Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

zigy 

všechny recenze uživatele

Trhák po americku...."všechny filmy stojí stejně - 2184 dolar, po odečtení nákladů na......" ..."oscarovou nominaci dostane černoch jen, když hraje otroka, a bílej vždycky oscara, když hraje imbecila.....sežeň mi roli debilního otroka!" Murphy je konečně vtipný jako v Beverly, jen škoda toho Mahdala....a Steve Martin? Tohle je jeho životní dílo. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to sice jen jedním očkem, ale i tak mě to potěšilo. Je to dobrý a srandovní film, ale nad ničím jsem zde nežasl, má to zkrátka jen pobavit. Je ale pravda, že chvilkami jsem hleděl na kvalitní herecké výkony a tak je možné, že kdybych si to někdy náhodou pustil celé a plně se soustředil, tak bych ty 'zajímavé techniky' pro natočení trháku ocenil ještě 4. hvězdou. Dnes ale zůstaneme na 3. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

$2.148 presne toľko stojí film ..., k čomu sa aj ja teda prikláňam lebo aj za takúto sumu sa dá točiť čo viem z vlastnej skúsenosti. Film ako celok funguje dobre a len lepšia doladenosť chýba k tomu aby to bola fakt jazda neviazaného humoru, vďaka zaujímavým scénkam a príbehu o tom ako sa dá natočiť film za pár korún a v zložený štábu plného laikov a utečencov z Mexika. Prečo potom keď sa darí nenatočiť film "Falošné kabelky a ninjovia" a konečne Steve Martin a Eddie Murphy v komédii čo má niečo do seba. ║Rozpočet $55miliónovTržby USA $66,384,775Tržby Celosvetovo $98,625,775 ()

cross 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl sice mírně zklamán, ale dáte-li filmu šanci, postupem času se dostaví ta správná "ozovina". Perfektní vtipy, komické výkony i samotný námět filmu vás zaručeně pobaví. A budete-li koukat na film trošičku zpatra jako na nevázanou částečnou parodii na všechny akční filmy a potažmo i na samotný Hollywood, pak se zaručeně pobavíte ještě o trošičku víc... Klidně se přiznám, Bowlfingerův film by jsem chtěl opravdu vidět, zvláště ten, který začal točit na Thaiwanu - asi bych ho pak označil za novou formu umění;o) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé: Film byl tak zábavný (jestli ne ještě zábavnější) jak jsem si myslel že by mohl být. Chytrá komedie u které nemusíte vypínat mozek, která se snaží zabavit jak náročné tak nenáročné publikum. Za druhé: S potěšením jsem sledoval, že Steve Martin neztratil nic ze svého komediálního talentu. Byl jsem dlouho jeho fanoušek a s radostí koukám, že s věkem roste i zábavnost (poslední scéna je prostě skvělá). Dále jsem s úžasem sledoval výkon Eddie Murphyho, který je zatím jeho nejzábavnější vůbec. Určitě se jedná o nejzábavnější roli a já nevím, kde Murphy k takovým grimasám prostě chodí. Jeho rychlomluva, paranoidní běhání a strach, to vše dělá jeho postavu komicky plachou a skutečnou. Eddie si střihl rovnou dvojroli a podává dvá herecké výkony tak diametrálně protichůdné, že ho musím označit za Pana Komedianta. Pro fandy Martina a Murphyho můžu říct jen jedno: Podívejte se na to!!! Great script. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Pasadeně, v Santa Monice, v Burbanku, v Hollywoodu, v Ingelwoodu, v Beverly Hills a v Long Beach v Kalifornii. (rafix)
  • Steve Martin prohlásil, že inspirací pro postavu Daisy (Heather Graham) mu byla herečka Anne Heche, s kterou měl předešlý rok aféru. Vtip na konci filmu, kdy Daisy prohlásí, že se stala "jednou z nejmocnějších lesbiček v Hollywoodu", je narážka na fakt, že ihned poté, co Steve a Anne přestali randit, vyšel najevo vztah Anne s Ellen DeGeneres. (viperblade)
  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)

Reklama

Reklama