Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí Nick Wells žije dvojím životem. V jednom je spořádaným občanem, majitelem vyhlášeného jazzového klubu NYC v Montrealu, v druhém zkušeným kasařem, který se po úspěšné a dlouhé kariéře chystá pověsit lupičské řemeslo na hřebík. Dávný přítel, překupník Max, mu nabídne kšeft za čtyři miliony dolarů. Přestože si s Jackem Tellerem, mladíkem, který akci vymyslel, Nick příliš do oka nepadne, rozhodne se do toho jít. Mají proniknout do montrealské celnice, kde je Jack nočním uklízečem. V trezoru je tam ukryto vzácné zlaté žezlo, které bylo v roce 1661 vyrobeno pro francouzskou královnu. Společně se pustí do příprav. Přítel Burt Nicka varuje, že se Max zapletl s obávaným bossem Salidou, kterému dluží peníze. Mladík se přizná, že za žezlo dostane třicet milionů. Nick chce akci zrušit, ale pak si to právě kvůli Maxovi rozmyslí. Přestože celníci zjistí skutečnou hodnotu starožitnosti a posílí bezpečnostní opatření, rozhodne se dvojice v akci pokračovat. Zatímco Jack likviduje pomocí laptopu bezpečnostní zajištění včetně kamer, Nick otevře trezor a žezla se zmocní. Jack je však odhalen starým hlídačem, který ho zavře v jedné z místností a pak se vydá za Nickem. Donutí ho, aby mu ukradenou věc dal a sundal si kuklu, aby se jeho obličej ocitl na nahrávce bezpečnostních kamer. Vypukne poplach a Jack se hravě jako retardovaný Brian dostává z budovy. I Nick má v rukávu pár překvapení, které mu pomohou uniknout, a Jackovi způsobí řadu nepříjemností... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Působí to jako závan čerstvého vzduchu ze starých dobrých časů klasického krimi. Krásně pozvolna plynoucí děj a žádné samoúčelné obraty jen pro rozkomíhání pásma příběhu. Sledujeme gentlemanský souboj prošedivělého vlka Roberta De Nira, reprezenta starého poctivého řemesla s mladičkým začátečníkem bez zábran, jenž konečně jednou skončí tak, aby to uspokojilo i mé filmové cítění. Vkusné a důstojné rozloučení hereckého velikána Marlona Branda. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Herecká sestava je fajn, šlape tak jak by měla, ale režijně je to příliš vlažné. Vlastně i dějová kostra je bez dechu, měli jen trošku rozšířit vlastnosti a vůbec celkově popustit uzdu základním postavám Nortona a Brandona, za to De Nirova postava se na styl filmu rozvijí až moc. Potenciál film neztrácí, ale vůbec, ale vůbec ho nevyužívá, místy se nic nehýbe. Zklamání na plné čáře. -3/10- ()

Reklama

Jaňo 

všechny recenze uživatele

The Score patrí do kategórie krádeží, pri ktorých sa potíte a každučký moment prežívate s hrdinom. A ním je hneď dvojica hercov v podobe De Nira a Nortona. Už úvodná "vlámačka" hovorí, že sa nejedná o hocijakú "fušerinu" a že tu, vážení a milí, ide o veľké prachy. Áno, všetko sa zdá byť perfektné, do momentu, kým sa problémy nezačnú hrnúť jeden po druhom a vám začína dochádzať, že to až také ľahké nebude. Klasický príbeh s nadupaným tempom, ktoré sa valí ako prúd vody a nič ju nezastaví. Je to naozaj príjemná zábava, herecké výkony sú odvedené dobre (možno až na ten Brandov, ktorému pomaly dochádzal dych). Akcia je výborná škoda len, že to Malo Svoje Chybičky. Avšak na konci vám ostane príjemný úsmev, takže dávam lepšie tri hviezdičky s odporúčaním, že to zlý film nie je, aj pozrieť sa dá, ale či vám ostane v pamäti na dlhšiu dobu, no, nie som si veľmi istý... ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Jak by asi tak mohl dopadnout střet Edwarda Nortona v nejlepší formě, Roberta De Nira v novém tisíciletí a Marlona Branda ve své poslední roli? K mému nemilému překvapení jen lehce nad průměrem, ze kterého pak celý film tahá zejména dokonalý Norton, bez kterého by se ani nebylo na proč na film koukat. V rámci žánru má Score až příliš kvalitní soupeře. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Silně obsazený, řemeslně natočený, ale scenáristicky rutinní komorní heist, krčící se ve stínu De Nirových předchozích lupičských pecek Heat a Ronin, i epičtějších a více sexy prvních Danny parťáků z téhož roku. Škoda, s lepším scenáristou a režisérem z toho mohla být druhá Barva peněz, kterou to připomene zápletkou párující vyklidněného veterána a dravého nováčka ve světě podvodů. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Marlon Brando se odmítal ve své poslední scéně usmívat, takže jeho nepatrný úšklebek byl dodatečně přidán počítačem. (Satan)

Reklama

Reklama