Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (268)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Šerifové jsou skvělý film, který tentokrát nestojí ani tak na postavě uprchlíka, ale hlavně na Lovci Samu Gerardovi. Příběh je tentokrát záhadnější než v Uprchlíkovi a míří až na nejvyšší místa tajných služeb USA. Akční scény jsou špičkově natočené, obzvlášť honička v bažinách je nezapomenutelná - některé záběry by stálo za to zvěčnit jako fotografie (nebo spíš plakáty). Pro mě rozhodně klasika a příklad dobře natočeného thrilleru - tak jako "první díl". Jo a hudbu dělal Jerry Goldsmith;) 80% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Dobře a kterej z vás je tady nejšerednější venkovskej buran?" S Uprchlíkem netřeba srovnávat. Dějová linka se liší. Jediné co zůstává je T.L.Jones, který je perfektní jako vždy. Stejně tak Snipes, který za ním ničím nezaostává. Perfektní kamera a hudba jsou příjemným překvapením. Pravdou je, že akce je pramálo (díky tomu hodnocení "jen" 80%) ač je každá akční scéna nasnímaná úchvatnou kamerou a dotažená do precizního detailu. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku připomínám, že je tento film podobný Uprchlíkovi, kde hrál hlavního hrdinu Harrison Ford. Uprchlík byl o něco lepší než toto, ale ne o moc. Tak film má skvělý příběh, který dokáže zaujmout od začátku do konce. Má ale nějaké logické nedostatky a ne moc přesvědčivě vysvětlen závěr, což je chybou. Ještě tak mohl být lepší úvod, trochu svižnější, ale nevadí, po dvaceti minutách filmu zhruba, dky se zřítí letadlo je film už lepší a lepší. Nějaké mezery a nedostatky se najdou, ale není to nic extra závažné. Co se týče akce, pár přestřelek, nějaký souboj, závěrečný hlavně: Jones vs Snipes, ale spíš se i líbilo zběsilé pronásledování během celého filmu, takže o napínavosti není nouze. Chybí ale trocha nostalgie, ale dá se bez toho obejít. Vyjmenoval jsem pár záporu, neloičnosti, lepší úvod, záběr, přidat nostalgii atd, takže je co vytknout bohužel no. Ale zase obrátím list. Hudba od Goldsmitha je hodně vydařená, dá se hezky poslouchat po celý čas filmu. Co se týče hereckého obsazení, to je obrovský klad filmu. Wesley Snipes rozhodně zaujal, ikdyž jsem od něj čekal více soubojl a že se bude prát (to jsem zvyklej u něj, respektivě téměř u všech jeho béčkových filmů se slušně pere), ale nevadí. Tommy Lee Jones mě zaujal ještě víc, pro mě přímo exceloval. Jasně v něm byla cítit autorita. Po celý čas snímku mě neuvěřitelně bavil, měl i pár dobrých hlášek. Robert Downey Jr. také potěšil, vůbec bych nepoznal, že je to on, je to k neuvěření, že tento herec ztvárňuje v současné době Marvelovského hrdinu Iron Mana. Zbytek herců v pohodě. Takže celkově jsem dost spokojen, čekal jsem méně. Vyjmenoval jsem pár záporů, ale to bylo spíše tak k vylepšení, respektivě k vytvoření nejvyšší dokonalosti filmu. Takže i přes tyto zásadní zápory jsem si film užil a celkově je to hodně slušný, výrazný naprůměr. Já ho hodnotím velmi slušně na 79% = **** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Uprchlíka už sice není tak dobré jako jeho předchůdce, ale i tak jde o slušný průměrný film. Je poněkud drsnější – je tu i více mrtvých – samotná zápletka má být propracovanější, nicméně ani to nezaručí úspěch. Ten byl totiž v „jedničce“ dán hlavně přítomností H. Forda, který společně s Tommym Lee Jonesem Uprchlíka neskutečně táhli svými hereckými výkony. Tady zůstal jen představitel šerifa a Wesley Snipes zas tak výborný herec není. Není ani špatný, ale jeho postava prostě neměla takové charisma. Bohužel tady půjdu s finálním hodnocením dolů, protože film jako celek je prostě průměrnou podívanou. Rád se na něj zase někdy podívám, ale rozhodně mezi moje TOP oblíbence patřit nikdy nebude. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Upozornění! Komentář může být lehce politicky nekorektní a může obsahovat bojler! Ptákovina Šerifové je věrná kopie filmu Uprchlík a ačkoli byste si nejspíš řekli, že se průběh bude alespoň trochu lišit, pletete se. Bohužel, tady to neplatí. Scénář prakticky přes kopírák, jen jeden obrovský rozdíl tu skutečně je. Černochovi byste nikdy nefandili při útěku, i kdyby byl nevinný. Obzvláště pak Snipesovi. Tedy.. co to plácám, chtěl jsem samozřejmě napsat, že tentokrát vězeň uprchl daleko rafinovaněji a dokonce z letadla! Jinak je to celé sterilní a nezáživné. Třeskutě vtipné hlášky Sama Gerarda už znáte z předchozího filmu, takže stále čekáte na něco nového, ale když se v obou filmech nahání zločinec, asi to o moc jiné být nemůže. Zkrátka, ve vyloveném rybníčku nahazuje už jen blbec. Tak honem natočte ještě pár filmů, neboť dopravních prostředků tu ještě pár máme a Tomy Lee stárne velice rychle. Osobně jim však nedávám mnoho nadějí na úspěch, neboť kvalita jde očividně rapidně dolů. 50% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Filmári si preštudovali videá a fotografie leteckých nešťastí, aby videli, ako sa lietadlo pri havárii rozpadne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama