Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

Cival 

všechny recenze uživatele

Slušná a originální komedie, která patří k tomu nejlepšímu z filmografie Eddieho Murphyho a Steva Martina. Heather Graham je skvělá, škoda že nejsem producentem toho filmu... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Trháku pana Bowfingera a před zhlédnutím Svatby naruby jsem si myslel, že Frank Oz je skvělý komediální režisér. 85% Zajímavé komentáře: ScreamJay, Punisher10, 902 10 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Věděli jste, že všechny filmy stojí 2 184$? Sice až po bilančním odečtení hrubého čistého podílu na celkovém desetiprocentním zisku, ale je to tak! Tohle je snímek o veliké lásce k filmu. Nejvíce je to poznat až v jedné z posledních scén, o to více je však tohle sdělení působivější. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Asi nejpovedenější film s Eddie Murphym v 90. letech. Poměrně originální nápad s natáčením filmu "skrytou kamerou" se podařilo realizovat docela vkusnou a vtipnou formou. Docela půvabné je to, že v té době takřka 30-letá Heather Grahamová stále může hrát i naivní a roztomilá děvčátka s dětskou tvářičkou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je opravdu málo komedií, které dokážu milovat tak moc, že pokaždé když je vidím, se musím smát jako tenkrát, když jsem je viděl poprvé. Trhák pana Bowfingera je ztřeštěná komedie o partičce, která chce natočit film. Ta ironie je už obsažena ve filmu samotném a pokaždé, když je vidím, musím se smát. Steve Martina jsem nikdy extrémně nemusel, ale tady jakoby se změnil, z věčně hrajícího strachujícího se tatíka na brilantního režiséra Bowfingera. Stejně tak jako Eddie Murphy. Za poslední dobu si nepamatuju tak dobrý film, kde by on mohl představit své sklony ke komice. Tady se mu to podařilo, dokonce v dvojroli naprosto dokonalým způsobem. Výborná komedie, kde dva, v dnešní době, vcelku průměrní herci, dokázali zahrát tak dokonale, že bych byl rád, kdybych je v podobně ztřeštěné komedii ještě někdy viděl. Tedy Eddieho určitě. Ten, dle mého názoru, v poslední době padá na držku hodně solidně a je pomalu na čase aby se probral. Doufám, že se tak stane a že se opět budu moci podívat na nějakou komedii, která mě stejně pohladí a potěší na srdíčku, jako to udělal Trhák pana Bowfingera, který jsem jednoho parného večera shlédnul v malé místnůsce na chorvatských ostrovech plné lidí matně čekající na zábavu, a do dnes se toho nedokázal zbavit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

