Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nerozluční přátelé Clay (Andrew McCarthy), Blair (Jami Gertz) a Julian (Robert Downey Jr.) žijí bezstarostným životem smetánky v Los Angeles, právě úspěšně odmaturovali a směřují vstříc dospělosti. Blair se rozejde s Clayem, jenž odchází na vysokou na sever a zkouší se prosadit jako modelka. Rebelantský Julian se vydává na kariéru hudebního producenta a víc, než je zdrávo pro jejich přátelství, se sblíží s Blair. Po šesti měsících se Clay vrací na Vánoce domů a nachází životy svých přátel v troskách, plné drog, deziluze a nenaplněných tužeb a očekávání. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

JAn 

všechny recenze uživatele

Less Than Zero, Ellisova výrazná prvotina (která by v nejbližší době měla konečně vyjít i u nás), jasně definoval a demonstroval autorovy hodnoty i směr, kterým se bude nadále ubírat. A zjevný dopad měl i na něho samotného, protože už v Informátorech do něj lehce narazil a ve svém nejnovějším románu Imperial Bedrooms se vrací ke Clayovi a dalším hrdinům této knihy. Filmová adaptace už natolik rafinovaná či komplexní není a spíše než o rozkladu losangelské zbohatlické teen smetánky je o hledání ztraceného života, cestě k bývalé přítelkyni a hořkém dospívání pod nátlakem drog. S autencitou osmdesátých let (výraznou výhodou oproti ostatním Ellisovým adaptacím), výraznými hereckými výkony - Downeyho, Spadera a Gertzové především, dobovými beaty, atmosférickým Newmanem, s jedinečnou nostalgickou náladou a hravostí si Kanievského adaptace ovšem vystačí sama o sobě, a to i přes citelné zápory, z nichž největšími ´sou zejména nesporně moralizující očištění filmového Claye a happyendovské vyznění. Po Avaryho The Rules of Attraction jde i tak o druhý nejzadřileší přepis Breta Eastona Ellise. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Někdo tady píše, že je překvapen nízkym hodnocenim (momentálně celkem slušnejch 62%). Já jsem hodnocenim taky překvapen. Tohle je totiž hodně podprůměrnej "feťáckej" film. Měl jsem pocit, že se koukám na nějakou epizodu BH90210, protože prakticky celej film je o tom, jak děti bohatejch rodičů navštěvujou nejrůznější snobský mejdany a šňupaj tam haldy koksu. A pokud zrovna nejsou na mejdanu, tak melou nějaký kraviny. Až v posledních cca 30 minutách se konečně začne ve filmu odehrávat něco zajímavýho. P.S. Knižní předlohu neznám. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapená poměrně průměrným hodnocením, protože si myslím, že to byl sice průměrný film, ale naprosto nadprůměrně zahraný (a to v čele s 22 letým Robertem Downey Jr. - a ne, neřikám to jenom protože ho zbožňuju, protože ruku na srdce, svojí krásu získal až s přibývajícími lety). Přemýšlím, zda tomu dát 4 nebo 3*, zatím dávám 3*, uvidím jak se mi to rozleží v hlavě. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Katastrofický scénář a herecký výkon představitele Claye. Ten jeho přitroublý obličej s lehkým úsměvem doprovází diváka celý film ať se děje co se děje. Děj byl prostinký a trapný, dialogy byly na takové úrovni, že bylo lepší, když bylo radši ticho. Jediný, co se mi líbilo, byla kamera a nějaký zajímavý kulisy. A kde byl sakra Brad Pitt? (40%) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Čtenáře nihilistické knižní předlohy nemůže tento film potěšit. Bere si z ní jen velmi redukovaný a umírněný koncept znuděné a zkažené mládeže s bohatými rodiči. Pokud budu předstírat, že jsem nečetl předlohu, hodnotím tento film jako slabý film se zachovalou atmosférou Kalifornie 80. let a OK písničkovým soundtrackem, ze kterého si zapamatujete jen sjetého Iron Mana. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Brad Pitt, ktorý bol v tom čase ešte neznámym hercom, sa vo filme iba v krátkosti objaví v jednej z klubových tanečných scén. Zinkasoval za to honorár v hodnote 38 amerických dolárov a jeho meno nefiguruje v záverečných titulkoch. (sackrebleu)

Reklama

Reklama