Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Většina z nás byla ještě dítě… ale i naši rodičové si jistě vzpomenou na konec osmdesátých let, kdy jsme netrpělivě očekávali další díly v té době nejoblíbenějšího seriálu Byl jednou jeden život. Nejúspěšnější animovaný seriál Alberta Barillé o stavbě a funkci jednotlivých orgánů lidského těla obletěl svět a všude se setkal s příznivým ohlasem. Ostatně když zabrousíte na internet, zjistíte, že dnešní třicátníci na něj dodnes vzpomínají v superlativech. Dokázal je totiž nejen zaujmout a pobavit, ale ještě jim netradiční formou přiblížil to, o čem se učili ve škole – ať už v prvouce nebo v biologii. "Tisíc podob život mívá, kdo ho chce znát, ať se dívá".. . Znělka, kterou musí znát každý. Skvělý, ale hlavně taky velmi poučný seriál z mého dětství. Doporučuji do všech škol místo učitelek:-). Oblibu dokazuje i v dnešní době v podobě vyprodaných DVD v trafikách. Chystám si koupit celou edici za 300 Kč. Pro mě jasných 5 hvězd. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak zase až tak tupý nejsem, abych nevěděl jak to v lidském těle chodí. Tvůrci jsou tak odporně polopatičtí, že mně prostě nebavilo se na to dívat. Prostě trapný seriál podávaný naivní formou, aby i se ani ten největší idiot necítil u televize blbě. Hrozný co tady na ČSFD sklízí úspěch. Fakt to nechápu. ()

Reklama

Gahan 

všechny recenze uživatele

Toto je detská srdcovka! A zároveň je to pútavou formou, najmä pre deti, priblížený svet v nás samých. Nápadité, originálne, milé. Aj o polnoci si spomeniem na slová úvodnej pesničky... tak si spolu zaspievajme... :-) "Táto veta pravdivá je, život skrýva rôzne taje. No tak daj sa k nám, tak daj sa k nám, pôjdeme tou cestou lákavou. Čo vedie k záhadám, k tým záhadám, tak nájdi zopár slov. Nimi môžeš skúmať svet záhad, hľadať obraz a k nemu rám. Život rozpoznávať, s nami poď, daj sa k nám...len k nám." :-) ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoblíbenějších seriálů mého dětství a vlastně i současnosti. Originálně, sugestivně a přitom zábavnou a srozumitelnou formou ztvárněna učebnice biologie. Nejlepší díly jsou samozřejmě ty s častými souboji s viry a bakteriemi (díly bez nich mi připadají o něco slabší). Ale každopádně se jedná o skvělý tvůrčí počin, kterému navíc přidal na kvalitě i velmi vydařený původní ČST dabing z roku 1990. Škoda že oproti slovenské STV tehdy ČST nekoupila 4. díl Kostní dřeň a k dovršení všeho někdy po roce 1997 nenávratně zašantročila 23. díl Hormony, čímž se musel celý seriál pro vydání na DVD předabovat. Ten nový dabing o pěti hlasech je otřesný a požitek ze sledování sráží hodně dolů. Každopádně seriál jako takový a s původním ČST dabingem má ode mě zasloužených 5 * a 90%. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Děti obvykle bývají těmi nejnáročnějšími diváky a je těžké je uspokojit. Tento animovaný seriál se ale zcela jistě může pyšnit splněním tohoto náročného cíle. Získal si mnoho fanoušků, a to i přesto, že malé diváky vzdělává. Nechybí tu akce a napětí, kdy spolu soupeří ti "dobří"(krvinky) a "zlí" (viry, bakterie). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama