Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel nočního podniku, kněz, čínská mafie a andělé, kteří vše komplikují. Gérard DepardieuChristian Clavier v bláznivé akční francouzské komedii... Hlavní postava příběhu, majitel pařížského nočního podniku Antoine Carco, se vypraví do Hongkongu, aby odsud dopravil syna svého dávného přítele La Pince k jeho matce do Paříže. Nedělá to však nezištně, umírající La Pince mu slíbil dvacet procent ze čtyřiceti milionů, které ukradl bossovi mocných Triád, panu Mo. Antoine vyzvedne chlapce jménem Baoa a pod smyšlenou záminkou se mu ho podaří vnutit francouzskému knězi Tarainovi, který tu je s několika svými svěřenci, mladistvými delikventy, na výletě. Tajně ukryje cenné papíry v knězově diáři a na útěku před zabijáky Triády nastoupí do stejného letadla jako kněz, kterému se pak dalšími smyšlenkami pokouší vysvětlit, proč se tak náhle vrací do Francie. Sotva se mu však podaří svěřeného chlapce na pařížském letišti zbavit, objeví se v jeho autě anděl strážný, který je jeho dvojníkem a nabádá ho k nápravě. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

Mol 

všechny recenze uživatele

Jestli se jde zamilovat do nějakýho filmu, tak tohle je fakt moje láska. Viděl jsem ho milionkrát a cpal jsem ho i přítelkyni, která u něj usnula. Film je hláškama nasypanej, jak šrot v korytě u prasat a duo Depardieu a Clavier má takový kouzlo, že to nemá ani Saxána pod sukní. Rychlej střih všem těm gegům dodává na síle a některý scénky jsou na umření. Frantíci komedie uměj. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Aneb někdy vás možná nezastaví flanďák, ale vaše SVĚDOMÍ!!! Uvědomuji si, že posledních zhruba deset minut této komedie už je spíše urychlená chaotická bezradnost. A celkově si říkám, že kdyby se tvůrci drželi hesla Francise Vebera, že komedie nemá mít déle než 90 minut a trochu si pohráli ve střižně s nůžkami, mohl být výsledný dojem ještě lepší. Jinak je tento snímek pro mě ale i tak  překvapivým důkazem toho, že i ,,tak trochu jiná´´ francouzská komedie, které  by kdekdo dal škatulku ,,americká´´ může být zábavná. Ale tak, co čekat od Claviera, že...Je to borec.  Od Jeana-Maria Poiré jakožto režiséra Návštěvníků se nedalo čekat nic jiného než hodně vystřední, bláznivý a hysterický humor. Ale u Christiana Claviera můžete zapomenout na Jacquouilleho. Tentokrát se Poirévovi (nebo samotnému Clavierovi pro sebe.:D) povedlo pro něj napsat jinou vtipnou karikaturu puritiánského pomateného kněže Taraina (Tr jako trenér.:D,) podobnému spíše mému oblíbenému Jacquartovi. A Clavier se ve svém svatém otci velmi výživa a nad jeho komediálním výkonem jsem si tady teda zaslintal. Velký nářez.  Géráld Depardieu se zase zhostil své odvědčené polohy  bezpostředního drsňáka , byť tentokrát taky hodně bláznivě stylizovaného. Konfrontace Claviera a Depardieu je největší síla filmu a jejich postavy  se doplňují velmi dobře, jak herecky, tak ve scénáři, ve kterém to všechno vyvrcholií tím, když dostanou své strážné andělý. A jak jinak, než drsňák  hodného a slušňák pořádného pokoušeče. A to společně museli jejich pánové ještě tolik věcí vyřešit...Ufff, asi bych měl trochu problém převyprávět celý děj, ale toto bizární dobrodružství mělo svoje ulítlé kouzlo,   několikrát jsem se s chutí zasmál a Poiré s Clavierem dosáhli oho, že to bylo tak blbý, až dobrý. Rozčilovaly mě čínští mafiání.  Celkově ty asijské vsuvky jsem jen tak nějak přetrpěl, abych se znovu dostal k eskápadám Depardieua a Claviera, někdy pořádně bláznivým, někdy zase dokonce ve stylu klasické francouzské konverzační komedie. Ale  jinak doufám, že nebudu pokáran andělem strážným když řeknu, že jsem se u této  hřísné jízdy bavil. Hláška o ubohých kancelářských podrazech (viz.komentář uživatele choze)  byl právě jeden z  těch totálně  smrtích momentů.:o Nevyřadila se jenom hlavní dvojka z Francie, ale i jejich čeští daberi ve velmi povedeném dabingu. A sranda nekončí ani se závěrečnými titulky, bacha. Aneb já to nechci.:D ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Je zřejmě více než jasné, že Jean-Marie Poiré není schopen natočit klidnou a rozvážnou komedii:) Po Operaci Corned Beaf a Návštěvnících přihodil do svého šíleného mlýnku, kterým je vždy schopen úměrný základ svých filmů rozemlet na kousky, další naprosto bláznivé a nezastavitelné dílo. Christian Clavier oplývá neukojitelnou touhou po bláznivých eskapádách a pro tentokrát do nich zatáhl i Gérarda Depardieu. Od začátku do konce se na Vás bude valit nekonečná smršť šílených gagů a scének za doprovodu stejně laděných dialogů. Je to taková síla, že vydržet celých 110 minut se stejně nažhavenou pozorností snad ani nejde. Úderná síla tohoto filmu je tak mocná, že vás po chvíli možná zcela vyčerpá, a ke konci už nebudu mít sílu ani na to, vnímat závěrečné titulky:) ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla nekontrolovatelná jízda! Typická francouzská akční komedie, která nás vtáhne do děje a naše bránice mají na téměř dvě hodiny vystaráno. Neodolatelné duo francouzských komiků Depardieu, Clavier nám opět dokazují, že když se spolu potkají o srandu je postaráno. Upřímně nedokážu si tento film představit právě bez zmiňovaných herců, jelikož jsou to právě oni, kdo tuto komedii táhnou. Film nás ze začátku přivítá v rušném Hongkongu, kde se nám vytvoří zápletka, kterou musejí hlavní hrdinové vyřešit ve slunné Francii. Upřímně začátek ve stylu asijských akčních filmů mě poměrně vyděsil, ale po nasednutí do letadla a přesunutí děje do Francie nám začíná nekontrolovatelná zábava v podání zmíněných herců. Hlavní podíl na tom má zjevení se strážních andělů, kterého si každý ze zmiňovaných herců zahraje sám. Vyskytne se nám proto nevídaná příležitost v jeden moment vidět dvojnásobné duo Depardieu, Clavier. Vtipných momentů a scének najdeme ve filmu jako hub po dešti, film tedy rychle ubíhá a nuda jde stranou. Konec filmu je sice trochu předvídatelný a v porovnání s celkovým průběhem slabší, nicméně to nemění nic na tom, že je tento film parádní komedie, která pobaví i po opětovném shlédnutí. Svůj podíl na oblíbenosti bezpochyby nese i dokonalý dabing. Moje hodnocení 80% ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Vynikající Christian Clavier exceluje obzvláště v roli svého anděla pokušitele, který jakoby Satanovi z oka vypadl. Jean-Marie Poiré opět zpíchnul šílenou komedii s úžasnou gradací děje. Hromada zábavných situací ne nepodobná tomu, co předvedl v Operaci Corned Beef a Návštěvnících je dochucena hromadou polonahých tanečnic a jednou krásnou Češkou s bradavkami prosvítajícími skrze hodně lehký oděv alá Chytrá horákyně. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film sa svojím rozpočtom 16,2 milióna eur stal vo svojej dobe najdrahším filmom francúzskej kinematografie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama