Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Jedinečné komediální setkání dávajíc dohromady duo Steve Martin a Eddie Murphy. Leč si každý z nich potrpí na vtipu, tak nic jako Trhák pana Bowfingera ještě neukázali.. Příběh o zapadlé krachující produkční společnosti točící nejvýš éčkové kousky, která se rozhodne konečně obrátit chod k lepšímu.. Bobby Bowfinger, šéf společnosti, vezme nápad svého účetního za přelomový a rozhodne se ho zvěčnit, do hlavní role obsadí herce, který vůbec neví, že v tom hraje a na jeho účasti stojí všechno ostatní. A než tohle řešit, rozhodne se Bowfinger svůj film natočit s hercem tajně, kdy ani neví, že je součástí natáčení.. Za 2184 dolarů se dá natočit trhák, ostatně přece za tuhle cenu se točí všechny filmy po odečtení pár položek.. Skrytá kamera umí skandálně překvapit, ale aby její soubor nahrávek dal dohromady celistvý film, to může dokázat jen Bowfinger.. Série filmařských kratochvílí, kdy všechny běžné produkční problémy musí Bowfingerův tým řešit za minimální náklady nabízejíc tak plejádu kreativních nápadů.. No smál jsem se. Je to sice vtip, ale každý kdo někdy něco zkoušel natočit ví, že se to dá dělat i za mnohem méně.. 60% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Asi nejpovedenější film s Eddie Murphym v 90. letech. Poměrně originální nápad s natáčením filmu "skrytou kamerou" se podařilo realizovat docela vkusnou a vtipnou formou. Docela půvabné je to, že v té době takřka 30-letá Heather Grahamová stále může hrát i naivní a roztomilá děvčátka s dětskou tvářičkou. ()

Reklama

vasek.raul 

všechny recenze uživatele

Poměrně úsměvný film o nadšencích, kteří chtějí natočit trhák za minimum peněz. Byl jsem zvědavý na spojení Martin a Murphy a docela mě to překvapilo. Zezačátku mě to připadalo poměrně dost vtipné, postupem času to však trochu ztratilo a já přišel na to, proč z Eddieho nebude nikdy velká hvězda: Tento film. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

I po třiadvaceti letech to Hollywood vlastně stále vystihuje, v případě Shakespeara snad dvakrát tolik. O otroctví to sice není, ale i tak měl Kit Ramsey toho Oscara dostat, hrál to přeci úplně reálně a těch pokažených dnů. Minimálně za adrenalinovou scénu přeběhnutí dálnice by si ho zasloužil i jeho bratr Jiff. Eddie Murphy je ve dvojroli fajn, Steva Martina jsem herecky přetrpěl a kvůli Heather Graham bych si snad takové natáčení i prožil. Blíže závěru tomu sice dochází dech, ale to není nic co by nevyřešilo několik ninjů s padělanými kabelkami. 75% ()

Vitex26 

všechny recenze uživatele

66%? Spím či bdím? Jsem na správné stránce, viděl jsem stejný film? Totiž co já zhlédl, to byla dějově i umělecky plochá a koncentrovaná nuda přímo k uzoufání. Vlastně se sám sebe ptám, proč to rovnou nepošlu do odpadu. Snad jen za Heather Grahamovou a její rozverné poskakování. A opěvovaná poslední scéna? Samoúčelná snaha být rádoby vtipný za každou cenu na mne působí navýsost vypočítavě a trapně! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)
  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)
  • Film se natáčel v Pasadeně, v Santa Monice, v Burbanku, v Hollywoodu, v Ingelwoodu, v Beverly Hills a v Long Beach v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama