Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kansas City 1935 město gangsterů: Soukromý detektiv Mike Murphy přijde při vyšetřování o společníka Swifta, který je brutálně zavražděn. Do případu se zapojuje vrchní policista Speer, bývalý Murphyho kolega. Oba se znovu setkávají, ačkoliv se v minulosti nemohli vystát: zatímco Speer je známý suchar, Murphy naopak neodbytný žvanil. Vzájemná rozpálená nevraživost je však nahrazena společným cílem dostat se k vrahům Dehla Swifta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne příliš povedená parodie na gangsterské filmy z 30. let. V Kansas City přijde soukromý detektiv Mike Murphy (Burt Reynolds) o společníka, který je brutálně zavražděn. Za vraždou stojí místní mafie, kterou společník vydíral. Proto se do všeho zapojí i bývalý Murpyho kolega Speer (Clint Eastwood). Oba se nijak nemusejí, každý má jinou povahu, a to mělo být zárukou vtipných scén. Inu, ne každý den je u Clintů Eastwodů posvícení. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Retro gangsterka, která se nese v docela komediálním duchu. Burt Reynolds tu hraje toho komickýho a Clint Eastwood drsňáka a oba jsou super. To jejich vzájemný stírání je sranda a třeba takový předbíhání o to kdo vytáhne větší bouchačku načež Clint Eastwood vytáhne menší kanon je fakt prča. Bavily mě i gangsterské karikatury a nejlepší je když Burt Reynold vyslýchá tlustýho mafiánskýho poskoka a zapálí mu prdel :D Príma film bohužel málo známý. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Problém vidím v tom, že Reynolds je takový Eastwoodův sidekick, jenže film mu věnuje daleko více prostoru. Jakmile jsou na plátně oba dva, má to švih, jenže to se v prvních dvou třetinách moc neděje. Místo toho sledujeme naprosto obyčejnou gangsterskou B-story, která nadchne tak třináctileté kluky, ale ty starší už nudí svou předvídatelnosti. Střílečky taky nejsou moc propracované, spíše jen hlučné, takže na ty tři hvězdičky to táhne jen Clint, který s neskrývanou chutí svého seržu přehrává. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu nepovedlo. Holt Clintovi asi více sednou role osamělých vlků nebo to bude tím, že Burt Reynolds vždycky byl (alespoň z mého úhlu pohledu) totálně necharismatický a nesympatický "týpek" - každopádně chemie mezi těmito dvěma postavami naprosto nefunguje, hlášky působí násilně, situační humor je místy až trapný (viz finální scéna v bordelu), přestřelky přitažené za vlasy, amatérsky natočené a bez špetky napětí. Pokud hledáte kvalitní buddy detektivku, určitě se najdou desítky lepších... Ale abychom nehledali jen zápory - film má solidní výpravu, atmosféra 30. let je vykreslena opravdu pěkně. 45% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bývalí policejní parťáci poručík Speer (Clint Eastwood) a soukromý detektiv Mike Murphy (Burt Reynolds), kteří se teď nemohou vystát, nedobrovolně spojí své síly ve chvíli, kdy je zabit Murphyho partner Dehl Swift... V průběhu filmu padne velké množství kvalitních hlášek a poslední půlhodinka je ultimátní, protože je v ní nepřetržitá akce. Je škoda, že celý snímek neměl takové tempo, protože potom bych přemýšlel o vyšším hodnocení a Clint Eastwood měl dostat více hereckého prostoru. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Film měl původně režírovat Blake Edwards. Od filmu se ale distancoval a na plakátu byl uveden jen jako autor scénáře pod pseudonymem Sam O. Brown. Jedním z mnoha důvodů, který vedl k jeho odstoupení, byla skutečnost, že chtěl do role Murphyho sekretářky Addy obsadit svou ženu. (ClintEastwood)
  • Na konečné verzi scénáře se podílel i známý spisovatel Elmore Leonard, který napsal scénář k Eastwoodově westernu Joe Kidd (1972). (ClintEastwood)
  • Po prestrelke na ulici, keď Eastwood kráča k autu, môžeme za ním vidieť billboard s filmom Public Enemy (1931). (MAX666)

Reklama

Reklama