Reklama

Reklama

Limembeo

Jižní Korea, 2022, 128 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Zomrela mu žena, deti dospeli a majú už dávno svoje vlastné rodiny. On, Pil-Joo (Lee Sung-min), má rozvíjajúceho sa Alzheimera a navyše nádor na mozgu. Do konca mu ostáva niekoľko dní. Nemá čo stratiť. Ale ešte pred tým sa musí pomstiť tým, ktorí spáchali ťažký zločin na jeho rodine, ešte dávno, počas japonskej okupácie Kórey. (sochoking)

(více)

Recenze (9)

Hopeman 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak budou vypadat odchody do důchodu podle našich vládních představitelů... prostě si na sklonku života pořídíte sporťák a jedete si zastřílet. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokrm zvaný "pomsta" je prý nejlépe podávat za studena, jak říkají Klingoni. Ale tahle pomsta už je vystydlá a vyčpělá až přespříliš. Takhle po roce po dvou to jo, to by mělo váhu, nechat pěkně hajzly v iluzi, že vyvázli bez trestu, a pak je jednoho dne začít... navštěvovat. Ale mstít se po... kolika vlastně letech? Sedmdesáti?? Když pak jeden třesoucí se geront nad hrobem krágluje jiný podobný geronty nad hrobem? Fakt vodvaz. S tím měl začít o pár desítek járů dřív. To mu nevadilo, že si ti zmetci pokojně a blahobytně žijou? A to jeho infantilní kámošení s dvacetiletým klukem z práce je snad vtip? Žije snad rejža v nějaké alternativní realitě? To sice nic nemění na tom, že po řemeslné stránce je film v rámci svého žánru určitě nadprůměr, že se v něm (hlavně v jeho "překvapivém" závěru) Korejci tak trochu vypořádávají se svou minulostí, ale... je to prostě nuda. A s přepálenou stopáží. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nudný film o pomste jedného starého dedka za krivdy z minulosti. Ale je to podané strašne nudne. Motív dedka je síce pochopiteľný, ale o  nič iné ako o obyčajnú pomstu tu nejde. Po tak dlhých rokoch to je už zbytočné. Snáď sa len dedulovi trochu uľaví. Nie je tu ani priestor na nejaké morálne zamyslenie,. Na to film vo veľkej miere kašle. Prevedenie vrážd je tiež tuctové. Trochu kecov na osvieženie pamäti, guľka do hlavy a ide sa k ďalšiemu parchantovi. Akcie je minimum, ale tá kratučká scéna s typickým kórejským terminátorom, ktorý v bitke vymláti celú miestnosť je celkom cool. To je ale všetko. Ani ten vzťah medzi dedom a mladíkom nie je dvakrát prepracovaný. Mladík len hysterčí a dedko si robí čo chce. Celkovo priemer max na jedno pozretie, ale ani za to to príliš nestojí. 5/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní Thriller z Jížní Koree. Hlavní hrdina je 80 letý bývalý veterán z Vietnamu, kterému diagnostikují nádor na mozku, má alsheimera a nemá tedy už, co ztratit. Rozhodne se vykonat revenge, který plánoval celý svůj život na lidech, kteří mu zabili rodinu během Japonské éry kolonizace. Na prstu má vytetováno 5 jmen, vlivných mužů, kteří se podíleli na smrti a ublížení jeho rodiny a pomáhat mu bude mladý nic netušící kolega z práce. Tradičně dobrý vizuál je samozřejmostí, hlavní hrdina je obrovský sympaťák, ze kterého srší mazanost, inteligence a zkušenosti a to využívá i ve svůj prospěch. Samotné atentáty jsou vždy zajímavě promyšlené a bavil mě i detektiv, který mu je na stopě. Finále je rozhodně nečekané. Není tu sice žádná strhující ani brutální akce, ale je to hodně zábavná a poctivá thriller žánrovka, která nešetří napětím a spolehlivě zabaví. 75% ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama