Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobu Wiley je případ nad kterým už mnoho psychiatrů zlomilo hůl. Přesto se doktor Leo Marvin, který je na vrcholu své kariéry rozhodne mu pomoct. Brzy však pozná, že Bob není pacient jako ostatní. Jeho problémy by se daly popsat slovy "notorický blázen", který hledá společnost psychiatra jen aby nebyl sám. Když doktor Leo Marvin odjede na dovolenou, netuší ještě, že jeho nový pacient Bob za ním přijede a nedá mu pokoj ani na dovolené. Brzy začne Bobova přítomnost doktorovi přímo pít krev, zato vlezlý pacient si získá přízeň celého městečka a hlavně Leovy rodiny, což doktora vytáčí až do nepříčetnosti. Co se ale stane, když Bob pokazí doktorův tolik očekávaný televizní debut a prezentaci jeho nové knížky Dětské krůčky? (ic)

(více)

Recenze (147)

Bilky 

všechny recenze uživatele

To lepšie o vzťahu cvokár-pacient. Osobne pre mňa pozerateľnejšie ako séria ANALYSE THIS s DeNIROm. Aj keď zo začiatku som bol z hereckých kreácií môjho obľúbenca MURRAYho trošku v pomykove a zdalo sa mi to celé príliš prepálené. Zato DREYFUSSov samoľúby cvokár a jeho premena boli famózne. Ostatné postavy boli len do počtu a aj preto sa z tohto filmu nestal žiaden trhák. 4* si však určite zaslúži. PS: Rybička Gill v autobuse nemala chybu :) ()

VerteX 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě dobrý film s málo známým řežisérem a málo známými herci... až na Billa Murrayho. Je to opět on, který je těžištěm filmu, podobně jako v Na Hromnice o den více, a tuto úlohu zvládá perfektně. Někomu možná tento typ komedie nemusí sedět, protože balancuje na hranici trapnosti (za to hvězdička dolů), scénář by také zvládl menší vylepšení, ale celkový dojem je dobrý. Nemůžu opomenout ani Richarda Dreyfusse, který zahrál ve filmu perfektního cholerika :-) ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Slušná oddechovka, zustávající příběhem i stylem humoru z větší části v osmdesátejch letech, než na začátku devadesátek. Herecký obsazení bylo fajn a musim priznat, že jsem se obstojně pobavil. Nicméně se pořád nemůžu zbavit pocitu, že kdyby to scénáristi s vyšinutim původně klidnýho psychiatra a naopak uklidněnim blázna Boba tolik nepřeháněli, nejspíš bych se pobavil ještě o něco víc. Takhle byl snímek, zejména s blížícím se koncem, na muj vkus až moc crazy. Solidní jednohubka, tři silnější hvězdy. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Bill Murray ze sebe dělá nesympatického blbečka ( i když to byl možná účel - proč ho ale pak všichni tak zbožňovali, rozhodně nejde o oblíbené psychotiky typu postav Jacka Nicholsona v pozdní době své kariéry ), Richard Dreufuss předvádí tak 10% kapacity svého hereckého talentu a ostatní herecké osazenstvo pouze hraje blbé idioty. Moc vtipný to prostě nebylo, hloupý tetky a malé děti ( ano - uznávám, že vidět to jako malý nebo očima dítěte, asi se taky trochu bavím ) se u toho možná při nedělním odpoledne na čt2 bavit nejspíš budou. 4/10 ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Posledních pár filmů, které jsem s BM viděl mě docela nadchlo, především Ztraceno v překladu. Tohle se však v mých očích nepovedlo. nebo jsem neměl trpělivost prokousat se dál, než k tomu, jak Bob začne shánět doktora Marvina, který odjel na dovolenou. V obsahu jsem si teď přečetl, co bude následovat a ani nelituju, že jsem to nedokoukal. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Dům, ve kterém dr. Marvin trávil dovolenku se svou rodinou, se nacházel ve Virginii u jezera Smith Mountain. (HellFire)

Reklama

Reklama