$2.148 presne toľko stojí film ..., k čomu sa aj ja teda prikláňam lebo aj za takúto sumu sa dá točiť čo viem z vlastnej skúsenosti. Film ako celok funguje dobre a len lepšia doladenosť chýba k tomu aby to bola fakt jazda neviazaného humoru, vďaka zaujímavým scénkam a príbehu o tom ako sa dá natočiť film za pár korún a v zložený štábu plného laikov a utečencov z Mexika. Prečo potom keď sa darí nenatočiť film "Falošné kabelky a ninjovia" a konečne Steve Martin a Eddie Murphy v komédii čo má niečo do seba. ║Rozpočet $55miliónovTržby USA $66,384,775Tržby Celosvetovo $98,625,775 ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Spojeni Martina s Muprhym me dost vystrasilo, ale nakonec se ukazalo, ze se jim podarilo natocit opravdu vytecnou komedii plnou necekanych situaci. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Především Steve Martin ukazuje, že když chce dokáže napsat opravdu vtipný scénář a Eddie Murphy ukazuje, že když chce, umí hrát. Jeho dvojrole je výborná. Krásnou děvkoidní roli má Heather Graham. Základem je ovšem Martinův brilantní scénář s úžasnými dialogy a gagy. A závěrečný film Padělané kabelky a ninjové stojí taky za to. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Stevea Martina sice nemusim ale tohle se mu povedlo. Některé scénky mě fakt rozesmály (shánění štábu na mexických hranicích). Eddie Murphy se tam furt jen nepříčetně ksichtí ale v poho a Heather Graham je bomba. No a ten závěr je geniální. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak pôjde všetko podľa plánu, stretneme sa na Oscaroch.“ Problém väčšiny komédií je v tom, že nie sú vtipné. Už starí komici v čele s Chaplinom a spol. dobre vedeli, prečo hovoria, že najťažšia emócia, akú môže umelec v divákovi vyvolať, je smiech. Je ťažšie ho rozosmiať, ako dojať. Oveľa. TRHÁK PÁNA BOWFINGERA je vynikajúca komédia, ktorá ma na niekoľkých miestach príjemne zaskočila („Teraz musíme získať najlepší štáb, aký si môžeme dovoliť."; „Chodím do filmového klubu tak raz do týždňa, niekedy aj štyrikrát do mesiaca“; „Vidíte zle bez okuliarov?“) a rozosmiala originálnymi vtipmi (a nemuselo pritom ísť ani o také polopatistické scény, ako neodolateľné chichúňanie Eddieho Murphyho, keď sa pred ním odhalí Heather Graham, ktorá mimochodom získala rolu, pre akú by každá normálna herečka zabíjala). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova strestena a moderni variace na Eda Wooda, ale pobavit se u toho da perfektne. Pribeh je docela originalni, jsou tu zajimavy napady, par perfektnich vtipu a Eddie je v dvojroli dokonalej, hlavne coby Jiff. Sice ke konci uz nepatrne dochazi napady a konec je klasickej happy-end, ale ja se celou dobu perfektne bavil. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy si tady střihnul hned dvě role a já nevím, která z nich byla lepší, protože obě byly neskutečně zábavné. Takže co mě na tom především bavilo, byl právě Eddie. Jinak je to taková milá komedie o velké lásce k filmu a musím říct, že jsem to panu Bowfingerovi opravdu přála, aby natočil svůj trhák. Mexičani byli fajn, především když rozebírali úhel kamery a použité nasvícení. Pes byl taky dobrý, no vlastně ono tam bylo dost vtipných věcí, takže kdo se nebavil, jeho smůla. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Věděl jsem, že nemám nikdy spát s tou rozvernou plazmou ze souhvězdí Neonu." To zní rozumně, ale jinak je to spíše inspirativní snímek. Já totiž mám 2.184 USD, lovit ukrajinský štáb taky umím, takže můžu kdykoli natočit hollywoodskej trhák a žádnej Čistohlavec vytahující svou chloubu na roztleskávačky mi v tom nezabrání. Bobby Bowfinger mě totiž svým nadšením dostal, bratři Ramseyovi rozesmáli a "naivní" děvka Daisy zase okouzlila, takže si pouze dovolím vyjádřit nespokojenost s tím, že Bowfingerovy trháky Těhotný déšť či Padělané kabelky a ninjové česká kina naprosto ignorovala. Styďte se, sajrajti! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Výtečná inteligentní komedie, založená na originálním nápadu a dělající si legraci z Hollywoodu. Rozhodně jeden z nejlepších filmů Eddie Murphyho vůbec. Spíš čtyři a půl hvězdičky. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá komedie, ve který Eddie Murphy ukázal, že když nehraje v píčovinách typu Zamilovaný profesor, tak se na něj dá i dívat. Steve Martin dal zase aspoň na chvíli zapomenout na všechny ty jeho nepovedený pokusy o vážnější role a různý trapný účinkování v rodinnejch filmech a naopak připomenul starý dobrý časy, kdy hrál např. v komediích Letadla, vlaky a automobily nebo Moje modré nebe to, co mu jde nejlíp. Pokud jste příznivci Steva Martina, tak si tuhle (podle mě) trochu nedoceněnou komedii nenechte ujít. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

I na potřetí jsem se výborně bavil. Steve Martin odvádí to, na co jsem u něj zvyklý, Eddie Murphy ukazuje, že hrát přeci jen umí - jedna z jeho nejlepšcíh, ne-li vůbec nejlepší (dvoj)role 90. let. BTW lituju mandese, bude teď muset přepsat všechny své komentáře ($2184). ;-) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé: Film byl tak zábavný (jestli ne ještě zábavnější) jak jsem si myslel že by mohl být. Chytrá komedie u které nemusíte vypínat mozek, která se snaží zabavit jak náročné tak nenáročné publikum. Za druhé: S potěšením jsem sledoval, že Steve Martin neztratil nic ze svého komediálního talentu. Byl jsem dlouho jeho fanoušek a s radostí koukám, že s věkem roste i zábavnost (poslední scéna je prostě skvělá). Dále jsem s úžasem sledoval výkon Eddie Murphyho, který je zatím jeho nejzábavnější vůbec. Určitě se jedná o nejzábavnější roli a já nevím, kde Murphy k takovým grimasám prostě chodí. Jeho rychlomluva, paranoidní běhání a strach, to vše dělá jeho postavu komicky plachou a skutečnou. Eddie si střihl rovnou dvojroli a podává dvá herecké výkony tak diametrálně protichůdné, že ho musím označit za Pana Komedianta. Pro fandy Martina a Murphyho můžu říct jen jedno: Podívejte se na to!!! Great script. ()

Reklama

Reklama