Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně pohřbené dobré jméno keltské vesnice vzdorující Římanům. Tak nějak si nedovedu představit, jestli to šlo natočit líp, ale v tom případě zbývá otázka, jestli to vůbec bylo potřeba točit? Svérázný styl kreslených Asterixů je pryč a zbyl pouze film, který do historie rozhodně díru neudělá. 60% ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Velmi špatná adaptace skvělého comicsu. Schází vtip i atmosféra papírové předlohy. Velmi špatné herecké výkony a stupidní režie. Nevím jaký byl rozpočet, ale kulisovitost z filmu přímo čiší a možná i díky osvětlení, které je udělané ala argentinské telenovely, se budete za režiséra cítit trapně, že něco takového spatřil světlo světa. Namísto toho bych chtěl vyzdvihnout Misi Kleopatra, která narozdíl od tohoto dokázala alespoň svérázně pojmout asterixovský humor a přidat do něj narážky na mnoho moderních filmů. ()

Reklama

Macejko 

všechny recenze uživatele

Skvelá komédia s výborným obsadením, výpravou a hudbou, ktorá je ale oveľa drsnejšia, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Skúste tie hady, pavúky, aligátory a hlavne Žolíka pustiť deťom dnes, a garantovane budú mať nočné mory. Moja generácia však bola za mladi ešte z tuhého cesta a za to buď vďaka. Prvýkrát som to videl už veľmi, veľmi dávno a nezostarlo to ani o deň. "Ťuťuťu muťuťu a-ja-jááááj!" ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

První díl této známé série. Neříkám, že je to špatné dílo, ale moc se mi nelíbily některé střeštěné prvky ve filmu. Depardieu už vůbec ne jak vypadal. Přesto uznávám, že je to obstojná podívaná, pro mě spíše lépe průměrná. Film nenudí a dokáže zaujmout, to je to hlavní. A řešit příběh mi přijde dost nesmyslné. Takže hodnotím na těch 57% = *** ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Super oddychový filmeček. Líbí se mi jak po stránce efektů, tak svým přístupem k věci - hloupým, občas dvojsmyslným, ale velmi pozitivním. A co teprve ty hlášky! I když Francouzský humor nemusím, zde mi vůbec nevadil. „Přivedeš mě cézarovi, blboune!“ - „Kdo je cézar blboun? To je nějaký jeho příbuzný?“ ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • Když jel Gérard Depardieu (Obelix) na motorce do ateliérů La Ferté-Alais, kde se řada scén tohoto filmu natáčela, znenadání naboural. Po vyšetřování nehody se zjistilo, že měl v krvi poměrně velké množství alkoholu. Znamenalo to pro něj zákaz řízení motorových vozidel na patnáct měsíců a pro štáb přerušení natáčení na šest týdnů. (mar48)
  • Gérard Depardieu musel kvôli postave Obelixa pribrať 20 kíl. Ako sám priznal, nebol to pre neho veľký problém. (tommy187)

Reklama

Reklama