Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Anderton 

všechny recenze uživatele

6. deň je čistý guilty pleasure. Nedá sa na ňom brať nič vážne, ani námet, ani scenár, ani sci-fi dizajn a samozrejme ani réžia. Ak vás bude náhodou baviť, bude to práve jeho nedostatkami. Je to v podstate podobný prúser ako sudca Dredd, len je o niečo zábavnejší. Neviem, čo napísať o Arnoldovi, nie je už čo, len ma mrzí účasť Roberta Duvalla, ktorý dopadol podobne ako Donald Sutherland alebo John Voight a berie úlohu v každej blbosti, len aby sa pripomenul. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý akčný sci-fi film s Arnoldom Schwarzeneggrom, ktorý patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má dosť dobrý príbeh o pilotovi, ktorý je v blízkej budúcnosti bez svojho súhlasu naklonovaný, pričom klon prevezme jeho miesto a originál má byť odstránený a tak urobí všetko pre svoju záchranu a zistenie celej pravdy. Spracovanie je ale veľmi zlé, ešte úvodná fáza filmu je bez problémov a dobre zoznámi s danou tématikou, ale ked´ už sa začne to hlavné, tak zaujímavosť filmu výrazne poklesne, tempo je už celý čas príliš pomalé, čo je pri tejto dĺžke ešte väčší zápor, nič výraznejšie zaujímavé sa už neudeje a tak väčšina filmu nudí. Akcie tu nie je málo, ale vôbec ma nebavila. Ručnej akcie je minimum, nájdu sa tu hlavne prestrelky, v ktorých sa síce nájdu aj lepšie momenty, ale celkovo z nich aj tak mám slabý pocit a navyše lasery nemám rád. Najlepšie dopadli veľkolepejšie akčné scény ako rôzne naháňačky, ale ani tie nie sú nič výnimočné. Najviac sa mi páči prvá konfrontácia so zabijakmi. Herecké obsadenie nie je zlé, Arnold Schwarzenegger dokonca v dvojroli a Michael Rooker ako jeden zo záporákov, ktorý ale ako jediný z nich aj za niečo stojí a navyše aj tak obaja hrali aj v omnoho lepších filmoch. Réžiu teda rozhodne chváliť nemôžem, tá možno ani horšia byť nemohla a technická stránka je celkom dobrá, ale vzhľadom na rozpočet mi aj tak nepríde výnimočná. Šiesty deň je ťažko nezvládnutý film, výborný námet, skvelý herec v hlavnej úlohe a mimoriadne vysoký rozpočet a dopadne to takto zle. Je to úplne zbytočný film, ktorý nie je hodný ani jedného pozretia. Objektívna kvalita filmu- 40%, film sa páči mne na 42%. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ale slabý scenář, jenž se postupně zvrtává v parodii sebe samého. Ovšem některé futuristické vize jsou fajn a celkem uvěřitelné, ale ničím jiným film nezaujme. Napětí se nekoná, akce je vlažná a to stokrát omleté klišé ke konci je dost únavné. A tak tím nejzábavnějším na celém snímku je Arnoldovo pokoušení se o herectví. Ale i kdyby se přetrhl, jeho úsměv bude vždycky vypadat jako kdyby právě šlápl bosou nohou na připínáček. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $82miliónovTržby USA $34,604,280Tržby Celosvetovo $96,085,477║ Žiadny zázrak sa nekoná ale za to si film splní úrovňou aspoň ten priemer, kde hlavne vyčnievajú masky od profíkov ako je Tom Woodruff a Alec Gillis(robili aj masky na Votrelca, Terminátora či Vesmírnu pechotu) prípadne uspokoja aj trikové efekty, občasná akcia tiež újde a príbehovo sa to dá zniesť. /60%/ ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Zase jednou u maminky, "v jejíž říši televize nezhasíná". Takže jakási novější arnoldovka. Byly ty někdejší, na které jsme čuměli ve čtrnácti, taky takové sračky? Možná jsem na to jenom už moc starý. V televizi svítilo kolečko s číslovkou 12, což chápu jako horní hranici cílové věkové skupiny. Nebo je problém v tom, že takové kolovrátkové filmy, akceptovatelné jako retro, ještě někdo točí v roce 2000? Humanita v prášku, civilizační dilema v prášku, nemožné zpracování tématiky, hodný taťka versus "systém" sestávající z jednoho velkopodnikatele tak zlého, že už nikdo zlejší být nemůže, jeho firmy a ochranky. Film není jen "práškový", on je i jako tzv. oddychovka prostě blbej. Přítomné arnoldovské hlášky (napočítal jsem dvě) nelze postavě věřit ani kdby se chtělo, nemilosrdní agenti, co po taťkovi jdou, jsou asi tak tři přeexponované debilně napsané figury, 115 minut probíhá jakýsi zbytečný, hloupě natočený děj a zarputilá tzv. akce. Když si říkám, že horší už to být nemůže, pan zlý dá unést taťkovu ženu a dítě, samozřejmě ze školní besídky. Pochválit lze snad jedině to, že etická problematika budocího klonování, byť idiotsky podaná, je prostřednictvím různých postav zamyšleníhodným způsobem nasvícena z různých stran. A jeden silnější moment, to když umírající a zcela zoufalý pan Zlý 2 říká svému klonu, sebevědomému panu Zlému 3: "Jdi za ním. Oddělej ho." Ale na hvězdičku to není. Jestli tohle je obvyklý standard, pak Matrix je skutečně MIMOŘÁDNĚ dobrý film. TV Jojka, asi 5 cigaret na terase (každou čtvrthodinovou reklamní pauzu jednu, krom první). ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Úvodní citát je z knihy "Genesis", kde je stvořen šestý den Adam. (Terva)
  • Ve filmu Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) pronese větu “I might be back“. Jedná se o odkaz na slavnou frázi "I'll be back" ze snímku Terminátor (1984). (Rominator)
  • Billy D. Lucas (jako Billy Lucas) na filmu pracoval jako kaskadérský double Arnolda Schwarzeneggera. V téhle době již bývalý Arnoldův kaskadérský double Peter Kent si ve vedlejší roli zahrál chlapíka z ochranky, který sleduje výstupy z bezpečnostních kamer na obrazovkách v Replacement Technologies. (Rominator)

Reklama

Reklama