Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel nočního podniku, kněz, čínská mafie a andělé, kteří vše komplikují. Gérard DepardieuChristian Clavier v bláznivé akční francouzské komedii... Hlavní postava příběhu, majitel pařížského nočního podniku Antoine Carco, se vypraví do Hongkongu, aby odsud dopravil syna svého dávného přítele La Pince k jeho matce do Paříže. Nedělá to však nezištně, umírající La Pince mu slíbil dvacet procent ze čtyřiceti milionů, které ukradl bossovi mocných Triád, panu Mo. Antoine vyzvedne chlapce jménem Baoa a pod smyšlenou záminkou se mu ho podaří vnutit francouzskému knězi Tarainovi, který tu je s několika svými svěřenci, mladistvými delikventy, na výletě. Tajně ukryje cenné papíry v knězově diáři a na útěku před zabijáky Triády nastoupí do stejného letadla jako kněz, kterému se pak dalšími smyšlenkami pokouší vysvětlit, proč se tak náhle vrací do Francie. Sotva se mu však podaří svěřeného chlapce na pařížském letišti zbavit, objeví se v jeho autě anděl strážný, který je jeho dvojníkem a nabádá ho k nápravě. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Komedie není snadný žánr - ti, kteří dokáží vyvolávat smích by o tom mohli vyprávět. Nesešlo se jich tentokrát málo, hodně se snažili - a uvařili dort, za který by se pejsek a kočička nemuseli stydět. Ingredience byla vcelku kvalitní, ale jestli si dobře vzpomínám, nebylo jim po něm nejlépe... 40 % (Michal Šobr, Ci 02/1996, str. 62) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, ostatně nic jiného jsem od tohoto osvědčeného tvůrčího týmu ani nečekal, ovšem jednu výhradu bych i přesto měl - je veliká škoda, že andělé se objevili až ve druhé polovině filmu, protože až s nimi to dostalo pořádnou šťávu a z řetězu se to urvalo také značně. Andělé jsou naprosto boží a navíc se s nimi pojí také použití hromady roztomilých vizuálních efektů. Tím ovšem nikterak nehaním polovinu první, naopak, film je báječný od první chvíle, ústřední dvojice je samozřejmě výtečně sehraná a výchozí zápletka je geniálně ztřeštěná tak, jak to umí jen Francouzi. Navrch nějaká ta akce a o dobrou zábavu je postaráno. 75%. Bez andělů film funguje skvěle, s anděli lépe. ()

Reklama

vla_kor 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších francouzských komedií 90. let. Clavier a Depardieu jsou skvělá dvojka - malý pan farář a obrovitý majitel nočního podniku - klasický základ pro dobrou komedii. Navíc jejich hlášky jsou nezapomenutelné - a v tom je pro našince trochu problém - chce to vidět ve francouzštině. Dost věcí jsou jen těžko přeložitelné slovní hříčky. A pak je tam i dost odkazů na francouzské reálie. Nenechte si ujít závěrečné titulky. "Nebreptej, Gérarde!" ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Že prý bláznivá komedie. 1)  Pokud šlo Francouzům o to, nalákat diváky na výlet do Hong Kongu, pak film dozajista uspěl. Pouliční život, dopravní prostředky a spousta lokální atmosféry nepochybně působí._____  2)  Ale o zábavě nemůže být ani řeči. Celý snímek jsem sledoval bez jediného úsměvu. Nechci říci, že tato bláznivá komedie je trapná, je prostě nijaká._____ 3)  Vskutku, jak tak se dívám na svá hodnocení dalších filmů pánů Poirého či Claviera, mezi mé oblíbené tedy rozhodně nepatří ani jeden z nich, tím méně pak oba dohromady. Mnozí komentátoři, jak je vidět, se mnou ani v nejmenším nesouhlasí a u filmu se bavili výborně. Inu, každý má svůj vkus. Za sebe říkám - ne. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, vidno tam Dzekicenovsku hongkongsku inspiraciu, najma teda akcne sceny su toho jasnym dokazom - obaja aj Clavier aj Depardieu pozerali doma vo byvaku Chanove filmy a taxa rozhodli ze natocia nieco na ten sposob. Clavier to obcas prehana a niekedy mi liezol na nervy, Depardieu /Buzici, Vecerni Ubor/ vlastne tiez. No ale snazili sa a zarobilo to na seba neskutocne, takze spokojnost . 76 % ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film sa svojím rozpočtom 16,2 milióna eur stal vo svojej dobe najdrahším filmom francúzskej kinematografie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama