľby, ktoré sa objavili vo filme, poskytol súčasný talianský umelec Francesco Clemente. Clemente sa predtým objavil aj na filmovom plátne, a to v snímke Dobrý Will Hunting (1997), kde si strihol rolu hypnoterapeuta. (ZOUi)

Reklama

Reklama