Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Laosu je z amerických letadel shazována humanitární pomoc, ale i zbraně. Jedno letadlo dostane zásah a zřítí se. V televizi zatím prezident Nixon vysvětluje přítomnost amerických sil ve Vietnamu, ale nikoliv v Laosu. Tam se totiž snaží Američani tajně zabránit převzetí země komunistickým Vietnamem... Ve Státech je právě z místa pilota vrtulníku vyhozen Billy Covington. Naverbuje ho muž pro společnost zvanou Air America – američtí civilní piloti v Laosu převážejí uprchlíky a zásoby. Billy nastoupí, přijímá ho Rob Diehl a pilot Gene ho vezme na ukázkový let. Přistanou u malé vesnice, kde Gene koupí od domorodců bedny zbraní, které tam nechali Rusové. Večer se v hospodě Billy seznámí s Corine, která pracuje pro humanitární organizaci. Na kontrolu přijíždí senátor USA. Rob s majorem Lemondem varují laoského generála Soonga, aby zavřel laboratoř na heroin, kterou má ve staré továrně, alespoň než odjede senátor. To ale generál odmítá, protože peníze z drog potřebuje na financování války. Gene vyzvedá senátora a má ho odvést na misii. Cestou chce senátor pořád vědět, kde jsou tajné základny, ale Gene předstírá, že žádné nejsou. Na misii Corine řekne senátorovi, že CIA nechá generála Soonga obchodovat s drogami a on jim za to půjčuje své vojáky. Major Lemond senátorovi řekne, že někteří piloti při svých letech pašují opium, ale že on je pochytá. Billy při rozvozu zásilek dostane zásah a Gene ho rádiem navede na starou dráhu. Tam nakonec dokáže přistát a on i kolegové to přežijí. Za nimi přistane generál Soong, přeloží si z vraku letadla část balíků, ve kterých je opium, a zase odletí. Trosečníky tam nechá, ale těm na pomoc přiletí Gene a vyzvedne je. Nepřátelské jednotky však sestřelí i jeho vrtulník a Gene s Billym opět havarují. Ostatní piloti je hned hledají a oni zůstanou přes noc v džungli... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

ravenin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám zkrátka hodně moc rád. Za prvé kvůli Melu Gibsonovi, za druhé kvůli nádherným thajským lokacím a za třetí proto, že je to film od Carolca. Může se to zdát jako neskutečně stupidní argument, ale zkrátka filmy, na jejichž začátku se ze tmy "kroutilo" charakteristické logo pánů Kassara a Vajny, a později jen Kassara, na mne vždycky dýchaly tak nějak jinou atmosférou než filmy od kterýchkoli jiných studií. Nevím v čem to je, snad proto že tihle producenti se do filmů nikdy nebáli narvat prachy, a na výsledku to bylo vždy vidět, kus poctivé práce a lásky k filmařině, těžko říct ale tak to alespoň vnímám já... A zrovna Air America je ten film, který mimo mého oblíbeného herce a nádhérné krajiny kde se odehrává, ve mne evokuje ještě jinou přidanou hodnotu....... zkrátka poctivý film Carolca... ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Keď tak pozerám na obsah commentov nie sú príliš obsiahle. Ale je to zákonitosť, že niektoré typy filmov nedokážu podnietiť spravenie uzavretého názoru. Po dopozeraní môžete skonštatovať iba zle alebo dobre, no v nie viac ako rozvitej vete. Air America je pre mňa podobného charakteru, kde príjemné to bolo, no vyžmýkať myseľ a jazyk k vyrovnanému odporúčaniu a názoru, znamená ich znásilniť. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"PROMIŇ, ALE NENÍ TO UZI?" - "HELE, TO BY BYLA DOBRÁ REKLAMA: PROMIŇ, ALE NENÍ TO UZI?" Další z celuloidových klukovských snů o báječných mužích na létajících strojích, který nabízí svižnou a vtipnou zábavu, ale jako výpověď o Vietnamu na způsob M.A.S.H. přichází dle mého trochu pozdě (poselství, že válka je vůl, je samozřejmě nadčasové). Velmi pohodový film. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Velmi priemerne. Nebolo to ani velmi vtipne, ale na druhej strane nepozeralo sa na to zle. Trochu som nevedel co si mysliet o Gibsonovi. V jeden moment som ho videl pre neho v typickej rovine neriadenej strely a zrazu bol otec rodiny. Vyvoj jeho postavy bol zvlastny, takze urcite tento film neradim medzi moje "gibsonovky". Pacilo sa mi ako bola takato tazka tema podana. Bolo to hrave a clovek sa poriadne ani nezamysli, ze toto sa fakt dialo a nebolo to uplne spravne. No celkovo som od tohto snimku cakal o cosi viac. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

"Sme ÚVP ! - Cože ?!? - Sme ÚVP ! Prostě úplně v prdeli chápeš !" Jo tak tohle je přesně ten typ filmu, který člověk hledá, když potřebuje akční, vtipný a podařený výplach mozku u kterého prostě jenom vypne a užívá si film. Downey Jr. byl pro mě největším tahounem filmu a zazdíval Mela Gibsona, kterého moc nemusim. Film byl prošpikovaný akcí a boreckými hláškami a všem milovníkům akčního žánru ho jen doporučuju. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (19)

  • Najnebezpečnejšie letecké scény natáčali piloti veteráni s vekom 60 a viac rokov. Niektoré boli ale tak nebezpečné, že ich odmietli natočiť. (Da_reba)
  • Natáčelo se v Thajsku, Londýně a Los Angeles. Natáčení bylo postihnuto dvěma zemětřeseními a tajfunem. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama